Dış Ülkeler Terörle Mücadeleyi İzmir'de Öğreniyor - Son Dakika
Güncel

Dış Ülkeler Terörle Mücadeleyi İzmir'de Öğreniyor

Dış Ülkeler Terörle Mücadeleyi İzmir\'de Öğreniyor

Türkiye’de sadece İzmir’de bulunan İstihkam Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı, terörle mücadelede operasyon alanlarına gidecek subay, astsubay ve erbaşların yanı sıra NATO askerleri dahil yurt dışındaki birçok ülkeden gelen subayları yetiştiriyor.

13.02.2015 11:34

Türkiye'de sadece İzmir'de bulunan İstihkam Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı, terörle mücadelede operasyon alanlarına gidecek subay, astsubay ve erbaşların yanı sıra NATO askerleri dahil yurt dışındaki birçok ülkeden gelen subayları yetiştiriyor.

Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Narlıdere İstihkam Okulu ve Merkez Eğitim Komutanlığı istihkam eğitimlerine devam ediyor. Aralarında Afganistan, Çin, Azerbaycan, Kırgızistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden öğrencilerin de yer aldığı eğitimler Narlıdere İstihkam Tatbikat Bölgesi'nde gerçekleştirildi. Üç ay boyunca eğitim görecek olan subaylara öncelikle tahrip, mayın dokümantasyon, mayın tanıma, tespit ve patlayıcı maddelerle mücadele dersleri veriliyor.

Uygulamalı eğitimlerin ardından araziye çıkarak mayın, el yapımı patlayıcı, c4 plastik patlayıcı gibi birçok maddeye gerekli teçhizatla müdahale etmeyi öğrenen subaylar, eğitimlerinin ardından terörle mücadele operasyon alanlarında görev yapıyor. Üzerlerinde 24 kilo ağırlıkla mayından koruyucu tesisat ile bomba imha eğitimi de alan subaylar, fünye patlatma noktasında da senaryo gereği terörle çatışmaya girerek müdahale etmeyi öğreniyor.

"YÜZDE 99 BAŞARI FELAKETTİR"

NATO'dan ve birçok ülkeden talep dahilinde subayları eğiten Türkiye'de İzmir'de bulunan İstihkam Okulu, subay astsubay ve yeni mezun erbaşlara eğitim veriyor. Yüzde 20 teori, yüzde 80 uygulamalı eğitim alan subaylar, "Yüzde 99 başarı felakettir" ilkesiyle hareket ediyor. Senaryo oluşturularak gerçek patlayıcılarla mücadeleyi gören subayların eğitimleri, Genelkurmay'ın özel izni ile gazeteciler tarafından görüntülendi. Zorlu mücadele eğitimlerinde tek tek uygulama yapan subaylar, eğitimleri tamamladıktan sonra görevli oldukları birliklere dönerek zaman içinde söz konusu bölgelerde görevli personele veriliyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dış Ülkeler Terörle Mücadeleyi İzmir'de Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement