Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 11

Genelkurmay Başkanı Adana'daGENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile birlikte inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Adana'ya geldi.

05.12.2016 17:17

Genelkurmay Başkanı Adana'da

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile birlikte inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Adana'ya geldi.

İlk olarak İncirlik'te düzenlenen ve basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya katılan Akar ve Çolak daha sonra 24 Kasım'da düzenlenen bombalı saldırıda 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 33 kişinin de yaralandığı Adana Valiliği'ni ziyaret etti. Burada Vali Mahmut Demirtaş tarafından karşılanan Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar ve Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, şeref defterini imzaladı. Bombalı saldırı sonrası makamı zarar gören Vali Demirtaş'ın geçici olarak kullandığı Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı binasındaki odasına geçen Akar ve Çolak, burada da basına kapalı bir görüşme yaptıktan sonra ayrıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar ve Kara Kuvvetleri Komutanını valilik binasına gelişi

Vali Mahmut Demirtaş tarafından karşılanmaları

Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar'ın valilik defterini imzalaması

Komutanların valilik binasından çıkmaları

Alınan güvenlik önlemleri

Uzun mamlulu silahlarla bekleyen askerler

Haber: Salih ÜÇTEPE-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

==================================

Elazığ'da PKK operasyonu: 4 DBP'li tutuklandı

ELAZIĞ'da yürütülen PKK/KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partili (DBP) 6 kişiden 4'ü kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Elazığ'da yürütülen PKK/KCK soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonla daha önce gözaltına alınan 6 DBP'linin emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından, bugün adliyeye sevkedildi. Sabah saatlerinde savcılığa ifade veren 6 DBP'li, tutuklanmak üzere nöbetçi mahkemeye sevkedildi. Mahkemede hakime ifade veren 6 kişiden 4'ü, terör örgütüne üye olmak ve örgüt propagandası yapmak suçunu işledikleri gerekçesiyle tutuklanırken, 2'si de adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Gözaltına alınanların adliye getirilişleri

-Adliyeden görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: ELAZIĞ, -

============================

Afyonkarahisar'da FETÖ şüphelileri adliyede

AFYONKARAHİSAR'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 13 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Afyonkarahisar'da müftülük ve farklı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışırken FETÖ/PDY soruşturmaları sonucu açığa alınarak, görevden ihraç edilen 18 kamu personeli hakkında Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen hafta içi yakalama kararı çıkartıldı. Karar doğrultusunda Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçen hafta çarşamba sabahı belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Cep telefonlarında FETÖ'nün şifreli mesajlaşma programı 'ByLock' olduğu tespit edilen şüphelilerden 13'ü gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 13 şüpheli, bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. Yakınlarının adliye önünde beklediği şüpheliler, bir midibüsle adliyeye getirildi. Bazı sanıkların yanlarında çantaları olduğu görülürken, 2'şerli halde birbirlerine kelepçelenen şüpheliler savcı ve hakimlerin giriş yaptığı ön kapıdan adliyeye alındı. Şüphelilerin savcılık sorgusu sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Zanlıların getirilişi

Adliye dış plan

Haber- Kamera: Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, -

============================

Otomobilde kilitli kalan otistik çocuğu itfaiye kurtardı

İZMİT'te pazar alışverişi yapan O.G., otistik 9 yaşındaki oğlunu bindirdikten sonra anahtarlarını otomobilin içersinde unuttu. Kilitli kalan çocuğu itfaiye ekipleri otomobilin kelebek camını kırarak kurtardı.

Olay Kuruçeşme Mevkii Doğan Mahallesi İsmail Özen Caddesi'nde meydana geldi. Otizmli oğlu ile birlikte Kuruçeşme Kapalı Pazarı'na giden D.G., alışveriş sonrasında çocuğunu 41 FS 289 plakalı otomobilinin arka koltuğuna oturttu. Bu sırada anahtarlarını otomobilin içersinde unutup, kapıyı çekti. Otomobilin kapıları otomatik kilitlenince, çocuk araç içersinde mahsur kaldı. Paniğe kapılan D.G., hemen itfaiyeyi arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen iftaiye ekibi, arka kapının kelebek camını kırarak kapı kilidini açtı. Anahtarı içeriden alan D.G., itfaiyeye teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Otomobilin içersinde mahsurkalan çocuk

-İtfaiyenin camı kırması

-Çocuğun çıkartılması

-Babanın basın mensuplarına tepki göstermesi

HABER: FARUK KIYAK-KAMERA: ORHAN UZUN-İZMİT-DHA

============================

Kiracısından haber alamadı, ekipleri alarma geçirdi

GAZİANTEP'te, yalnız yaşayan kiracısı 54 yaşındaki Mücahit Halil Çocukoğlu'ndan haber alamayan ev sahibi, polis, itfaiye ve sağlık görevlilerini alarma geçirdi.

Olay, öğle saatlerinde Ulaş Mahallesi'nde meydana geldi. Mehmet P., yalnız yaşayan kiracısı Mücahit Halil Çocukoğlu'ndan bir hafta boyunca haber alamayınca polise ihbarda bulundu. İhbarla olay yerine gelen polisler, çilingir yardımıyla girdikleri kimseyi bulamadı. İtfaiye ve sağlık görevlilerinin de hazır beklediği evde yaşayan Çocukoğlu'nun, kış nedeniyle çocuklarının yanına gittiği belirlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Olayın gerçekleştiği sokak

Sokaktaki itfaiye ve polis araçları

İtfaiye görevlilidei ve polisin eve girmesi

Polisin evde yaşlı adamı araması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Eyyüp BURUN-GAZİANTEP-DHA)

===================================

Kahramanmaraş'ta 'Dolarını bozdur, oyunu boz' kampanyasına destek

KAHRAMANMARAŞ'ta vatandaşlar, 'Dolarını bozdur, oyunu boz' kampanyasına destek veriyor.

Kentte 'Işıklı tosun baba' olarak tanınan emekli esnaf 60 yaşındaki Mehmet Ağagürbüz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Dövizini bozdurun TL ve altın alın' çağrısı üzerine yıllardır biriktirdiği 5 bin doları yastık altından çıkarıp döviz bürosunun yolunu tuttu. Ağagürbüz, "Gazi Cumhurbaşkanımız ne dolar ne Euro bize sen lazımsın. Bu millet seninle' yazılı bir pankart hazırlayan Ağagürbüz, ellerinde, kafasında ve üzerindeki Türk bayraklarıyla gittiği döviz bürosundaki yetkiliye dolarları "Alın bu zalimlerin, hainlerin parasını. İstemiyorum, yastık altından çıkardım alın kardeşim" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini ifade eden Mehmet Ağagürbüz, şunları söyledi:

"Allah Tayyip Erdoğan'ı, reisimizi başımızdan eksik eylemesin. Bizim reisimiz istedi, yastığın altından dolarları getirip bozdurduk. Bize Türk parası lazım, bize vatanımızın, milletimizin parası lazım. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi paranızı götürüp kuyumculara, inşatlara, altına yatırın. Bu gavur parasından kurtulalım. Bu gavurlardan bir hayır gelmez. Bu gavur parasını bir daha cebime koymayacağım. Türk parasıyla yaşayıp Türk parasıyla öleceğim. Allah ömrümden alsın Cumhurbaşkanıma versin. Bu Cumhurbaşkanımızın arkasında duracağız, böyle bir güzel insan bir daha gelmez." Ağagürbüz, daha sonra döviz bürosundan çıkarak vatandaşları dövizlerini bozdurmaya davet etti.

DOLAR BOZDURANA ELMA

Elmasıyla ünlü Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'nde seyyar satıcı Remzi Güzel ise 200 dolar bozdurana 1 kasa elma vereceğini söyledi. Güzel, "Sayın Cumhurbaşkanımızın TL'ye yönelin mesajına uyarak bizler de vatandaşları teşvik amaçlı elma hediye ediyoruz. Tüm esnaf arkadaşlarında kampanya yapması bir nebzede olsa faydalı olacağı kanaatindeyim" diye konuştu.

9 BİN DOLAR BOZDURDU

Göksun'da eğitimci-yazar Muharrem Abut da kampanyaya kendisi gibi öğretmen olan eşiyle birlikte biriktirdiği 9 bin doları bozdurarak kampanyaya destek verdi. Bunu da sosyal medyada hesabından paylaşan Abut, "20 yıldır eşimle birlikte çalışıyoruz. Bir evim, bir arabam, birkaç bin lira da param var. Hepsi de bu güzel ülke için feda olsun. Evet, Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak dövizimi bozdurdum ve TL'ye geçtim. Bir kartopu etkisi yaratabilmek adına da paylaşıyorum" şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Mehmet Ağagürbüz'ün elindeki dolar

Ağagürbüz'ün parayı vermesi

Ağagürbüz'ün konuşması

Ağagürbüz'ün yola çıkması

El arabasındaki elmalar

Remzi Güzel'in konuşması

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

===================================

Meraklı bakışlar altında tatbikat

MANİSA İl Sağlık Müdürlüğü, 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası nedeniyle, trafik kazasına ilk yardım müdahalesi tatbikatı düzenledi. Çevredeki vatandaşlar ise meraklı gözlerle yapılan çalışmaları izleyip, cep telefonlarıyla görüntüledi.

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, 112 acil sağlık hizmetlerine dikkat çekmek ve ambulanslara karşı duyarlılığı artırmak amacıyla Şehzadeler İlçesi Cumhuriyet Meydanı'nda trafik kazasına ilk yardım müdahalesi tatbikatı yaptı. 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında yapılan tatbikata Vali Yardımcısı Mesut Eser, İl Sağlık Müdürü Hakan Bayrakçı ve vatandaşlar katıldı.

Şehzadeler İlçesi'nde yapılan tatbikatta kaza yapmış bir aracın içinde ve altında sıkışan yaralılara Acil 112, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ile itfaiye ekiplerinin nasıl müdahale ettiği canlandırıldı. Tatbikatta trafik ekipleri kaza yerinde güvenlik önlemleri alırken, UMKE ile itfaiye ekipleri ise kaza yapan aracın içinde sıkışan bir kadın ve aracın altında kalmış bir cansız mankeni çıkarmak için çalışma yaptı. Aracın içinden ve altında çıkarılan yaralılara olay yerinde ilk müdahale yapıldıktan sonra ambulansla hastaneye götürüldü. Tatbikat alanını dolduran vatandaşlar ise meraklı bakışlarla yapılan çalışmaları izlerken, bir taraftan da cep telefonlarıyla görüntüledi.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ BAYRAKÇI'DAN UYARI

Tatbikat sonrasında açıklama yapan Manisa İl Sağlık Müdürü Hakan Bayrakçı, hafta içerisinde 112 Acil Sağlık hizmetleri konusunda vatandaşları bilinçlendireceklerini ve özellikle ambulanslara yol verme konusunda duyarlılığı artıracaklarını ifade etti. İl Sağlık Müdürü Bayrakçı, kent merkezinde vakaya varış süresinin 8, kırsal alanda ise 30 dakikanın altında olduğunu belirterek, "Sağlık Bakanlığımızın başlattığı 'Yaşama Yol Ver' adı altında bir proje var. Bu proje kapsamında ilimizdeki Acil 112 sağlık hizmetleri konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendireceğiz. Özellikle Acil 112 ambulanslarının yaşadıkları en büyük sorun trafikte kendilerine yol verilmemesi. Kimi araçlar ambulansın peşine takılarak ilerlemeye çalışırken, kimileri ise ambulansa yol vermemektedir. Ama şunu unutmayalım ki o ambulansın içinde ya kendimiz yada bir yakınımız olabilir. Bu bilinçle sirenlerini çalan ambulanslarımıza trafikte yol verelim. Manisa'da bu konuda duyarlılığı artıracağız" diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Bayrakçı geçen kasım ayı içerisinde Antalya'da yapılan ilk yardım müdahalesi yarışmasında Manisa UMKE ekibinin Türkiye birincisi seçildiğini dile getirdi. Tatbikatın ardından Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stantlarda vatandaşlara acil sağlık hizmetleri konusunda bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-------------------------------

-Tatbikattan detay görüntüler,

-İl Sağlık Müdürü Hakan Bayrakçı'nın açıklaması.

Haber-Kamera: İlker KILIÇASLAN/MANİSA,DHA)

========================================

Karda mahsur kalan 2 çoban ve 400 koyun kurtarıldı

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde kar ve tipi nedeniyle yaylada mahsur kalan 2 çoban ve 400 koyun, iş makinelerinin 5 saatlik çalışması sonrası yolun açılmasıyla kurtarıldı.

Gazipaşa'ya bağlı yaklaşık 1700 rakımlı Cinbiti Yaylası'nda 5 gün önce kar ve tipi etkili oldu. Bölgede küçükbaş hayvancılık yapan Eşref Özkan ve Hakan Tuncer, kar kalınlığının yer yer yaklaşık yarım metreyi bulduğu yaylada geçen cuma günü 400 koyunla birlikte mahsur kaldı. Yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki ilçe merkezine ulaşamayan çobanlar, cep telefonu şebekesinin bulunduğu bir noktaya giderek ailelerini arayıp yardım istedi. Ailelerin başvurusu üzerine Gazipaşa Belediyesi bölgeye aynı gün 2 iş makinesi ve ekipler gönderdi. Kar nedeniyle kapalı olan yolları kepçeyle açarak yaylaya ulaşmaya çalışan ekipler, yaklaşık 5 saat sonra bölgeye varabildi. Çobanlar ve koyunları ekiplerin çalışması sonrası açılan yoldan yürüyerek ilçe merkezine doğru yola çıktı. Ekiplerse çalışmanın ardından geri döndü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Yol açma çalışmaları

Yolda giden koyunlar

Haber- Kamera: Yücel BULUT/GAZİPAŞA (Antalya), -

=============================================

Suriyeli genç intihar etti

ANTALYA'da terzilik yapan Suriye vatandaşı 22 yaşındaki Mahmut Alwafaıe, kendini asarak yaşamına son verdi.

Olay saat 14.00 sıralarında Kepez İlçesi Yükseliş Mahallesi 2118 Sokak üzerinde bulunan 4 katlı Duman Apartmanı'nın bodrum katında meydana geldi. Ülkesindeki iç savaştan kaçan Mahmut Alwafaıe, Antalya'ya geldi. Kepez ilçesinde terzilik yapan Suriyeli gence, Yükseliş Mahallesi esnafı önce iş, ardından kalacak yer temin etti. Bir terzi dükkanında çalışmaya başlayan Alwafaıe, iki gün işe gelmeyince işyeri sahibi durumdan şüphelendi. Suriyeli gencin yaşadığı eve gelen işvereni, Alwafaıe'nın kendini asarak intihar ettiğini gördü. Haber verilmesi üzerine sağlık ekipleri ve çok sayıda polis ekibi geldi. İki gün önce intihar ettiği tahmin edilen Alwafaıe'nin cesedi olay yeri ekiplerinin incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Binada polisin inceleme yapması

-Olay yeri inceleme ekiplerinden görüntü

-Sağlık ekiplerinden görüntü

-Binadan dış plan görüntü

-Ölen gencin fotosu

-Detaylar

KJ: Haber Kamera Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement