Çin: Ekolojik Korumanın Güçlendirilmesi ve Önceliklendirilmesi Gerek - Son Dakika
Güncel

Çin: Ekolojik Korumanın Güçlendirilmesi ve Önceliklendirilmesi Gerek

Çin Başbakan Yardımcısı Wang Yang, 29 Mart 2017'de Rusya'nın Arkhangelsk kentinde düzenlenen 4. Uluslararası Arktik Forumu'nun (IAF) açılış törenine katıldı.

30.03.2017 08:23

Burada yaptığı açılış konuşmasında Wang Yang, Çin'in çevre korumaya aktif katılım göstereceğini ve Arktik kuşağında çevreyle ilgili işbirliği yapacağını söyledi.

Wang, ekolojik korumanın güçlendirilmesi ve önceliklendirilmesi gerektiğini söyledi. Uluslararası toplumu bilimsel araştırmaları derinleştirmeye çağıran başbakan yardımcısı "Çin, Arktik kuşaktaki bilimsel araştırma yeteneğini geliştirmek için bilimsel araştırma platformlarının oluşumunu destekleyecektir" dedi. Hukuka uygun biçimde Arktik'teki kaynakların doğru bir şekilde geliştirilmesi ve kullanılması için çağrı yapan Wang, Çin hükümetinin işletmelerin Arktik nakliye rotasının inşasına katılmalarını ve Arktik ülkeleriyle temiz enerji işbirliğinin artırılmasını önerdiğini söyledi.

Başbakan yardımcısı, Çin'in Arktik ve Arktik olmayan ülkelerle çalışma mekanizmaları kurmaya ve politika iletişimi güçlendireceğine dikkat çekerek Arktik yönetişiminin geliştirilmesi gerektiğini söyledi ve Arktik Konseyi'nin çalışmalarına aktif destek verdi.

Wang, Çin, Arktik bölgede barış ve istikrarı korumak için ortak çabalar başlatılmasını ve bu bölgenin barışçıl bir biçimde kullanılması gerektiğini söyledi. Wang, uyuşmazlıkların uluslararası hukuka uygun olarak çözülmesi gerektiğini belirterek seyrüsefer güvenliği ve çevresel felaketler de dahil olmak üzere meselelerin uluslararası işbirliği içinde çözülmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

"Arktik: Diyalog Bölgesi" temalı iki günlük Uluslararası Arktik Forumu'na, bu yıl 30'dan fazla ülkeden üst düzey devlet görevlileri, organizasyon liderleri ve uzmanların da dahil olduğu yaklaşık 2.300 katılımcı katılıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çin: Ekolojik Korumanın Güçlendirilmesi ve Önceliklendirilmesi Gerek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement