Elgün Köyü'nde Kanalizasyon ve Yol Çalışması - Son Dakika
Yerel

Elgün Köyü'nde Kanalizasyon ve Yol Çalışması

Elgün Köyü\'nde Kanalizasyon ve Yol Çalışması

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Elgün Köyü'nde kanalizasyon ve yol çalışması yapıldı.

23.10.2013 15:03

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Elgün Köyü'nde kanalizasyon ve yol çalışması yapıldı.

İlçeye 15 kilometre uzaklıkta bulunan Elgün Köyü'nde 2 yıl önce ihale gereği köyde yapılan kanalizasyon çalışmasına başlayan firma, işi yarım bırakıp gitti. Viranşehir Belediyesi tarafından köyde yapılan incelemeler sonrasında çalışmalar tekrar başlatıldı.

Köy sakinleri koku ve haşerelerden dolayı köyde yaşayamaz hale geldiklerini söyledi. Yapılan çalışmaların yarım bırakıldığını belirten Köy sakinlerinden Ahmet Öten, "İhaleyi alan firma, işlerini yarım bırakıp gitti. Çocuklarımız kolera hastalığına sık sık yakalanıyor. Kaymakamlığa başvurduk, onlarda bizleri başka yerlere yönlendirdi. Nereye gittiksek boş çıktı. Son olarak Viranşehir Belediyesi'nden yardım istedik. Bizleri dinleyen belediye yetkilileri sorunumuza el attı. Allah onlardan razı olsun "dedi.

Viranşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, eksik kalan kanalizasyon çalışmalarını kapsamında yaklaşık 150 metreye 400'lük borular döşeyen ekipler, köydeki çalışmayan su kuyularını da aktif hale getireceklerini kaydetti. Diğer yandan köyün bozulan yollarının da Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılacağı söylendi. Köydeki çalışmaları yerinde izleyen Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun ve BDP İlçe Eşbaşkanı Halis Aktaş, sorunların çözülmesi için çalıştıklarını ve amaçlarının halka hizmet olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun, "Biz hiç kimseden bir şey beklemeden her yere her hizmeti götüreceğiz. Gücümüz neye yetiyorsa onu yapacağız. Halkımızın hizmetsiz kalmaması için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elgün Köyü'nde Kanalizasyon ve Yol Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement