Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli'de - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizin ve milletimizin ne kadar meselesi varsa hepsini yakından takip ediyor, hükümetimizle, bakanlarımızla, diğer yetkililerimizle istişare halinde bu çalışmaları yürütüyoruz.

21.03.2015 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizin ve milletimizin ne kadar meselesi varsa hepsini yakından takip ediyor, hükümetimizle, bakanlarımızla, diğer yetkililerimizle istişare halinde bu çalışmaları yürütüyoruz. Küresel ve bölgesel düzeydeki tüm önemli gelişmeler de aynı şekilde yakın takibimiz altında" dedi.

Erdoğan, Çınar Meydanı'nda düzenlenen Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, 975 milyon lira tutarındaki 41 kalem yatırım ve hizmetin, toplu açılışını resmen gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kalabalığın, "Dik dur, eğilme" sloganları üzerine Erdoğan, "Bundan şüpheniz, endişeniz var mı? Evelallah dik duracağız, dikleşmeyeceğiz" dedi.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü vesilesiyle Denizli'de oluşturulan 10 bin ağaçlık Cumhurbaşkanlığı Hatıra Ormanı'nın da hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve tüm ekibine bu incelikleri sebebiyle teşekkür etti.

Valilik ziyareti sırasında, sembolik fidan dikimiyle yapacakları bu ormanın, şehre kazandırılmasını çok anlamlı bulduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Çevreden, yeşilden, ağaçtan bahsedenler, gelsinler Denizli'de oluşturduğumuz 10 bin ağaçlık bu ormanı görsünler. Türkiye'nin dört bir köşesinde toprakla buluşturduğumuz 12 yılda, 3 milyar 250 milyon ağaç ve fidana baksınlar. Bunları, bu iktidarımız döneminde toprakla buluşturduk. Ülkemizin varlığının 12 yılda, nasıl olup da 900 bin hektar arttığını incelesinler. Vatandaşlarımızın şehir hayatından uzaklaşıp, nefes almalarını sağlamak için kurduğumuz şehir ormanlarını, mesire alanlarını ziyaret etsinler. Gelsinler, bu yıl toprakla buluşturacağımız 250 milyon yeni fidandan birini de onlar sahiplensinler. Birini kendi elleriyle toprağa diksinler. Ağacı sevmek böyle olur, ormanı korumak böyle olur."

Boş lafla, kuru gürültüyle çevrecilik yapılmayacağını vurgulayan Erdoğan, " Taksim'de, Gezi Parkı'nda, '12 ağacın yeri değiştiriliyor' diye dünyayı ayağa kaldıranlar, ortalığı yakıp yıkanlar, diktiğimiz 3 milyar 250 milyon fidan ve ağacı dikmezler. Çünkü onların derdi ağaç değil ama bizim böyle bir derdimiz var. İşte bizim böyle bir çabamız var" dedi.

-"125 kilometrelik Aydın-Denizli bölünmüş yolunu yaptık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün açılışı yapılacak eserler arasında 180 derslikli lise, 112 derslikli ortaokul, 270 derslikli ilkokul, 20 derslikli anaokul, 416 öğrenci kapasiteli iki pansiyon, iki kapalı spor merkezi, bilim sanat merkezi, rehberlik araştırma merkezi ve uygulama atölyesi olduğunu söyledi.

Babadağ'da 250 seyirci kapasiteli bir spor salonu, merkezde bir engelsiz yaşam merkezi, Beyağaç'ta bir sağlık merkezinin tamamlandığını belirten Erdoğan, çocukların ve gençlerin daha iyi eğitimli, daha sağlıklı olması için bu yatırımları yaptıklarını belirtti.

TOKİ tarafından kazandırılan Bağırsak Dere'deki 940 konutun, ticaret merkezinin, sosyal donatı alanlarının, Çal'daki 253 konutun da resmi açılışını gerçekleştirdiklerini söyleyen Erdoğan, "Ulaştırma alanında, Denizli Acıpayam ayrımı-Kale- Muğla il sınırı arasında 61 kilometrelik bir yol, Aydın-Denizli ayrımı-Buldan Kavşağı 30.5 kilometrelik Denizli şehir geçişi, Denizli Çardak ayrımı, Pamukkale yolu ve Tavas şehir geçişi projeleri tamamlandı" diye konuştu.

Henüz Başbakan olmadığı, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başbakanlığı döneminde kendisiyle de görüşerek, Aydın-Denizli arasında 125 kilometrelik bölünmüş yolun temelini atarak işe başladıklarını ifade eden Erdoğan, "O zaman partinin genel başkanıydım. Bayındırlık Bakanımızla geldik, o zaman orada temeli attık, tarih verdik ve o tarihte de 125 kilometrelik Aydın-Denizli bölünmüş yolunu yaptık" dedi.

Bunun bir aşk, sevda olduğunu ifade eden Erdoğan, "Varsa bir sevdanız, netice alırsınız. Varsa aşkınız, Ferhat gibi dağları delersiniz. Biz bunu yaptık, biz bunu başardık" diye konuştu.

-"Denizli'ye 8 katrilyon yatırım yapıldı"

Çok daha iyi şeylerin olacağını vurgulayan Erdoğan, "Durmak yok, yola devam" sözünü hatırlattı. Erdoğan, "Denizli'nin, biz gelmeden önce 65 kilometre bölünmüş yolu vardı. Biz geldikten sonra buna 264 kilometre bölünmüş yol ilave ettik. 2003 öncesi yollara 287 trilyon harcanmıştı. 2003-2014 arası ne harcandı biliyor musunuz? 772 trilyon harcandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı 345 trilyon harcadı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 406 trilyon harcadı, Kültür ve Turizm Bakanlığı 60 trilyon harcadı. Bilim ve Teknoloji Bakanlığı 41 trilyon, KOSGEB 30 trilyon, KÖYDES 78 trilyon, Kalkınma Ajansı aynı şekilde. Üniversite yatırımlarına 300 trilyon harcandı. Toplamını aldığımız zaman 8 katrilyon Denizli'ye yatırım yapıldı" bilgisini verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının, 10 adet taşkın koruma projesi, 6 adet sulama kanalı, 4 adet yangınla mücadele tesisi, 8 adet meteoroloji gözlem tesisi, 8 adet bal ormanını bitirdiğini dile getiren Erdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca da 4 adet kırsal kalkınma projesine destek sağlandığını, bu yatırım ve hizmetlerin açılışının da bugün gerçekleştirildiğini söyledi.

-"Önemli adımlardan bir tanesi olacak"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığının hizmete sunduğu bazı çalışmaları da aktaran Erdoğan, tarihi bir okulun Denizli Büyükşehir Belediyesine devrinin gerçekleşeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burası Denizli Büyükşehir Belediyesine gerçekten yakışmıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesine böyle bir tarihi eserle yakışanını yapmak, hizmeti artırmak, en önemli adımlardan inşallah bir tanesi olacak. Temenni ederim ki bir dahaki Denizli ziyaretimizi inşallah o tarihi belediye binamızı ziyaret ederek gerçekleştiririz" diye konuştu.

Türkiye'nin doğrudan halkın oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak bu görevi devralışının üzerinden 7 ay geçtiğini anımsatan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı için teklif edildiğinde, görevi aldığında farklı bir cumhurbaşkanı olacağını, sürekli milletin içinde, çalışan, koşan, terleyen bir Cumhurbaşkanı olacağını söylediğini hatırlattı.

Bu taahhütle milletten destek istediğini belirten Erdoğan, Denizli'nin, 7 ayda ziyaret ettiği 14'üncü il olduğunu, bunun ayda 2 ili ziyaret ettiği anlamına geldiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyaretler için pek çok yurtdışı seyahati yaptığını, dün de Ukrayna'da olduğunu dile getirerek, ziyarette Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantısını gerçekleştirdiklerini, yurtdışından gelen pek çok devlet ve hükümet başkanıyla bir araya geldiğini, pek çok yabancı heyeti kabul ettiğini anlattı.

Ankara ve İstanbul'da pek çok programa katıldığını da belirten Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yani sizin evinizde, milletin evinde muhtarlarımızla hemen hemen her hafta bir araya geliyorum. İnşallah Cumhurbaşkanı Külliyesi, bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçimine kadar 50 bin muhtarla buluşacak ve orada bir araya geleceğiz. Bu ne demek biliyor musunuz? Hiçbir parti, partili ayrımı yapmaksızın tüm muhtarları buraya davet ediyoruz, onlarla hasbihal ediyoruz, varsa herhangi talepleri onları da kayda geçiyoruz" ifadelerini kullandı.

Esnaflarla bir araya geldiklerini, milletin her kesimini davet ederek onlarla buluştuklarını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ülkemizin ve milletimizin ne kadar meselesi varsa hepsini yakından takip ediyor, hükümetimizle, bakanlarımızla, diğer yetkililerimizle istişare halinde bu çalışmaları yürütüyoruz. Küresel ve bölgesel düzeydeki tüm önemli gelişmeler de aynı şekilde yakın takibimiz altında. Kardeşlerim, 'Aşkınan çalışan yorulmaz' Neşet usta böyle diyor. Milletimiz için, ülkemiz için, kardeşlerimiz için yaptığımız çalışmalar bizi yormuyor. Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Daha çok çalışacağız, daha çok gayret göstereceğiz. Hamdolsun bugüne kadar bu gayretlerin neticelerini de aldık ama katetmemiz gereken daha çok mesafe var."

-"İnanç, azim, kararlılık, cesaret işte böyle bir şey"

Dünyadaki gelişmeler sebebiyle bugünkü şartların dünden daha zor olduğunu bildiklerini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Çevremizde yaşanan kimi hadiselerin bazılarını karamsarlığa sürüklediğini, ümitsizliğe sevkettiğini görüyoruz. Bakınız Denizli Müftüsü merhum Ahmet Hulusi Efendi, düşman İzmir'i işgal ettiğinde halkın karşısına çıkıp ne diyor biliyor musunuz:  'Silahımız olmayabilir, topsuz tüfeksiz de olsak sapan taşlarıyla düşmanın karşısına çıkacağız' Evet, siz mücadele etmek istiyorsanız, çalışmak istiyorsanız karşınızda durabilecek hiçbir engel, sizi bundan alıkoyabilecek hiçbir bahane yoktur. İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansız olan yürek sinede yüktür. Biz, şartlar ne olursa olsun, bölgemizde ve dünyada hedeflediğimiz barış, huzur ve refah iklimini tesis etmek için çalışmaya devam edeceğiz. Ahmet Hulusi Efendi'nin İzmir'in işgalinden hemen sonra söylediği bu sözlerden sadece 3,5 yıl sonra şanlı ordularımız İzmir'i yeniden vatan topraklarına kattı. İnanç, azim, kararlılık, cesaret işte böyle bir şey."

-"Yepyeni bir dönem açıldı"

"Eğer Çanakkale önlerine gelen düşman ordularının büyüklüğüne, azametine bakıp da onların kibrine, gururuna bakıp da 'Biz bu savaşı kazanamayız' deseydik, bugün halimiz ne olurdu? Düşünmek bile istemiyorum" ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle dedi:

"Deposundaki son mayına, son top mermisine, silahındaki son kurşuna kadar mücadele ettiler. Bunların yetmediği yerde süngüsünü taktı, onunla devam etti. Onun da kafi gelmediği yerde eliyle, koluyla, gövdesiyle savaşmayı sürdürdü. Sonuçta milletimizin 200 yıllık makus talihi Çanakkale'de kırıldı ve kuruldu. Önümüzde yepyeni bir dönem açıldı. Bu vesileyle Balkan Harbi'nde, Çanakkale'de Birinci Dünya Savaşı'nın diğer cephelerinde, Kurtuluş Savaşı'nda şehit olan, gazi olan tüm Denizlili kardeşlerimi rahmetle minnetle yad ediyorum. Allah onlardan razı olsun, mekanlarını cennet eylesin. Biz bugün bu ülkede özgürce yaşıyorsak, şanlı bayrağımızı gururla dalgalandırıyorsak, bunu önce Allah'ın yardımına, sonra da onların fedakarlığına borçluyuz. Çalışmadan, mücadele etmeden sonuç alınmaz, zafer elde edilemez. Düşünün, iptidai dokuma tezgahlarıyla çıktığı yolda ülkemizin en önemli tekstil merkezlerinden biri haline gelerek yoluna devam eden Denizli, bunu çok iyi bilir. Ticarette, turizmde, tüm ülkeye örnek olacak başarılar ortaya koyan Denizli bunu çok iyi bilir."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement