Efe Dağcılar Sandras'a Tırmandı - Son Dakika
Yerel

Efe Dağcılar Sandras'a Tırmandı

Efe Dağcılar Sandras\'a Tırmandı

Efe Dağcılık Ödemiş Belediyespor Dağcılık Kolu üyesi dağcılar, Muğla'nın en yüksek dağı olan Gölgeli Dağlarının Çiçekbaba zirvesine tırmandılar.

07.05.2014 16:48  Güncelleme: 16:52

Efe Dağcılık Ödemiş Belediyespor Dağcılık Kolu üyesi dağcılar, Muğla'nın en yüksek dağı olan Gölgeli Dağları'nın (Sandras) Çiçekbaba zirvesine tırmandılar.

Efe Dağcılık Ödemiş Belediyespor Dağcılık Kolu üyesi dağcılar, Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki Gölgeli Dağları'nın 2294 rakımlı (Sandras) Çiçekbaba zirvesine tırmandılar. Sandras Dağı zirvesine tırmanan Efe Dağcılık üyesi dağcılara Salih Üzdürmez rehberlik etti.

Sandras tırmanışı ile ilgili bilgi veren Üzdürmez şunları söyledi: "Muğla İlinin en yüksek dağı olan Gölgeli Dağlarının (Sandras) Çiçekbaba zirvesine tırmanmak üzere, 03 Mayıs 2014 cumartesi saat 01.00'da Ödemiş'ten Muğla Köyceğiz'e hareket ettik. Sabah saat 06.00'da Köyçeğiz İlçesine vardık. Köyçeğiz'de bir saat kahvaltı molası verdikten sonra Ağla köyüne gittik. Ağla köyünden sonra da Gökçeova Gölü'ne giderek buraya kamp kurduk. Aynı gün saat 11.00'da Sandras zirvesine Tırmanış için hareket ettik. Zirveye ulaştığımızda saat 13.30 olmuştu. Zirvede yaklaşık yirmi dakikalık bir mola verdikten sonra dönüş için hareket ettik. Kamp alanına geldiğimizde saat 03.30 olmuştu. Kamp hazırlıklarımız yaptıktan sonra, Gökçeova Gölü'nün muhteşem manzarasında kamp ateşimizi yakarak güzel bir akşam geçirdik. Gecenin ilerleyen saatlerinde rüzgarın sert esmesiyle hava biraz soğudu.

Sabah saat 07.00 gibi kalkarak kamp malzemelerimizi topladık. Ağla Köyü'ne giderek burada kahvaltımızı yaptık daha sonra Yuvarlak Çay'daki Sultaniye Kaplıcalarına giderek yorgunluk attıktan sonra Ödemiş'e döndük. Efe Dağcılık olarak kamplı güzel bir hafta sonu geçirdik. Katılan tüm dağcı dostlarıma teşekkür ediyorum. Bundan sonraki faaliyetlerimize tüm doğaseverler katılabilirler" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Efe Dağcılar Sandras'a Tırmandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement