Facebook'taki Milyonlarca Fake Hesap ve Hayvan Sayfaları - Son Dakika
Teknoloji

Facebook'taki Milyonlarca Fake Hesap ve Hayvan Sayfaları

Facebook\'taki Milyonlarca Fake Hesap ve Hayvan Sayfaları

Ne ararsanız, iyi kötü, tatlı çirkin, her şey Facebook'ta.

08.02.2013 17:29

Mahmut Saral - - Dünyanın en popüler sosyal medya sitesi Facebook, son verilere göre 1 milyarı aşkın aktif kullanıcıya sahip ve bu rakam, giderek artışını sürdürüyor. Yetkililerin de dikkatini çektiği üzere, son zamanlarda mobil platformlardan Facebook'a yapılan girişlerin sayıları da artıyor.

Tüm bunlar, hem Facebook'un popülaritesinin artması, hem de reklam verenler için Facebook'un bir cazibe merkezi konumunda yer alıyor olması anlamını da taşıyor. Ancak bir de işin kötü tarafı, yani fake hesaplar var.

Facebook'tan yapılan açıklamaya göre, 2012 yılı itibarıyla Facebook'ta yer alan sahte hesap sayısı, tam 76 milyon. Her ne kadar bu tip hesaplara karşı önlemler alınmaya çalışılsa ve gerçek isimlerin kullanılması yönünde açıklamalar yapılsa da, görülüyor ki işler vahim. Sahte hesaplar, insanların rahatsız edilmesi ve dolandırıcılık gibi konularda tehlikeli.

Bu arada yetkililer, insanların hesapları haricinde evcil hayvanlar ve organizasyonlarla alakalı toplamda 14 milyon hesabın bulunduğunu da bildirdi. Yani toplam kullanıcı sayısının %1.3'ü.

Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Facebook'taki Milyonlarca Fake Hesap ve Hayvan Sayfaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement