CHP Milletvekili Usluer Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetimini Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

CHP Milletvekili Usluer Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetimini Ziyaret Etti

CHP Milletvekili Usluer Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetimini Ziyaret Etti

CHP Eskişehir Milletvekili ve PM Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

10.07.2015 16:15

CHP Eskişehir Milletvekili ve PM Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Hükümet kurma görevinin Başbakan Ahmet Davutoğlu'na verildiğini hatırlatan yönetim kurulu üyeleri, koalisyon kurma çalışmalarında CHP'nin konumunu ve erken seçim söylentilerini sordu. AK Parti'nin randevu alıp CHP ile görüşeceği bilgisini paylaşan Milletvekili Prof. Dr. Usluer şunları söyledi:

"MHP'nin tavrı, sert, uzlaşmadan uzak erken seçim isteyen bir tavırdı. Parlamentoda HDP'yi, bir partiyi yok saymak, seçmeni yok saymak demektir. Umarım koalisyon kurma çalışmaları olumlu sonuç verir. MHP kendi seçmeni üzerinde de olumsuz bir tavır oluşturdu. Biz başından beri uzlaşmacı bir tavır izliyoruz, erken seçimin getireceği bir yarar yok, getireceği ekonomik zararların da düşünülmesi gerekiyor."

SİYASETTE 2 ARTI 2, 4 ETMİYOR

"Siyasette 2 artı 2, 4 etmiyor, seçmen duyarlılık gösterecek ve bence birçok seçmen AK Parti'den Saadet Partisi'ne kayacak" diye konuşan Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, AK Parti seçmeninin de Cumhurbaşkanının siyasette olmasından ya da yolsuzluk iddialarından rahatsız olduğunu belirtti. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi'nin barajın düşürülmesi ile ilgili bir yasa önergesi verdiğini kaydeden Prof. Dr. Usluer, "Bu süreçte barajın düşürülmesi sağlanabilir aslında, herkes mecliste ama meclisi çalıştırmamak gibi bir eğilim var. Bakın ilk defa bu kadar geç hükümeti kurma görevi verildi. Erken verilse ek zaman kazanmış olurduk, süreci 45 günlük süreye sınırlamak ve bir oldu bittiye getirme çabası var burada. Bunlar seçmen nezdinde de görülüyor ve AK Parti için olumlu olmayacak bir tutum içine girecektir" ifadelerine yer verdi.

ERSEN YENİCELİ'NİN AÇIKLAMASI BİR TALİHSİZLİK

Geçtiğimiz Pazar günü CHP İl Başkanı Ersen Yeniceli'nin yaptığı açıklamaların sorulması üzerine konuşan Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, şöyle konuştu:

"Ersen beyin açıklamasını bir talihsizlik olarak yorumluyorum, şu anda şehirde parti tüzüğüne göre en üst temsilci benim, ama kimsenin ben üstüm sen altsın deme lüksü yok, biz birlikte varız. Seçimden sonra da kim ne kadar çalıştı diye terazi oluşturmadık, nihai başarı partinindir, kimse başarıyı tek başına sahiplenemez. Bu kolektif bir başarıdır dedim ve her zaman başarının içinde CHP örgütünü, adaylarımızı tüm emek verenleri saydım. Yeniceli'nin Pazar toplantısında bu açıklamaları yapması doğru değildi, gündemi bana ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'a söylemeden basın önünde bunları konuşması doğru değildi. Birlikte bu basın açıklamasını yapmak demek hepimiz aynı düşünüyoruz demek ama böyle bir durum yoktu. Bu yüzden Yeniceli'nin basın önünde yaptığı bu açıklamalar doğru değildi.

BONZAİ'DE ESKİŞEHİR İLK 10'DA

TBMM'deki ilk basın toplantısını yaparak, Bonzai konusunda önemli açıklamalarda bulunan Usluer, bu konuda da önemli bilgiler paylaştı. Eskişehir'le ilgili araştırmalar yaptığını aktaran CHP PM Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer resmi verilerle ilk bonzai olgusunun Eskişehir'de 2010 yılında yaşandığını ve Eskişehir'in bu konuda ilk 10'da olduğunu belirtti. Milletvekili Prof. Dr. Usluer konuyla ilgili şunları kaydetti:

"TBMM'de bir önceki dönemde bonzai ile ilgili çok sayıda soru önergesi verildi. Bunun tamamına Sağlık Bakanlığı cevap verdi ancak İçişleri Bakanlığı 17 soru önergesine, Milli Eğitim Bakanlığı, verilen 5 soru önergesine cevap vermemiş. 2014 yılında mecliste uyuşturucu ile Mücadele Üst Kurulu oluşturulmuş -ama hükümet nezdinde- içinde İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Turizm ve Kültür Bakanlığı var. Bu kurulda tüm bakanlıklar muhatap, önde gelen Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı var, bunların hassasiyetinin çok yüksek olması gerekiyor. Bonzainin en yüksek miktarda oluşturulduğu ve dağıtıldığı ülke Çin. Basının bunu daha çok takip etmesi gerekiyor."

BONZAİDE SENTETİK MADDE TEHLİKESİ

Eskişehir'de Tıp Fakültesi'nde uyuşturucu ölçümü yapılabildiğini ifade eden Milletvekili Prof. Dr. Usluer, " Türkiye'de 33 tane Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi (AMATEM), Çocuk Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi (ÇAMATEM) var. Bunların Türkiye'de toplam yatak sayısı 600, Eskişehir'de AMATEM yok, bağımlılara ayrılmış bir bölüm var. Ben bu konuyu daha çok araştıracağım ve gündemde tutarak, bu sorunun çözümü için çalışacağım" şeklinde konuştu.

Bonzainin sentetik madde özelliğine dikkat çeken Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, "Bonzaideki sentetik madde oranını bilemiyoruz. Bonzaide sentetik madde oranı nedeniyle ilk nefeste bile akut bonzai zehirlenmesi akut ölümler gerçekleşebiliyor, sentetik uyuşturucuların böyle bir özelliği var" diye konuştu.

BONZAİ 2 LİRAYA SATILIYOR

Maddenin çok ucuza temin edilebilmesinin de yaygınlaşmasının önemli nedeni olduğunu dile getiren Milletvekili Usluer, "Bonzai 2 liraya bile satılıyor, ilk zaman önemsenmemiş, bunu sentetik değil de bitkisel kaynaklı bir uyuşturucu sanmışlar. Bonzai bunun simgesel adı, otları karıştırıp üzerine sentetik maddeler katıyorlar ve yapay bir uyuşturucu elde ediyorlar. Bir esrara karşı 50 tane bonzai elde ediyorlar bu yüzden de çok ucuza satıyorlar. Bu sağlıkla ilgili ciddi bir konu ve bu nedenle gençlerimiz, çocuklarımız yani geleceğimiz için bunu araştırmaya devam edeceğim, üzerinde duracağım" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Milletvekili Usluer Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetimini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement