Doğu Karadeniz'de Kış - Son Dakika
Güncel

Doğu Karadeniz'de Kış

Doğu Karadeniz\'de Kış

Yörede 902 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapalı

11.12.2013 11:20

Doğu Karadeniz'de soğuk hava ve kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.

Trabzon'da gece başlayan kar yağışı sonucu 386 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi'ne bağlı 58 ekip, söz konusu yollarda karla mücadele çalışması yürütüyor.

Yetkililer, kar yağışının devam ettiğini, ilerleyen saatlerde kapalı köy yolu sayısının artabileceğini bildirdi.

-Rize

Rize'de merkezde 62, Ardeşen'de 25, Çamlıhemşin'de 24, Çayeli'nde 45, Derepazarı'nda 11, Fındıklı'da 22, Hemşin'de 8, Güneysu'da 22, İkizdere'de 28, İyidere'de 7, Kalkandere'de 21, Pazar'da 40 olmak üzere 315 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresine bağlı 59 ekip, söz konusu yolları ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

-Artvin

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Artvin'de merkezde 28, Ardanuç'ta 8, Arhavi'de 23, Borçka'da 33, Hopa'da 17, Murgul'da 11, Yusufeli'nde 7, Şavşat'ta 37 olmak üzere 164 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi'ne bağlı Yol ve Ulaşım Hizmetleri ekipleri, kapalı yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Hopa-Borçka kara yolundaki 690 rakımlı Cankurtaran mevkisinde kar ve buzlanma nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Trafik ekipleri Borçka ve Hopa çıkışında sürücüleri uyararak küçük araçların geçişlerine zincirili olarak izin verirken, otobüs, kamyon ve tırların geçişlerine izin vermiyor.

Dün akşam saatlerinde başlayan ve etkisini artırarak devam eden kar yağışı nedeniyle Karayolları 102. Şube Şefliği ekipleri söz konusu yolda kar temizleme çalışmalarını aralıksız yürütüyor. Şavşat-Ardahan kara yolunda ise kar lastiği ve zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor.

Bu arada, Borçka ilçesinde kar nedeniyle eğitime ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda bugün ara verildi.

-Gümüşhane

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde 34 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kürtün Kaymakamı Enver Özderin, ilçede akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışının hayatı olumsuz etkilediğini belirterek, "Kar yağışı nedeniyle 34 köy yolumuz ulaşıma kapandı, eğitime bir gün ara verdik" dedi.

Sabah saatlerinden itibaren ekiplerin kar temizleme çalışması başlattığını ifade eden Özderin, "Köy sayımızın fazla olduğu Yukarı Kürtün Havzası'nda sabah saatlerinden itibaren yol temizleme çalışması başlattık. İki ekip halinde başlattığımız çalışmayı ek personel ve makinelerle destekliyoruz. Akşam saatlerine kadar yollarımızı ulaşıma açacağımızı tahmin ediyorum" diye konuştu.

Öte yandan Bayburt'ta, kışın kar nedeniyle kapanan ve kimse yaşamadığı için çalışma yapılmayan 3 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu Karadeniz'de Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement