Cumhuriyet'in İlk Yıllarında Niğde'de Görev Yapan Öğretmenler Unutulmadı - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet'in İlk Yıllarında Niğde'de Görev Yapan Öğretmenler Unutulmadı

Niğde'nin Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, Cumhuriyetin ilk yıllarında Ulukışla'da görev yapan öğretmenlerin kabirlerini ziyaret etti.

24.11.2015 12:38

Niğde'nin Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, Cumhuriyetin ilk yıllarında Ulukışla'da görev yapan öğretmenlerin kabirlerini ziyaret etti.

Ulukışla mezarlığını ilçede görev yapan öğretmenlerle ziyaret eden Atar, yaklaşık 25-60 yıl önce vefat eden öğretmenlerden İbrahim Ünal, Said Öğüt ve Müşerref Altınok'un mezarlarına çiçek koyarak dua etti.

Cumhuriyet'in ilk yıllarında Ulukışla İnkılap İlkokulu'nda görev yapan ve 1951 yılında vefat eden Müşerref Altınok'un kaleme aldığı "Ata'nın öğretmeninden mektup var" şiiri mezarı başında okundu.

Ziyaretin ardından Ulukışla Ormanı'na öğretmenlerin anısına fidan dikildi.

Kaymakam Atar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 Kasım Öğretmenler Gününün anısına Cumhuriyet döneminin ilk yıllarında görev yapmış ve Ulukışla'da vefat eden öğretmenlere vefa borcunu ödemek için yıpranmış ve yıkılmış mezarlarını onardıklarını söyledi.

Milletin ve vatanın geleceğini öğretmenlerin belirlediğini ifade eden Atar, "Bedeli hiç bir değerle ölçülemeyecek kadar değerli bir mesleği icra eden, halen görev yapan öğretmenlerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, mesleklerini icra ederken şehit olan bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet'in İlk Yıllarında Niğde'de Görev Yapan Öğretmenler Unutulmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement