Emniyet'e 2. Operasyonda 33 Polisten 31'i Gözaltında - Son Dakika
Güncel

Emniyet'e 2. Operasyonda 33 Polisten 31'i Gözaltında

Emniyet'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan polislerin dinlemelerde bizzat görev yaptığı ileri sürülüyor.

06.08.2014 06:54  Güncelleme: 13:12

"Yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin Emniyet'e yönelik 14 ilde düzenlenen operasyonda 31 polis gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı olan 2 polis de aranıyor. Gözaltına alınan polislerin dinlemelerde bizzat görev yaptığı ileri sürülüyor.

33 POLİS HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Emniyet'e yönelik yürütülen soruşturmada dün sabah ikinci dalga yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Okan Özsoy'un talimatıyla 33 polis hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

İstanbul, Ankara, Van, Mardin, Hakkari, Batman, Diyarbakır, Şırnak, Bitlis, Bingöl, Iğdır, Ağrı, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta belirlenen adreslerde arama yapıldı. İstanbul'da operasyon düzenlenen adresler arasında Seyrantepe'deki polis lojmanları da vardı.

30 POLİS GÖZALTINA ALINDI, BİRİ KENDİ TESLİM OLDU

Bu polislerden 30'u gözaltına alındı, 1 kişi ise emniyete gelerek teslim oldu.

Şüpheler evlerinde yapılan aramaların ardından sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

"ADALETTEN BAŞKA BORCUMUZ YOK BUNLARI YAPANLARA"

Hastaneye getirilen polislerden biri, “Adaletten başka herhangi bir borcumuz yok bunları yapanlara.” diye tepki gösterdi.

Polisler, kısa süren sağlık kontrolünün ardından tekrar Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

12'si komiser, 12'si komiser yardımcısı, 2'si başpolis, 6'sı polis memuru ve 1'i de emekli polis olan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Haklarında gözaltı kararı olan 2 polis ise halen aranıyor.

31 POLİS AÇIĞA ALINDI

Haklarında gözaltı kararı bulunan 33 polisten 31'inin açığa alındığı bildirildi.

11 POLİS ADLİYE'YE SEVK EDİLDİ

Bu arada, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gözaltında bulunan ve susma hakkını kullandıkları için ifade vermedikleri öğrenilen şüpheli 11 polisin, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

İşlemlerinin tamamlanmasının ardından, öğle saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen ve adliye nezarethanesinde tutulan şüphelilerin, "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Okan Özsoy'a ifade vermesi bekleniyor.

Emniyette tutulan diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin ise devam ettiği öğrenildi.

İLK OPERASYONDA 31 POLİS TUTUKLANMIŞTI

Emniyet'e yönelik 22 Temmuz'da başlatılan ilk operasyonda gözaltına alınan 115 polisten 31'i tutuklamıştı. Tutuklananlar arasında eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün de bulunuyordu.

Emniyet\'e 2. Operasyonda 33 Polisten 31\'i Gözaltında
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Emniyet'e 2. Operasyonda 33 Polisten 31'i Gözaltında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • yiğit: Algı operasyonlarına devam yolsuzlukların üzerini kapatmaya cabalıyorlar asıl görevini ifa edenleri içeri kirli dosyalarla adları cıkmış polisleri dısarı isytedikleri konumlara getiriyor akp iktidarı halkın kaçta kacı inanıyor bu operasyonlara paralel miş hikaye. . 8 1 Yanıtla
  • ali: Bir çok Polis memurunu beraat ettiği halde ihraç ettiler şimdi cezasını çekiyorlar. . . . 3 0 Yanıtla

Advertisement