Düzce'de Cemaat Okullarına Operasyon (2) - Son Dakika
Güncel

Düzce'de Cemaat Okullarına Operasyon (2)

Düzce\'de Cemaat Okullarına Operasyon (2)

Avukat: MUZ CUMHURİYETLERİNDE GÖRÜLEBİLECEK İŞLEMLER Eda Eğitim Kurumları avukatı Teoman Yaman, Düzce'de eğitim kurumlarında yapılan arama ve denetimlerle ilgili açıklama yaptı.

03.09.2015 12:50

Avukat: MUZ CUMHURİYETLERİNDE GÖRÜLEBİLECEK İŞLEMLER

Eda Eğitim Kurumları avukatı Teoman Yaman, Düzce'de eğitim kurumlarında yapılan arama ve denetimlerle ilgili açıklama yaptı. 7-8 eğitim kurumunda polis ekiplerinin yanı sıra belediye, sağlık müdürlüğü, SGK ve vergi dairesinin denetimlerde bulunduğunu belirten Teoman Yaman, "Yapılan işlemlerin hepsi hukuka aykırı. Özellikle emniyetin yaptığı arama Sulh Ceza Mahkemesinin bir kararına dayanmakta. Bu hukuka aykırı verilmiş bir karar, delilleri bulunmadığı gibi iddialar da yok paralel yapı, vergi kaçakçılığı gibi iddialar. Dosyada inşallah belgeleri vardır, yoksa bunun sıkıntısını çıkaracaklardır. ve yaklaşık bizim 7-8 kurumumuzda aramalar, denetlemeler yapılıyor. Özellikle bu arama kararı bize verilmedi" dedi.

Yapılan işlemlerle ilgili yasal haklarını kullanacaklarını ifade eden Teoman Yaman, "Denetleme yapan zabıta memurları, itfaiye memurları, sağlık il müdürlüğü, sosyal güvenlik kurumundan, vergi dairesinden gelen görevliler valilik oluruyla geldiklerini söylüyorlar. Ancak buna ilişkin bir görevlendirme yazılarının olması gerekiyor. Bunu da bize vermediler. Dolayısıyla hukuka aykırı bir emri uyguluyorlar, bu hukuka aykırı emri uygulamanın suç olduğunu belirttik. Asayişi sağlamak, kamu hizmeti amacıyla değil de şirkete zarar vermek amacıyla yapılan bu işlemlere karşı yasal hakkımızı kullanacağız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Düzce'de Cemaat Okullarına Operasyon (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement