Cumhurbaşkanı Erdoğan Samsun'da - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Samsun'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Niye gelmiyorsun Pensilvanya'dan, suçun yoksa gel. Pensilvanya'da beyefendiye vermişler bir 400-500 dönüm yer, cami vaizinden saltanata bak ya, hem de Amerika'da ve durmadan da davalar açıyor.

18.05.2015 18:48

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Niye gelmiyorsun Pensilvanya'dan, suçun yoksa gel. Pensilvanya'da beyefendiye vermişler bir 400-500 dönüm yer, cami vaizinden saltanata bak ya, hem de Amerika'da ve durmadan da davalar açıyor. Ne kadar da parası var, bu kadar harcı nereden buluyor, bu harcı bul gönder, hale bak ve hala bunlara aldanan kardeşlerim var. Ben diyorum ki artık bu aldanmayı bırakın" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, milletin, bugüne kadar elde edilen her başarı için büyük bedeller ödediğini, Çanakkale Savaşı'nda dünyanın en güçlü ordularının yenildiğini, Kurtuluş Savaşı'nın kapısının açıldığını, bu uğurda en eğitimli, dinamik insan varlığının feda edildiğini söyledi.

Kurtuluş Savaşı'yla "Hasta adamdan, genç bir cumhuriyetin çıkarıldığını" belirten Erdoğan, "Ama bu süreçte pek çok iddiamızdan, hakkımızdan vazgeçmek zorunda kaldık. 92 yıllık Cumhuriyet tarihimiz boyunca, ne zaman başımızı önümüzden kaldırıp ufka bakmaya kalksak, hemen karşımıza engeller çıkardılar. Darbelerle, muhtıralarla, ekonomik, siyasi krizlerle çıktılar. Ama biz, bunların hiçbirine aldırmadık" diye konuştu.

Erdoğan, "Yapamazsınız" demelerine rağmen Marmaray'ı yaptıklarını ifade ederek, "Ecdadımız Fatih karadan gemileri yürüttü, biz de denizin altından metroyu yürüttük. 18 ayda 73,5 milyon yolcu taşıdı metro. Şimdi Avrasya Tüneli yapılıyor, yine denizin altından. O da devam ediyor hızla" dedi.

Boğazın üzerine yapılan köprünün, dünyanın en büyük ilk üç köprüsünden birisi olacağını belirten Erdoğan, 29 Ekim'e yetiştirilmeye çalışılan köprünün 4 gidiş, 4 geliş olacağını, ortasından da hızlı trenin gideceğini, bunun büyük bir mutluluk olduğunu dile getirdi.

İstanbul'da yapılan üçüncü havalimanının 6 pistten oluşacağını, yıllık 150 milyon yolcu kapasitesinin bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, 12 milyar avroya mal olan havalimanından, 22 milyar kira alınacağını bildirdi.

Erdoğan, okullarda kitapların ücretsiz verildiğini, gelecek hafta 600 bin tabletin dağıtılacağını ifade etti.

"Asgari ücret açık artırmaya çıktı"

"Kalkmış birisi diyor ki 'ben asgari ücreti bin 400'e çıkaracağım', öbürü diyor ki 'bin 500'e çıkaracağım, öbürü diyor ki 'bin 800', öbürü diyor ki '5 bin.' Asgari ücret açık artırmaya çıktı, var mı artıran?" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Böyle bir mantık olmaz. Sor bunlara, asgari ücreti bile bilmezler. Anlamını bilmezler. Öbürü de memur kardeşlerimi aldatıyor. Emekli memurlar, 'sana şu kadar vereceğim.' Sen daha önce ey MHP bu ülkede iktidar değil miydin? DSP ile beraber CHP'nin yavrusudur aslında, ANAP, üçlü koalisyon yok muydu? Millet size 5 yıllığına görev vermedi mi? Peki ne için 3,5 yılın sonunda bırakıp kaçtın? Neden kaçtın? Çünkü bunlar, Düzce depreminin altında kaldılar ama biz bak geldik, Bingöl depremini yaşadık, anında yeni bir Bingöl inşa ettik, Simav depremini yaşadık, anında Simav'ı inşa ettik. Van depremini yaşadık, yeni bir Van inşa ettik, biz buyuz."

Erdoğan, IMF'ye olan borcun ödendiğine işaret ederek, "Merkez Bankasının kasasında 27,5 milyar dolar vardı, şimdi 122 milyar dolar. Nereden nereye. Herhalde bunlar kafayı, oradaki paralara taktılar, 'nasıl olsa para var' diyorlar, 'biz gelir, burayı bir daha boşaltırız.' Bunlar bankaları sıfırladılar, 30'a yakın banka iflas etti. Devlet 40 milyar dolar borçlandı bunlar yüzünden" diye konuştu.

"Hepsi boşa çıktı"

İşçiden, memurdan "zorunlu tasarruf" ve "ev vereceğiz" diye toplanan parayı, AK Parti'nin ödediğini anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz dertliyiz, biz size sevdalıyız, bizim size aşkımız var. Onun için bu hizmete devam edeceğiz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın dedik ve bu süreçte çok büyük mücadele verdik. Kimi zaman darbe, kimi zaman ölüm tehditleri aldık, partimizi kapatmaya çalıştılar. Projelerimizi, ekonomimizi sabote etmeye çalıştılar. Bölücü örgüt aracılığıyla sokakları terörize ettiler. 6, 7, 8 Ekim'deki olayları biliyor sunuz değil mi? 50 kişi öldü. Ne dedi? 'Dökülün sokağa.' Şimdi bu insan gelmiş oy istiyor, hangi yüzle?

Paralel çete aracılığıyla devleti çökertmeye kalktılar ama hamdolsun hepsi boşa çıktı. Şimdi yine topyekun bir saldırıyla karşı karşıyayız. Onun için yeni Türkiye hedefimize saldırıyorlar. İstiyorlar ki Türkiye yeniden 1940'ların, 70'lerin, 90'ların Türkiyesi haline gelsin, istiyorlar ki millet aradan çekilsin. Kardeşlerim, buna muvaffak olamayacaklar."

"Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" diyerek Rabia işareti yapan Erdoğan, "Millet deyince akla sadece Türkler gelmesin, bu kavramın içinde Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Laz'ı, Çerkez'i, Gürcü'sü, Abaza'sı, Arnavut'u, Boşnak'ı var. Yani ülkemde 78 milyon, bu tek millet kavramının içindedir. Niye? Çünkü Rabbim ne buyuruyor? 'Ne Arap'ın beyaza ne beyazın Arap'a üstünlüğü yoktur, üstünlük sadece, takva iledir.' Ölçü bu" diye konuştu.

"Kimse operasyon düşünemez"

"Birbirimizi Allah için seveceğiz, makam, mevki için değil, ırktan dolayı değil" diyen Erdoğan, kafatası ırkçılarının değil, birbirini Allah için sevenlerin lazım olduğunu ifade etti.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tek millet, tek bayrak, şu bayrağımızın rengine bak be, şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız, her yıldız bir şehittir. 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' İşte bu vatan, toprakları uğrunda ölenlerle yoğruldu ve bu hale geldi. 780 bin kilometrekare burada kimse operasyon düşünemez, eğer düşünüyorsa karşısında bizleri bulacaktır, milletimizi bulacaktır ve paylarını ağır öderler, bedellerini ağır öderler, asla bunlara prim vermeyiz.

Tek devlet, devlet içinde devlet asla. Niye gelmiyorsun Pensilvanya'dan, suçun yoksa gel. Pensilvanya'da beyefendiye vermişler bir 400-500 dönüm yer, cami vaizinden saltanata bak ya, hem de Amerika'da ve durmadan da davalar açıyor. Ne kadar da parası var, bu kadar harcı nereden buluyor, bu harcı bul gönder, hale bak ve hala bunlara aldanan kardeşlerim var. Ben diyorum ki artık bu aldanmayı bırakın. Biz uluhiyette Allah'tan başka hiçbir güç tanımayız, rububiyette Allah'tan başka hiçbir güç tanımayız. Değerli kardeşlerim, biz rükuda eğilmekten başka kimsenin karşısında eğilmeyiz. Ama bunlar eğiliyor, ne diyor 'O dediyse doğrudur'. Hayır, değildir, Allah dediyse doğrudur. Biz olaya böyle bakacağız. Sevgililer sevgilisi bir iz ortaya koydu o izde gideceğiz ve milletimizle birlikte bu mücadeleyi 2023 hedeflerine ulaşana, 2053, 2071 vizyonlarımızı gerçekleştirene kadar sürdüreceğiz."

-"Milletle birlikte yürüyeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arif Nihat Asya'nın, "Torunlarım dört yana kol kol gitsin, Malazgirt'ten İstanbul'a yol gitsin, Gelip sana çarpan gücü yavaştan, Anlamazsa haritadan sil gitsin" şeklindeki dizelerini okuyarak, "Biz böyle bir milletiz ya, bu millete gelip çarpan her güç eninde sonunda önce bu milletin gönlünden sonra da haritadan silinip gitmeye mahkumdur. Biz Malazgirt'ten İstanbul'a giden yolda milletimizle birlikte yürüyüşümüze devam edeceğiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazar günü İstanbul'da Fetih Şenliği yapılarak fethin 562. yıl dönümünü kutlayacaklarını, İstanbul'dan tüm Türkiye'ye ve dünyaya sesleneceklerini söyledi.

Tüm vatandaşların 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını da tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra törene katılan bakan ve milletvekilleriyle yapımı tamamlanan eserlerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Erdoğan açılışı gerçekleştirirken, "İnşallah 7 Haziran'da bu değişim, dönüşümü başaracağınıza inanıyorum. Tüm eserlerin Samsun'umuza, Samsunlu kardeşlerime hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum" dedi.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Erdoğan Samsun'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement