Çözüm Sürecine Sportif Katkı - Son Dakika
Güncel

Çözüm Sürecine Sportif Katkı

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine branş farkı gözetilmeksizin önemli yatırımların yapıldığını söyledi.

05.02.2015 11:34  Güncelleme: 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine branş farkı gözetmeksizin önemli yatırımlarda bulunduklarını ve bunun gelecek yıllarda çok sayıda olimpiyat şampiyonu çıkmasını sağlayacağını belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Çözüm Süreci'ne ilişkin atılan adımlarda sportif anlamda destekte bulunuluyor. Bölge halkının daha önce tanışmadığı branşlarda eğitim çalışmaları ücretsiz sürdürülürken, milli takımlara da yeni sporcular yetiştiriliyor.

Açıklamada, Bakan Kılıç'ın görüşlerini yer verildi. Kılıç, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine branş farkı gözetilmeksizin önemli yatırımlar yapıldı. Bugünlerde attığımız her adım, gelecek yıllarda bölgeden çok sayıda olimpiyat şampiyonun çıkmasını sağlayacaktır" değerlendirmesini yaptı.

Katılımların Çözüm Süreci'nin sportif alandaki yansımalarına önemli bir katkı sağladığına kaydeden Bakan Kılıç, "Genç kardeşlerimizin hedefleri arasında spor alanında bir pencere açabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnanıyorum ki bugünlerde attığımız her adım, gelecek yıllarda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan çok sayıda olimpiyat şampiyonun çıkmasını sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç, bölgeye yapılan yatırımların önemli bir boyuta ulaştığını ve bu kapsamda Doğu Anadolu'ya 656 milyon 140 bin lira, Güneydoğu Anadolu'ya ise 680 milyon 825 bin lira tesis yatırımında bulunulduğunu kaydetti.

Tesis inşası ve yenilemesi çalışmalarına dikkati çeken Bakan Kılıç, "Doğu Anadolu'da 169, Güneydoğu Anadolu'da 119 tesis projesiyle Türk sporunun geleceğini inşa edebilmek adına çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz" ifadesini kullandı.

-Doğu Anadolu'daki sportif faaliyetler

Hakkari'de hemsball ile badminton branşlarında eğitimler veriliyor. Hemsball branşındaki çalışmalar öncesi antrenörlere kurs verilerek, gençlerle çalışmalara devam ediliyor. Badmintonda ise ilk ve orta öğretim kurumlarında faaliyetler yapılıyor.

Van'da ise muay thai ve yelkende çalışmalar gerçekleştiriliyor. Yıldızlar ve küçükler kategorilerindeki yelken antrenmanlarına Van Gölü'nde 25 genç katılırken, muay thaide 70 sporcuyla eğitimlere devam ediliyor.

Şırnak'ta ise 110 çocuk ve genç, tenis raketlerini alarak korta çıkıyor. Bölge halkı wushuya 330 sporcuyla katılıyor.

Ağrı'da yüzme ve cimnastik gibi branşlarda çalışma yapılıyor. İlerleyen günlerde başlayacak cimnastik etkinlikleri için antrenörler anaokullarını gezerek minik sporcu adaylarını takip ediyor. Ağrılı milli cimnastikçi Ümit Şamiloğlu'nu "rol-model" olarak benimseyen Ağrılı 60 minik, çalışmaların başlayacağı günü bekliyor.

Yüzmede ise Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda 80 kişinin katılımıyla antrenmanlar yapılıyor.

-Gençlik merkezleri sporun da merkezi

Mardin'de futsalda 320 ortaokul öğrencisi, karatede ise 8-18 yaş aralığında çok sayıda sporcu yer alıyor. Kentte bulunan gençlik merkezlerinde bulunan spor salonları da çok sayıda gencin spor yapmasına olanak sağlıyor. Bu kapsamda gençler masa tenisinden judoya, darttan hentbola kadar çok sayıda branşta spor aktivitelerine katılabiliyor.

Gaziantep'te devam eden spor faaliyetlerinin yanı sıra engellilere yönelik çalışmalar da hayata geçiriliyor. Bu kapsamda henüz sporla tanışma fırsatı bulamayan 500'ü aşkın engelli vatandaş, ampute futbol, oturarak voleybol, işitme engelliler futbol ve voleybol gibi çeşitli branşlarda forma giyme şansı buluyor.

Batman'da bilardo ve oryantiring dallarında organizasyonlar düzenleniyor. Hasankeyf'in evsahipliği yaptığı oryantiringde, tarihi alanlarda spor yapılma imkanı sunuluyor.

Diyarbakır'da 27 branşta aktif olarak faaliyetler gerçekleştirilirken, yüzlerce sporcu diledikleri branşta kendilerini geliştirme fırsatı buluyor. Hokeyde başarılı bir programdan geçen Diyarbakırlı gençlerden 7 kişi milli takımda yer aldı. Atıcılıkta yapılan taramalarla belirlenen yetenekli sporcular, yılda 6 kez düzenlenen etkinlere katılıyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çözüm Sürecine Sportif Katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement