Demirtaş: Başbakan Görevi İade Etsin, Erdoğan Görevi CHP'ye Versin - Son Dakika
Güncel

Demirtaş: Başbakan Görevi İade Etsin, Erdoğan Görevi CHP'ye Versin

Demirtaş, "Başbakan görevi iade etsin, hükümet kurma görevi CHP'ye verilsin" dedi. Sorumluluktan kaçmayız. CHP isterse görüşürüz" diyen HDP lideri, Başkanlık için ise referandum önerdi.

18.08.2015 10:05  Güncelleme: 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na çağrıda bulunarak "Görevi derhal iade etmeli." dedi Cumhurbaşkanı'nın ikinci çıkan partiyi görevlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. "Ülke için hiçbir sorumluktan kaçmayız, kaçmayacağız" diyen Demirtaş, "CHP'ye görevi alırsa bizi de muhakkak ziyaret edecektir, biz de görüşlerimizi iletiriz. Biz AKP'ye bile kapıları kapatmadık, CHP İsterse tabii ki görüşürüz." diyerek CHP'ye de yeşil ışık yaktı. Demirtaş, olası seçim hükümetine destek verip vermeyeceklerine ilişkin olarak ise, "Partimizin MYK toplantısında karar vereceğiz" yanıtını verdi.

BAŞKANLIK İÇİN REFERANDUM ÖNERİSİ

Demirtaş, partisinin MYK toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye'nin yönetim sistemi değişti' sözlerini değerlendiren Demirtaş, "Çok net teklifimiz var. Partimizde netleştireceğiz. Meclis'e sunabiliriz. Olası erken seçimde seçmenin önüne referandum pusulası koyabiliriz. Başkanlık sistemini istiyor musunuz diye. Oldu bittilerle sistem değiştirilmez. Halk istiyorsa anayasasını değiştirelim. Kendilerine güveniyorlarsa referandum yapalım. Genel seçimle referandumu birlikte yapalım." şeklinde konuştu.

İşte Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları:

"DAVUTOĞLU'NUN GÖREVİ İADE ETMESİ LAZIM"

"Sayın Davutoğlu'nun görevi iade etmesi lazım. Sayın Cumhurbaşkanının da seçimden ikinci çıkmış partiyi görevlendirmesi beklenir. CHP kabul eder mi, etmez mi kendilerinin bileceği bir iş. Tekrar seçimle bu defa kalıcı bir sonucun ortaya çıkması için hepimizin gayret göstermesi lazım. Bu darbe günleri de elbet atlatılacak, olası bir seçim hükümetinde partimizin görev alıp alamayacağını birazdan değerlendireceğiz, ülke için hiç bir sorumluktan kaçmayız, kaçmayacağız ama tavrımızı belirleyeceğiz.

"GELİNEN DURUM KAYGI VERİCİ"

Ekiplerimiz Varto'da çalışıyorlar. Şimdi gelinen durum çok kaygı verici, Türkiye'de hiç ir sorunun silahla çözümü mümkün değildir. Müzakere ile konuşarak çözülmesi için tavrımızı sürdürüyoruz, çağrılarımızı tekrarlıyoruz.

"BARIŞ ERKEN SEÇİMİ BEKLEMEYECEK KADAR ACİLDİR"

Sayın Cumhurbaşkanının yapması gereken müzakere kanalını açmaktır. Siyasi körlükle olmaz. Müzakereye dönüş olmalıdır, karşılıklı ateşkes sağlanmalıdır, olası bir erken seçimde sonuca tabii ki saygı göstereceğiz ama barış erken seçimi bekleyemeyecek kadar acildir. Bu Kadıköy için de, Çankaya için de geçerlidir sadece Hakkari, Tunceli için değil.

"KİMSE KORKU TAŞIMAMALIDIR"

Türkiye'de hiç kimse geleceğe dair korku taşımamalıdır, bu fırtınalı süreç elbet geçecektir. Bu fırtına geçtikten sonra darmaduman bir ülke kalmasın istiyorsak barış lazımdır.

"İNTERNET YOK, ELEKTRİK YOK"

Şemdinli'de şehir merkezlerinde operasyonların, ağır silahlarla operasyonlar yapıldığı bilgileri geliyor. İlçelerle iletişim yok, internet yok elektrik yok. Bu politikalarla barışı sağlamak mümkün değil. Güvenlikçi politikalarla barışı sağlamak mümkün değil

"GÖREV CHP'YE VERİLİRSE…"

CHP'ye görevi alırsa bizi de muhakkak ziyaret edecektir, biz de görüşlerimizi iletiriz. Biz AKP'ye bile kapıları kapatmadık, CHP İsterse tabii ki görüşürüz.

Koalisyon kapılarını biz kapatmadık. CHP ile memnuniyetle görüşürüz. Halkın kendini yönetme hakkını sonuna kadar savunuyoruz. Siyasi tarihimiz boyunca devlet desteği almadık hiç. Biz buna alışkınız ama diğerleri ne yapacak bilmiyorum tabii. Gizli kasalarını açarlar artık.

HDP'NİN İKİ DÖNEM SORUNU

Erken seçim veya tekrar seçim kararı alınırsa gerekeni yaparız. Bu parti bizimle var olmadı, bizimle de bitmez. Tüzüğümüzün gerektiği gibi hareket ederiz, bununla ilgili bir sorunumuz yok…

ERDOĞAN'IN "SİSTEM DEĞİŞMİŞTİR" SÖZLERİ

Çok net bir teklifimiz var, toplantında netleştireceğiz. Olası seçimde biz seçmenin önün referandum pusulası koyabiliriz. Tek soruluk bir referandum başkanlık sistemini istiyor musunuz, istemiyor musunuz? Seçim vereceği partiye ayrı pusulada oy versin. Bakalım halk ne istiyor.

Oldu bittilerle rejim değiştirilmez, halk istiyorsa değiştirelim, kendilerine güveniyorlarsa seçimde referandum yapalım. Hepimiz çıkacak sonuçlara saygı duyacağız."

Demirtaş: Başbakan Görevi İade Etsin, Erdoğan Görevi CHP\'ye Versin

Son Dakika Güncel Demirtaş: Başbakan Görevi İade Etsin, Erdoğan Görevi CHP'ye Versin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (227)

  • almanya. m: Sen gut PKK teröristine bugün kürt türk milleti kaç kişi öldürdünüz diye onu sor çünkü sen ölenlerden memnun olursun cumhurbaşkanının ne yapıcağı seni ilgilendirmez. Git gücün yetiyorsa kandildeki sünnetsize talimat vrde kürt halkını öldürmesin 144 5 Yanıtla
  • Ayşe Kaya: Oyum gene sana gene sana Selo Başkan 129 15 Yanıtla
  • BBP: SENİ ADAM YERİNE KOYAN VARMI Kİ 34 99 Yanıtla
    Yorgun Demokrat06: SİE ÇAKMA ÜLKÜCÜ SENİ 2 1
  • Antalya Mehmet: bunu adam yerine koyan mi var sen kimsin selo 16 96 Yanıtla
    osman: kardeş yorumun harika ama oy kullanma ya bakıyom bütün pkk yandaşları sende toplanmış yani begenmemişler sıkma canını devam et 0 3
  • Cızira Botan: İşte budur benim başkanım seninle gurur duyuyorum sayın başkanım 38 64 Yanıtla
    YAZIKLAR OLSUN SANA: köpekler istedi diye atlar ölmez.... 1 0
  • seLma: Kimsenin derdi pkk veya kandil değildir. Sadece demirtasla uğraşıyorlar. Adam karizma önlenemez yükselişi var 67 32 Yanıtla
    yoruk: Cok asiksan beraber yasa. 20 tane cocugun olur. 13 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement