Diyarbakır'da 6 Belediyeye Soğuk Duş! Hendek Kazan İş Makinelerine El Konuldu - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da 6 Belediyeye Soğuk Duş! Hendek Kazan İş Makinelerine El Konuldu

Dicle, Silvan, Sur, Kulp, Bismil ve Lice belediyeleri hakkında başlatılan soruşturma kapsamında birçok iş makinesi ve araca el konuldu.

09.01.2016 11:50  Güncelleme: 15:05

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütü PKK mensuplarına yardım ettikleri gerekçesiyle Diyarbakır'daki bazı ilçe belediyeleri hakkında başlatılan soruşturma kapsamında birçok iş makinesi ve araca el konuldu.

Teröristlerin Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçeleri dahil birçok noktada hendek kazması, barikat kurması ve sokaklara patlayıcı yerleştirmesi bölge halkını mağdur ediyor. Başsavcılık, örgüt mensuplarına yardım ettikleri gerekçesiyle Diyarbakır'a bağlı 6 ilçe belediyesi hakkında hakkında soruşturma başlattı.

İŞ MAKİNESİ VE ARAÇLARA EL KONULDU

Dicle, Silvan, Sur, Kulp, Bismil ve Lice belediyeleri hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ilçe belediyelerine ait bazı kepçe, araç ve tekerlekli iş makinesi ile Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresine (DİSKİ) ait bir traktör kepçesine el konuldu.

Gözaltına alınan belediye çalışanları F.K, H.C, A.R.Ç, Y.S, A.Ö ve A.Ö. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

EFKAN ALA: DÜZENLEMELER YAPARIZ

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Terör konusunda görevlerini yapmayan belediyelere ilişkin o görevlerin ortada kalmaması yönünde de bazı değerlendirmeler yapıyoruz ve bazı düzenlemeler yaparız" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Habertürk canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Ala, belediyelerle ilgili kamu hizmetlerinin yerine getirilmemesinden doğan boşluğu giderecek tedbirler alınacağını söyledi.

"BELEDİYE CENAZELERİ ALMIYOR"

Belediyelerin çalışmasıyla ilgili iki gün önce bir yönetmelik değişikliğinin Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlatan Bakan Ala, şunları söyledi: "Cenazeler oluyor, cenazeleri kaldırmak defnetmek gidip almak kimin işi? İstanbul'da her yerde bilinir, belediyenin işi. Peki belediye almıyor, almadığı zaman ne yapacaksınız, soruşturma açarsınız, açıyoruz. 18 belediye başkanı görevden alınmıştır, 50'ye yakın toplam belediye başkanları ve meclis üyeleri de görevden alınmıştır. Ama görevden almış olmanız meseleyi çözmüyor. Ne yaptık şimdi? Yönetmeliği değiştirdik. Adalet Bakanlığımız yönetmeliği değiştirdi, 'Belediyeye ya da valiliğe verir' dedi cenazeyi" ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞLAR İÇİN DİYARBAKIR'DA OTEL BİLE KİRALANDI"

Güneydoğu'da devam eden terörle mücadele sırasında arada kalan vatandaşlar için devletin ne yaptığıyla ilgili soru üzerine ise Bakan Ala, şunları belirtti: "Aslında geniş tanımıyla oradaki belediye de devletin bir kurumu, ama milletten yetki almış fakat işini yapmıyor, yapmayanlar için söylüyorum bu işin bir tarafı. Devletin valilik tarafı ne yapıyor, böyle bir hadise olduğunda vatandaşlar için, şu kadarını söyleyeyim, mesela Diyarbakır'da otel bile kiralandı evlerinden teröristlerce o zorla çıkartılan vatandaşlar için. Şimdi orada ciddi bir mücadele veriliyor. Hendekler, barikatlar, teröristler orada temizleniyor"

Ala, terör olaylarının yaşandığı bölgede ciddi bir planla bütün bakanlıkların kendi üzerilerine düşeni hassas bir biçimde yerine getireceğini ve yine terör olaylarının yaşandığı yerleri, bahar havasına dönüştüreceklerini dile getirdi.

2015'TE DİYARBAKIR BELEDİYESİ'NE GÖNDERİLEN ÖDENEK 489 MİLYON TL

Türkiye'ye demokrasi, kalkınma vadettiklerini, gelir ve imkan vadettiklerini ifade eden Efkan Ala, "Neden hendek kazıyorsunuz, neden bomba koyuyorsunuz, neden bunların arkasında duruyorsunuz?" sorusunun sorulması gerektiğini belirtti.

Ala, şöyle devam etti: "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine giden parayı söylüyorum, 2015'te 489 milyon. Denizliye giden 347 milyon, Erzurum'a giden 381 milyon bakın Eskişehir'e giden 329 milyon, özel seçmiş değilim alt alta geldikleri için bakın en fazla Diyarbakır'a gidiyor. Bir de hizmete bakın, bu mu? Şimdi biz bunu yapıyoruz. AK Parti hükümetleri döneminde bu gidiyor. Sisteme göre, giden para bu, yılda sisteme giden para, yani ekstradan ne fazla gönderiyoruz, ne ekstradan az gönderiyoruz."

Diyarbakır\'da 6 Belediyeye Soğuk Duş! Hendek Kazan İş Makinelerine El Konuldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da 6 Belediyeye Soğuk Duş! Hendek Kazan İş Makinelerine El Konuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (58)

  • dbakır: hdp tüm belediye aracları pkk ye calşıyor hepsini alın parada veriyor el koyun bakın o zaman pkk nasıl bitiyor 55 4 Yanıtla
  • Katil akp: Alah sizin belanizi verecek bu hall size teslim olmayacak ve kazanacagiz 8 39 Yanıtla
  • lokman: halk sizin bu vahşetinize elbet baş kaldır 5 38 Yanıtla
  • batman727272: 1.kamuda çalışıyor PKK destekçisi eğitimci PKK bayrağı altında korkmadan poz verir belediye PKK yandaşlarını şişirilmiş maaşla işe alıyor teşvik ediyor örgüte üye olan işe gelsin diyor .devletten yardım alıyor yeşil kart çocuk yardımı sakat maaşı vesaire boylemi PKK yı bitireceksiniz ? Hepsini kesemiyorsan belediyelere el koyamiyorsan devlet değilsin tüm ölen insanların kanından sorumlusun 42 0 Yanıtla
  • Batsın diyarbakirli: Araçlara el konması iyi oldu zaten halka hizmet etmiyordu.keske akp bir belediye alaydida millet hizmet nedir belediye nedir gorseydi. 34 5 Yanıtla
  • lokman: insanlığa sığmaz bu devlet zulmü 6 33 Yanıtla
    Kürdüm: Devlet zülmümü yoksa pkk zulümü 22 0
  • BuckyPaper: KÜRDÜN GÜCÜNÜ DÜNYA GÖRECEK 6 31 Yanıtla
    kabusunuz: allahın topunuzu helak etsin 22 4 Bizden çok var: Biz şehit olmayı dert etmiyoruz sizde gebermeyi dert etmiyorsaniz kapışmaya devam görelim ermeni gücünü 3 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement