Ezidilerin Sınırdan Yürüyerek Uludere'ye Gelişleri Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Ezidilerin Sınırdan Yürüyerek Uludere'ye Gelişleri Sürüyor

Ezidilerin Sınırdan Yürüyerek Uludere\'ye Gelişleri Sürüyor

Işid'in Irak'ta Musul'un ardından ele geçirdiği Şengal (Sincar) İlçesi'nden kaçan Ezdilerin, dağları aşarak zorlu yolculuğundan ardından Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne gelişleri sürüyor.

08.09.2014 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Işid'in Irak'ta Musul'un ardından ele geçirdiği Şengal (Sincar) İlçesi'nden kaçan Ezdilerin, dağları aşarak zorlu yolculuğundan ardından Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne gelişleri sürüyor. Sınırda önlem askerlerin, Ezidilerin geçişine yardımcı oldukları görüldü.

Sincar'dan kaçtıktan sonra Suriye'nin Derik kentine, ardından Kuzey Irak'ın Zaho kentine giden Ezidiler, buradan yürüyerek dağları aşıp, günler süren zorlu bir yolculuktan sonra, Kuzey Irak'a sınır olan Şırnak'ın Uludere İlçesi Ortasu Köyü'nden Türkiye'ye geliyor. Aralarında kadın, çocuk yaşlılarında bulunduğu yaklaşık 3 bin Ezidinin gelişi sırasında sınır kesiminde askerlerin de önlem aldığı görüldü.

Yorgun ve bitkin oldukları görülen Ezidiler, Uludere'de su ve yiyecek ihtiyaçları karşılandıktan sonra otobüslerle Şırnak'ın Silopi, Cizre, Mardin'in Midyat ilçelerinde bulunan çadır kentler ve kamplara gönderiliyor.

'BAZILARI YOLDA ÖLDÜ'

Gelen Ezidilerden Halit Avdo, zorlu bir yolculuk yaptıklarını belirterek, "Yolda kadın, çocuk ve yaşlılardan bazıları öldü" dedi. IŞİD'in evlerini talan ettiğini ve erkekleri öldürdüğünü söyleyen Ahmet Xalo, "Kadın ve kızlarımızı götürdüler. Kadın ve kızlarımızı satıyorlar. Biz burada gelmek için 4 gün boyunca yollardayız" dedi.

3 Ağustos'tan bu yana yollarda olduklarını söyleyen Narin Şerif de, "Işid, katliam yapıyor. Kaçanlardan çocukların da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi yollardan aç ve susuzluktan öldü" dedi. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ezidilerin Sınırdan Yürüyerek Uludere'ye Gelişleri Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement