CHP Milletvekili Akın Üstündağ : Turizm Zarar Gördü, Sahil Şeridinde 908 Tesis Satılığa Çıkarıldı - Son Dakika
Güncel

CHP Milletvekili Akın Üstündağ : Turizm Zarar Gördü, Sahil Şeridinde 908 Tesis Satılığa Çıkarıldı

Chp Milletvekili Akın Üstündağ, yanlış dış politikalardan dolayı turizm sektörünün zarar gördüğünü belirterek "Çanakkale'den Muğla'ya kadar sahil şeridinde 908 tesis satılığa çıkarıldı" dedi.

10.02.2016 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Milletvekili Akın Üstündağ, yanlış dış politikalardan dolayı turizm sektörünün zarar gördüğünü belirterek " Çanakkale'den Muğla'ya kadar sahil şeridinde 908 tesis satılığa çıkarıldı" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Akın Üstündağ, Türkiye'nin Suriye politikası ve Rusya'yla uçak krizi nedeniyle turizm ve tarım sektörlerini olumsuz yönde etkilediğini bildirdi. Ege'de rezervasyonların iptal edildiğini borcunu ödeyemeyenlerin otellerini satılığa çıkardığını belirtti. Çanakkale'den Muğla'ya kadar sahil şeridinde olan 908 tesisin satılığa çıkarıldığını ve 8 milyar 800 milyon lira istendiğini vurgulayarak "Muğla 349 satılık tesisle Ege'de en çok turizm tesisin satışta olduğu il olmuştur. Bunlar için istenen tutar 4 milyar 745 lirayı bulmuştur. Turizm sektöründe yüzde 35'e varan daralma var. 4.5 milyon turistin gelmemesinden dolayı 4.5 milyar dolar kesildi. AB ülkelerinin Yunanistan, Portekiz ve İspanya'ya yönelmesi, Türkiye'deki terör olaylarını kullanarak turistleri ülkesine davet etmesi, Rusya'nın kara propagandası, yurt dışındaki kanallarda sürekli Türkiye'deki terör olaylarının gündeme gelmesi üzerine ciddi rezervasyon iptalleri oldu. Bunlar olurken hükümet başını kuma gömmüş ve turizmdeki bu çöküşü görmezden gelmektedir. Hükümete soruyorum: Turist azalmasını Suriyeli göçmenlerle mi telafi edeceksiniz?" diye konuştu.

"HÜKÜMET ATATÜRK'ÜN 'YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ' POLİTİKASINA TEKRAR DÖNMELİ"

Tarım üreticilerinin de ürünlerini pazarlayamadığı ve zarar gördüğünü aktaran Akın Üstündağ şunları söyledi: "Muğla ve ilçelerindeki sera üreticileri zor durumdadır. Ürünleri pazarlayamaz hale geldiler. Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman'dan Rusya'ya yılda yaklaşık 150 bin ton limon, portakal ve mandalina ihraç ediliyordu. Şimdi satışları durmuş durumda. Narenciye ihracatı durma noktasına gelmiştir Fethiye'den kriz öncesi her gün Rusya'ya 30 TIR yaş sebze ve meyve gönderiliyordu. Şimdi Rusya kapıları kapattı. Günlük zararımız 1 milyon liradır. Zararın neresinden dönülürse kardır. Bu itibarla hükümet Atatürk'ün 'Yurtta barış dünyada barış' politikasına tekrar dönmeli, emperyalizmin taşeronu olmaktan bir an önce çıkmalıdır." - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP Milletvekili Akın Üstündağ : Turizm Zarar Gördü, Sahil Şeridinde 908 Tesis Satılığa Çıkarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement