Dolandırıcılar Bu Kez Öğretmene Tuzak Kurdu - Son Dakika
Güncel

Dolandırıcılar Bu Kez Öğretmene Tuzak Kurdu

Dolandırıcılar Bu Kez Öğretmene Tuzak Kurdu

Telefon dolandırıcıları bu kez Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde ilkokul öğretmenini dolandırdı.

19.04.2014 14:29  Güncelleme: 14:31

Telefon dolandırıcılığına bir yenisi daha eklendi. Bu kez dolandırıcıların hedefinde Atatürk İlkokulu'nda görev yapan ve kimliği açıklanmayan öğretmen yer aldı.

Banka adına aradıklarını söyleyen dolandırıcılar, yapılan alışveriş neticesinde biriken para puanları kullanabilmesi için kendisinden kredi kartı numarasını istedi. Dolandırıcılar, Öğretmen karşısında güven verilmesi için, görüşmelerin güvenlik için kayıt altına alındığını belirtti.

Bir anlık dalgınlığınla kredi kartı numarasını dolandırıcılara verdikten kısa bir süre sonra dolandırıcılar tarafından 970 TL harcama yapıldı. Dolandırıldığını geç olmadan anlayan öğretmen, hemen bir bankanın İnternet Şubesi üzerinden bu harcamayı kendisinin yapmadığına dair itiraz dilekçesi gönderdi ve Çermik İlçe Tüketici Hakem Heyeti'ne de başvurdu.

Her iki davayı da kazanan öğretmenin peşini dolandırıcılar bırakmadı. Kendisini arayarak davayı çekmesi halinde ekstradan para puan yükleneceğini belirten dolandırıcılara hayır cevabı veren öğretmen, dolandırıcılara ilk etapta kaptırdığı 970 lirayı geri aldı.

BİLGİLERİNİZİ VERMEYİN

Bu konuda vatandaşları uyaran öğretmen, "insanların bir anlık dalgınlığını çok iyi kullanabiliyorlar. Beni 0212 912 00 04'ten arayarak biriken para puanımı kullanmam için uyararak, iyilik yapmaya çalıştılar. Durumu erken fark etmem neticesinde paramı geri alabildim. Bir de bana 30-40 lira değerinde hediye de gönderdiler. Resmen insanlarla alay ediyorlar. Telefonda hiçbir bilginin verilmemesi gerekiyor. Vatandaşların bu konuda dikkatli olmalarını istiyorum. Çünkü bu tür bankalar adına telefon dolandırıcılığının arttığı da herkes tarafında biliniyor. Bu tür hatalara kimsenin düşmemesini istiyorum" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Dolandırıcılar Bu Kez Öğretmene Tuzak Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement