Defne'nin Yaşam Mücadelesi - Son Dakika
Güncel

Defne'nin Yaşam Mücadelesi

Dünyaya gözlerini 29 haftalıkken 940 gram olarak açan Defne bebek, 5 günlükken bağırsak ameliyatı geçirip 137 gün kuvözde kaldıktan sonra yaşama tutundu.

14.01.2015 19:29  Güncelleme: 12:15

Dünyaya gözlerini 29 haftalıkken 940 gram olarak açan Defne bebek, 5 günlükken bağırsak ameliyatı geçirip 137 gün kuvözde kaldıktan sonra yaşama tutundu.

İzmir Kent Hastanesi'nden yapılan açıklamaya göre, İzmirli Başak Tuncer (38), yüksek tansiyon nedeniyle kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi'nde hamileliğinin 29. haftası 5. gününde sezaryenle doğum yaptı.

Defne adı verilen 940 gram ağırlığındaki ve 33,5 santimetre boyundaki bebek, İzmir Kent Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi'ndeki kuvöze alındı.

İnce bağırsağında delik nedeniyle 5 günlükken ameliyata alınan Defne bebek, 3 haftanın sonunda solunum cihazından, 137 gün sonra da kuvözden ayrılarak yaşama tutundu.

Ailenin mutluluğu

İki çocuk annesi Başak Tuncer, 4,5 ay boyunca her gün Aliağa'dan sütünü sağıp bebeğine getirdiğini belirterek, "Yoğun bakım sürecinin büyük bölümü çok parlak değildi, sonlara doğru doktorumuzdan güzel şeyler duymaya başladık. Çok stresli, sıkıntılı günler geçirdik, ama çok şükür kucağımıza aldık. Nasıl bakacağımızı bilemiyoruz. 5 yaşında oğlumuz var, buna karşın her şeyinden korkuyoruz, kendimizi rahatlatmaya çalışıyoruz, iyi olacağını düşünmek istiyoruz" dedi.

Baba inşaat mühendisi Kayhan Tuncer ise ameliyatla ilgili doktorların olumlu konuşmadığını vurgularken, "O süreç çok zordu. Hayatımızın en zor 2 saatini yaşadık, ameliyat sürecinde. O geceyi de geçirdik, bugünlere geldik, kilo alıyor. Biraz daha güçlenirse anesteziyle ameliyat olacak, ilk ameliyatı kaldıramaz diye anestezi olmadan yapılmıştı. Şimdi çok iyi, biz de çok mutluyuz. Kuvözde kaldığı için yatağında uyumayı biliyor ama galiba kucağa alıştırdık" diye konuştu.

Doktorlar süreci anlattı

Hastanenin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Dr. Cengiz Öztürk, Defne'nin hastanedeki sürece olumlu yanıt verdiğini, sağlığına kavuştuğu için mutlu olduklarını kaydetti.

Defne bebeğin bağırsak ameliyatını gerçekleştiren Çocuk Cerrahı Opr. Dr. Şamil Kuday da şunları söyledi:

"Bağırsak delinmesi tespit edince acilen bebeği ameliyata aldık, karın içindeki kakalar temizlendi, bağırsağın bir bölümü çıkarıldı, bir bölümü dışarı alındı. Şu anda iyi beslenebiliyor, büyük şansı ince bağırsağın en son bölümünde deliğin olması. O nedenle çocuk rahat beslenebiliyor. 6 kiloyu geçtiği zaman bu bağırsağı birleştireceğiz, yine de halen tehlikesi var. Çünkü bağırsağın ne durumda olduğunu bilemiyoruz ama bağırsak çalışıyor. Kaybetme riski yüzde 90'nın üzerindeydi, çünkü kilosu çok düşük, kaka karın içine düştüğü zaman çok tehlikeli, yeni doğanda süratle temizlik yapabilirseniz kurtarabiliyorsunuz. Yeni doğan bebeklerin dirençleri bizden fazla olduğu için ona güveniyoruz, yalnız bir şeyleri var, hata affetmiyorlar." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Defne'nin Yaşam Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement