Esenyurt'taki Fabrika Yangını - Son Dakika
Güncel

Esenyurt'taki Fabrika Yangını

Esenyurt\'taki Fabrika Yangını

İstanbul Büyükşehir Belediyesi: "Bir işçi sağ kurtarılırken, 6 itfaiyeci yoğun hararetten etkilendi" "Yangın söndürme çalışmalarına Kıraç, Avcılar, Beylikdüzü, Beykent, Mimarsinan, Bakırk...

15.10.2013 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Esenyurt'ta bir fabrikada çıkan yangında, 1 işçinin kurtarıldığı ve 6 itfaiye personelinin yoğun alevden etkilendiğini belirterek, yangına 144 itfaiye personeli ve 60 araç ile müdahale edildiğini bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Kıraç Atatürk Mahallesi İnönü Caddesi üzerinde, mobilya aksesuarı üretimi yapan, yaklaşık 4 bin metrekare büyüklüğünde 5 katlı Samet Kalıp ve Madeni Eşya Fabrikası'nda sabah saatlerinde çıkan yangınla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, saat 06.07'de alınan bir ihbarla yangın bölgesine giden Kıraç itfaiye grubu, 5 dakika içinde müdahaleye başladığı kaydedildi. Alevlerin kimyevi maddelerin patlamasıyla kısa sürede yayılması üzerine, ilk giden ekibin diğer gruplardan takviye istediği belirtilen açıklamada, kısa sürede harekete geçen İstanbul itfaiyesinin, bölgedeki tüm grup ve müfrezelerdeki ekipleri yangın bölgesine sevk ettiği anlatıldı.

Her katı 4 bin metrekare olan binadaki yangına tüm ekiplerin müdahale etmeye başladığı belirtilen açıklamada, alınan bilgiler doğrultusunda bir işçinin zemin katta mahsur kaldığının öğrenildiği, alevlerin bastırılmasının yanı sıra özel bir ekip oluşturularak, binanın alt katlarında arama çalışmaları başlatıldığı aktırıldı.

Açıklamada, yaklaşık 2 saat sonra zemin katta Tanju Uğur isimli işçiye ulaşıldığı bildirildi.

İtfaiye ekiplerinin kendi oksijen maskelerini çıkartarak işçiye temiz hava sağladığı anlatılan açıklamada, "Bir süre sonra Uğur'un dumandan etkilendiği, baygın olduğu ancak yaşadığı anlaşılınca yeni bir oksijen tüpü getirtilerek temiz hava verildi ve ilk müdahale yapıldı. Uğur, daha sonra hafif yaralı olarak alevlerin arasından çıkartıldı. Hastaneye kaldırılan yaralı işçi Uğur'un durumunun iyi olduğu öğrenilirken alevlerin bastırılması için yapılan çalışmalar sırasında 6 itfaiyeci de aşırı sıcaktan etkilenerek ambulanslarda tedavi edildi" bilgisi verildi.

Açıklamada, yangın söndürme çalışmalarına Kıraç, Avcılar, Beylikdüzü, Beykent, Mimarsinan, Bakırköy, Hadımköy, Şişli, Başakşehir, Seyrantepe, Bahçeşehir, Turgut Reis, Çatalca, Fatih, Arnavutköy, Kartal, Çanta, Silivri, Selimpaşa itfaiye gruplarının, 144 personel 60 araç ile müdahale ettiği bildirildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Esenyurt'taki Fabrika Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement