Diyarbakır Barosu'ndan Kaya'nın Ailesine Hukuki Destek - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Barosu'ndan Kaya'nın Ailesine Hukuki Destek

Diyarbakır Barosu\'ndan Kaya\'nın Ailesine Hukuki Destek

Diyarbakır Barosu yönetimi, Mutlu Kaya'nın tedavi gördüğü hastaneyi ziyaret etti. Geçmiş olsun dileklerini ileten Baro, aileye hukuki destek verecek.

21.05.2015 16:03

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ile Baro Yönetim Kurulu üyeleri, Kaya'nın tedavi altında tutulduğu Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesine giderek burada bulunan ailesi ile görüştü.

Hastane yetkilileri ve genç kızın ailesinden sağlık durumu hakkında bilgi alındıktan sonra hastane önünde açıklamalarda bulunan Baro Başkanı Tahir Elçi, olayı kınarken, genç kızın en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını diledi. Aldıkları bilgilere göre, Mutlu'nun sağlık durumunda pozitif gelişmelerin kaydedildiğini ifade eden Elçi, Mutlu'nun ailesine geçmiş olsun dileğinde bulundu.

"Nedeni ne olursa olsun kadınlarımıza ve kızlarımıza yönelik şiddet ve özellikle de silahlı şiddet karşısında olacağız" diyen Baro Başkanı Elçi, köhne ve kabul edilemez anlayışları toplum olarak reddettiklerini, bu saldırının kadınlara yönelik son saldırı olmasını umduklarını belirterek, "Diyarbakır toplumunun da olayı büyük bir üzüntüyle ve hassasiyetle takip ederek saldırıyı kınadı ve genç kızın sağlığı için duacı oldu" dedi.

Elçi ayrıca; genç sanatçıya yapılan saldırıya ilişkin soruşturma sürecini yakından takip ettiklerini, savcılık makamından aldıkları bilgilere göre; ateş açan (V.E.) adlı asıl failin yakalanarak tutuklandığını, kendisine yardım eden bir kişinin de adli kontrol hükümleri çerçevesinde şimdilik serbest bırakıldığını, suça ilişkin önemli ölçüde delillerin toplandığını ve şüphelinin de suçu itiraf ettiğini belirterek, olayın bütün yönleriyle açıklığa kavuşması ve tüm faillerin cezalandırılması için mağdur aileye Baro olarak hukuki destek sunacaklarını sözlerine ekledi.

Daha sonra söz alan genç sanatçının babası Mehmet Kaya da; asıl faile yardım eden başka kimselerin de olduğunu, bunların da soruşturulması gerektiğini, Diyarbakır Barosundan hukuki destek istediklerini ve kendilerini bu davada temsil etmeleri gerektiğini ifade ederek Baro Başkanına teşekkür etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır Barosu'ndan Kaya'nın Ailesine Hukuki Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement