Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Bolu, Sakarya ve Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için meydanlara inen vatandaşlar, çeşitli etkinliklerle tepkilerini dile getirdi.

20.07.2016 00:53

Bolu, Sakarya ve Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için meydanlara inen vatandaşlar, çeşitli etkinliklerle tepkilerini dile getirdi.

Bolu'da faaliyet gösteren 80 sivil toplum kuruluşunun bir araya geldiği "Darbelere Hayır Platformu" üyeleri, darbe girişimi esnasında İstanbul'da şehit olan polis memuru Ozan Özen'in Sümer Mahallesi'ndeki evinin önünde toplandı. Türk bayraklarıyla Bolu Valiliğine yürüyen kalabalığa, burada bekleyen başka bir grup da katıldı.

Daha sonra İzzet Baysal Caddesi üzerinden Belediye Meydanı'na yürüyen göstericiler, "Darbelere karşı omuz omuza", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Bolu burada darbeciler nerede" şeklinde sloganlar attı.

Platform üyesi sivil toplum kuruluşları adına bildiriyi okuyan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Bolu'daki STK'lar olarak ülkenin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, demokrasiye, milletin meclisine yönelik ordu içinde örgütlenmiş terörist çete tarafından yapılmak istenen darbe girişimini şiddetle kınadıklarını ifade etti.

Ateş, "Kimden ve kime yönelik gelirse gelsin her türlü darbe girişimini lanetliyoruz. Bugün sivil toplum kuruluşları olarak, halkımızın, özgürlüğümüzün, milletimizin selametinin yanında, darbenin karşısında tavır ve direnç göstereceğimizi beyan ediyoruz." dedi.

Meydanda bulunan yaklaşık 5 bin kişi, bildirinin ardından çalınan müziklere ellerindeki bayraklarla eşlik etti.

Türk Cumhuriyetlerinden gelenler de destek verdi

Bu arada, Bolu Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Sandallar Bölge Yatılı Kuran Kursu'nda Kur'an-ı Kerim eğitimi almak ve İslamiyeti öğrenmek için Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Azerbaycan ve Rusya'dan gelen 61 öğrenci, Türk ve kendi ülkelerinin bayrakları ile yürüyüşe katıldı.

Okunan bildirinin ardından sahneye çıkan Kazak öğrenci Akmercan Macun, okuduğu "Sakarya" şiirini şehitlere armağan etti.

Sakarya

Sakarya'da Demokrasi Meydanı'nda toplanan on binlerce kişi, Türk bayrakları taşıdı, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Darbeye karşı omuz omuza" şeklinde ve FETÖ'nün darbe girişimi aleyhine sloganlar attı.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, yaptığı konuşmada, Anadolu Ajansının yayımladığı darbe girişiminde bulunan askerlerin akıllı telefon uygulaması üzerinden yaptıkları konuşmaları anımsatarak, "Bu teröristler sizlerle baş edemeyeceklerini bildikleri için diğer arkadaşlarından uçak istiyor, sizleri bombalamak için. Ne kadar büyük bir tehlikenin eşiğinden döndük. Bunların ne kadar cani ve alçak olabileceklerine şahit olduk. Allah'ın izniyle milletimiz bu hainlere karşı göğsünü siper ederek, demokrasi ve devlete sahip çıktı." diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli de demokrasi nöbetine hep birlikte devam edeceklerini söyledi.

Vatandaşın birinci görevinin demokrasiye sahip çıkmak olduğunu ve bunu başardığını ifade eden Dişli, "Allah hepinizden razı olsun. Bizi ekonomik olarak diz çöktürmelerine de fırsat vermeyeceğiz. Bu darbe girişimini haber alır almaz meydanlara dökülen milletimizle bu yola devam edeceğiz. Dünya hayretler içerisinde Türkiye'nin bu şanlı direnişi konuşuyor. Allah hepinizden razı olsun." ifadesini kullandı.

Daha sonra vatandaşlarca okunan hatim ve Yasin suresinin ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı, şehitler için dua edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas'ın yanı sıra ilçe belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları, STK Temsilcileri ile CHP ve MHP'li partililer de meydanda yer aldı.

Bartın

Bartın kent merkezinde de darbe girişimine karşı vatandaşlar "demokrasi nöbeti" tutmaya devam ediyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar Türk bayrakları taşıdı, FETÖ aleyhinde sloganlar attı, tekbir getirdi. FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in temsili maketini boğazına ip geçirerek meydanda astı.

Vatandaşlara Türk Kızılayı ve İHH tarafından yemek ve çay ikramı yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement