Diyarbakır Hdp'li Baluken, ?provakasyonu Önlemek İçin Seferber Olmalıyız - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Hdp'li Baluken, ?provakasyonu Önlemek İçin Seferber Olmalıyız

Diyarbakır Hdp\'li Baluken, ?provakasyonu Önlemek İçin Seferber Olmalıyız

Diyarbakır'da, HDP'nin milletvekili aday tanıtımı töreninde konuşan HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Ağrı'da çıkan çatışma ile ilgili olarak, Ortaya konmak istenen provakasyonu önlemek için her birimiz seferber olmalıyızdedi.

12.04.2015 20:22

Diyarbakır'da, HDP'nin milletvekili aday tanıtımı töreninde konuşan HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Ağrı'da çıkan çatışma ile ilgili olarak, Ortaya konmak istenen provakasyonu önlemek için her birimiz seferber olmalıyızdedi. DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna ise Cumhurbaşkanı Erdoğan için, Katildir, Ağrı'da ölen iki insanımızın katilidirdedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili adayları bugün düzenlenen kitlesel yürüyüş ile seçim çalışmalarını başlattı. HDP Bağlar İlçe Başkanlığı'nda bir araya gelen HDP'li 11 Milletvekili adayı, toplanan kalabalık ile birlikte HDP İl Başkanlığı'na kadar yürüdü. Adayların tanıtılması amacıyla düzenlenen yürüyüşe Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş başkanı Emine Ayna da destek verdi. Toplanan kalabalık ile birlikte HDP İl Başkanlığı'na kadar yürüyen milletvekili adayları, daha sonra tek tek seçim otobüsünün üstüne çıkarak halkı selamladı. Selamlamanın ardından Ağrı'da dün hayatını kaybeden 2 kişi için Kürt ulusal marşı olarak bilinen 'Ey Raqipö eşliğinde saygı duruşu yapıldı. Törende konuşan HDP Grup Başkan vekili ve Diyarbakır 1'inci sıra Milletvekili adayı İdris Baluken, Öcalan'ın Diyarbakır halkına özel selam gönderdiğini belirterek, Ağrı'da dün meydana gelen çatışmanın provakasyon olduğunu söyledi.

Yaşanan provakasyonun iki amacının olduğunu belirten Baluken, Birincisi 2 yıldan beri Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan'ın büyük fedakarlığı ile bugünlere getirdiği çözüm sürecini sabote etmek. İkincisi de seçim sürecinde bütün Türkiye'de HDP'nin yükselişinin önüne geçmektir. Biz bu provakasyonları yakından biliyoruz. Çözüm süreci ilk başladığında Paris'te 3 kadın arkadaşımızı katleden zihniyet bugün Ağrı'da iş başındadır. Hepimize düşen en önemli görev bu provakasyonun amaçlarını boşa çıkarmaktır. Paris, Lice, Cizre katliamından sonra nasıl ki kararlı duruşumuzla hem çözüm sürecini sahiplenip, hem bu provakasyonları boşa çıkardıysak, bugün de aynı kararlı duruşumuzla hem çözüm sürecine sahip çıkıp, hem bu provakasyonları boşa çıkarmanın gayreti içinde olmalıyız. Çözüm sürecinin artık resmi müzakere aşamasına gelmesi ile beraber köşeye sıkışanlar, kan akıtarak çözüm sürecinin sorumluluğundan kaçmaya çalışıyorlardedi.

'ERDOĞAN SORUMLULUKLARINDAN KAÇMAYA BAŞLADIö

Demokratik adımı atması gerekenlerin Ağrı'da kurşun atarak bu sorumluluktan kaçmaya çalıştıklarını ifade eden HDP'li Baluken, Ortaya konmak istenen provakasyonun amacını önlemek için her birimiz seferber olmalıyız. Çözüm süreci ile ilgili olarak şu anda hükümetin önünde bulunan görev ve sorumluluk bir an önce resmi müzakereleri başlatmaktır. AKP hükümetinin ve onun sözcülüğünü yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündemden düşürmek istediği şey budur. Tam bir aydır önüne gelen anketlerde AKP'de tarihin en büyük düşüşü yaşandığı için, HDP arkasına sığındığı darbecilerin barajlarını yerle bir ettiği için Erdoğan çözüm süreci ile ilgili gündemi değiştirmeye, sorumluluklardan kaçmaya başladı. Burada Kürt sorunu vardır diyen Erdoğan son 1.5 ayda önüne gelen rakamlarla Kürt sorunu yoktur demeye başladı. Yine çözsüm süreci ile ilgili bütün mutabakatları bilen Erdoğan Dolmabahçe mutabakatına, 10 maddelik demokratik manifestoya karşı olduğunu söyledi. Aynı Erdoğan izleme heyetinin önemini bilmiyormuş gibi 'Bence gerek yoktur'dedi. Erdoğan'a ve onun yönlendirdiği AKP'ye buradan güçlü bir ders vermenin zamanı geldi. Bu dersi ortaya koyduğu provakasyonlara karşı dik duruşumuzu göstererek vereceğiz. Kadınlarımızı, çocuklarımızı, gençlerimizi katledenleri Amed'in sandıklarına gömerek hep birlikte güçlü bir mesaj vereceğizdedi.

'BAŞKAN APO'YU SİZİN ARANIZA GETİRECEĞİZö

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir mesaj göndermek istediğini kaydeden HDP Grup Başkan vekili İdris Baluken, Madem senin varın yoğun bu seçimler, madem sen her şeyi göze alarak başkan olmayı, o sarayda padişahlık yapmayı kafana koymuşsun, madem bunun için yüzde 10'luk antidemokratik generallerin barajları arkasına saklanıyorsun, bak biz de sana Amed'den bir baraj hazırladık. Senin zihniyetin Amed'de yüzde 10 barajına takılacak. Biz Allahın izniyle Türkiye'nin tüm sandıklarında tarihi bir sonucu çıkarak, demokratik çözümü ve barışı getirecek bir sonucu çıkaracağız. Ama Amed'de Erdoğan ve onun yönlendirdiği AKP'yi yüzde 10'un üstüne çıkarmayacağız. Ona en büyük cevap Amed halkı tarafından böyle verilecek. Başkan APO Amed halkına özel selamını gönderdi. Bu selama layık olmak, sorumluluğunu taşımak ağırdır. Bugünden başlayarak 8 Haziran sabahına kadar gece-gündüz demeden bu selamın gereğini yerine getirmek için seferber olmalıyız. Bu selamın gereğini Amed'de, Kürdistan'da yerine getirerek Ankara'dan, İstanbul'dan bize uzatılan barış elini hep beraber tutacağız ve Başkan Apo'yu da buraya, Amed halkına, sizin aranıza getireceğizdiye konuştu.

AYNA, 'KİMSE SABRIMIZI DENEMEYE KALKMASINö

DBP Eş Başkanı Emine Ayna ise, Ağrı'da çıkan çatışma ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert bir dille eleştirerek, Hepimiz öfkeliyiz. Sabrımız var. Ancak, onun da bir sınırı, bir sonu var. Kimse sabrımızı denemeye kalkmasın. Başkanlık hayalleri kuranlara söylüyoruz, Erdoğan'a söylüyoruz. Sen Kürt halkını katlederek, Kürtlere başkan olamazsın. Kürtlere başkan olmak yürek, insanlık, sevgi, saygı ister. Kürtlerin tek bir başkanı var Abdullah Öcalan'dır. 15 asker oraya özellikle ölüme gönderiliyor. Kim gönderiyor Recep Tayyip Erdoğan. Recep Tayyip Erdoğan 15 askeri orada ölüme terk ediyor. Niçin Ölsünler ki Türkiye'de HDP siyaset ve seçim çalışması yapamasın diye. Öldüren kim Recep Tayyip Erdoğan. Katil Recep Tayyip Erdoğan. Hakaret davası mı açacak Ona katil dedik diye cezaevine mi koyacak Koysun. Katildir, Ağrı'daki iki insanın katilidir. 15 asker eğer orada ölseydi, bunların katili Recep Tayyip Erdoğan'dı. Kimse sabrımızı denemesin, Kimse sabrımızla oynamasın. 2 yıldır hala bekliyoruz. Lütfedecek haklarımızı tanıyacak diye bekliyoruz. Ama hayale kapılmasın. Tek ümidimiz var Başkan Öcalan dır, beklediğimiz odur. İntikamımız var. İntikamımız öldürmek değildir ve hiçbir zaman olmadı. İntikamımız zaferdir. Halklarımızın zaferidir. İlk intikamımızı Ağrı'da seçim günü şehit düşürülen iki arkadaşımızın intikamını 7 Haziran'da o sandıkta lime lime soracağız. O meclisi demokratikleştireceğiz, Türkiye'yi demokratikleştireceğiz. Haklarımızı söke söke alacağız. Türkiyeli halklara diyoruz ki uyanın. Artık bu katliamlara izin vermeyiz. Silvan'da askerleri ölüme gönderdi. Bu oyunu bu sefer Ağrı halkı iki insanımızı şehit verme uğruna bozdu. 15 askeri kurtarma uğruna bu oyunu Ağrı halkı bozdudedi.

Yapılan konuşmaların ardından milletvekili adayları el ele tutuşarak vatandaşları selamladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Hdp'li Baluken, ?provakasyonu Önlemek İçin Seferber Olmalıyız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement