Eserlerini Evinde Sergiliyor - Son Dakika
Yerel

Eserlerini Evinde Sergiliyor

Bitlis'in Ahlat ilçesinde yaşayan ve el sanatlarına büyük ilgi duyan öğretmen Necat Aydoğan, eserlerini evinde sergiliyor.

07.01.2015 10:03

Ahlat ilçesinde yaşayan öğretmen Necat Aydoğan, yaptığı hak sanatı, kumaş boyama, ebru, tezhip ve rölyefleri evinde sergiliyor.

Öğretmenlik görevinin yanı sıra el sanatlarında eserler de üreten Aydoğan, mesaiden kalan zamanının tümünü el sanatlarına ayırıyor.

Aydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan beri el sanatlarına karşı ilgisinin olduğunu söyledi.

Özel bir eğitim ve kurs almadan hak, kumaş boyama, ebru, tezhip ve rölyef sanatlarını icra ettiğini belirten Aydoğan, yaptığı eserlerin ilgi görmesiyle bu sanatlara devam ettiğini kaydetti.

Aydoğan, şunları ifade etti:

"Ahlat'ta yaşamanın bir avantaj olarak düşünüyorum. İlçedeki kültür varlıklarının, özellikle Selçuklu Mezarlığındaki motiflerin, başka unsurlar tarafından da değerlendirilmesi, başka objelerde de kullanılması gerektiğini düşünerek, önce ahşap üzerinde daha sonra da kumaşa işlemeler yaptım. Bu çalışmalarla ilgili herhangi bir eğitim almadım. Tamamen amatörce çalışıyorum. Önce ahşapta hat sanatlarıyla bu objeleri değerlendirmeye çalıştım. Daha sonra kumaş üzerine Ahlat minyatürlerini yaptım. Şimdi Selçuklu Mezarlığının gravür çalışmalarını yapıyorum."

Yaptığı ürünlerin bir bölümünü fuarlarda kısmen sergilediğini belirten Adoğan, evinde sergilediği el sanatı ürünleri, internet ortamında sanatseverlerle paylaştığını sözlerine ekledi. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eserlerini Evinde Sergiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement