Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkiler, Sakarya, Bartın, Zonguldak ve Karabük'te "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi" ile sürüyor.

27.07.2016 00:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkiler, Sakarya, Bartın, Zonguldak ve Karabük'te "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi" ile sürüyor.

Sakarya Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, Kuran-ı Kerim tilavetini dinledi, şehitler için dua edip, mehter takımına eşlik etti.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, burada yaptığı konuşmada, Sakaryalıların, vatanı, milleti, bayrağı, ezanı sevdiğini ve demokrasiyi korumak için titiz davrandığını 15 Temmuz gecesi gösterdiğini söyledi.

PKK kampını işgal ediyormuş gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin temsil edildiği valilik makamını işgal eden asker kıyafetli teröristlerin tahliye edilmesi, teslim alınması ve adalete tevdi edilmesinde Sakaryalıların göğsünü siper ettiğini vurgulayan Vali Coş, "Hepinize çok teşekkür ediyorum. Kandıra'dan yola çıkan ve Serdivan ilçemize kadar gelen darbecilerin getirdiği 5 tane tanktan oluşan tank birliğine de yine Sakaryalı kardeşlerimiz göğüslerini siper ettiler, Sakarya'nın içine sokmadılar, hepinizden Allah razı olsun." diye konuştu.

Coş, darbecilerin tespit edilmesine, darbeye yardım edenlere, taşeronluğunu üstlenen FETÖ'ye karşı milletçe operasyon yapıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ama biz onlar gibi değil, hukuk çerçevesi içerisinde bu işi yürütüyoruz. Adaletimiz, adliyemiz çalışıyor, bunların bütün kurumlarındaki bu örgütle irtibatlı olduğu değerlendirilen kişilerin haklarında yasal, adli ve idari işlemler yapılıyor. Bunlara kaynak sağlayan, finanse eden kuruluşlar inceleniyor, kapatılıyor ve el konuluyor. Böylelikle fitne, fesata destek veren, milleti bölmek, milli iradeye musallat olmak isteyen, devletimizi, milletimizi yabancılara peşkeş çekmek isteyen bu hainlere karşı topyekün millet ve devlet olarak bir seferberliği yürütüyoruz. İnşallah bunların inlerine de yuvalarına da girdik ve kökü kazınıncaya kadar, bütün elebaşları adalete teslim edilinceye kadar uyanık durmaya, nöbette durmaya devam edeceğiz."

Bartın

Bartın'da Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, FETÖ aleyhine sloganlar attı.

Meydanda demokrasi nöbetine 2 yaşındaki kızı Nisanur ve 1 yaşındaki oğlu Abdulhamit Kayıhan ile gelen Nurgül Akçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatanı kimseye vermeyeceklerini ve toprağı kimse ile paylaşamayacaklarını söyledi.

İdam istediğini aktaran Akçay, şöyle konuştu:

"Fetullah Gülen'in asılmasını istiyorum. Darbe gecesinden beri meydanlardayım. Vatan, millet ve çocuklarımın geleceği için buradayım. Bu toprakları hainlere bırakmayız. Çocuklarım ile sonuna kadar Cumhurbaşkanımızın yanındayım. Biz her zaman yanındayız. Dik dursun, eğilmesin. Biz onun yanındayız."

Demokrasin nöbetine katılan Havva Sinoplu ise vatan ve millet için meydanları boş bırakmayı düşünmediğini dile getirerek, "Türkiye'nin bölünmez bir bütün olduğunu FETÖ gibi şerefsizlere, hainlere göstermek için buradayım. Biz, Cumhurbaşkanımızın bir sözü ile meydanlara çıktık. Cesaretleri varsa bizleri meydanlarda bombalasınlar. Canımız vatanımıza feda olsun." dedi.

Zonguldak

Zonguldak kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan yüzlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayrakları ile FETÖ aleyhine sloganlar attı. Vatandaşlar, hükümet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerini dile getirdi.

Demokrasi mitingine katılan Öznur Yazar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir tek kılına zarar gelmesini istemediklerini ifade ederek, "Biz onu çok seviyoruz. Onun için buradayız. İnşallah Fetullahçıların kökünü kurutur. Bizi de, kendini de kurtarır. Cumhurbaşkanımız bize buradan ayrılın diyene kadar buradan gitmeyeceğiz. Dik dur reis arkandayız. Fethullahın kökünü kurutmadan evlerimize gitmeyeceğiz. Onlar içeri biz evlerimize. Buraları boş bırakmayacağız." diye konuştu.

Karabük

FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla Karabük Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar da darbe girişimini protesto etti.

Safranbolu ilçesinde de Misak-ı Milli Meydanı'nda toplanan vatandaşlar kılınan yatsı namazının ardından meydandaki bekleyişlerini sabahın ilk ışıklarına kadar sürdürüyor.

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, gazetecilere yaptığı açıklamada, "demokrasi nöbetine" devam ettiklerini söyledi.

15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişiminden sonra vatandaşların sokağa indiğini, o günden bugüne kadar gündüz işine gittiğini, akşam nöbete geldiğini anlatan Bulacak, "Sivil toplum örgütlerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, vatandaşlarımızla güzel bir organizasyonla sabaha kadar demokrasi nöbeti devam ediyor." dedi.

Başbakanlık tarafından "15 Temmuz Dayanışma Kampanyası" başlatıldığını vurgulayan Bulacak, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'da özellikle darbe girişiminde şehit olan ve yaralanan vatandaşlarımıza yönelik kampanya başlatıldı. Biz de bunu kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine ve vatandaşlarımıza duyurduk. Bütün vatandaşlarımıza sembolik de olsa birlik ve beraberliği, dayanışmayı göstermek adına, hain amaçlara ulaşılamaması adına bu yardıma vatandaşları davet ediyoruz."

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da tüm Türkiye'de olduğu gibi Safranbolu'da da halkın darbecilere karşı durduğunu belirtti.

FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla Safranbolu Belediyesi tarafından konser düzenlendi. Yerel sanatçı Ömer Günday, "Çanakkale", "Yemen türküsü" ve "Plevne marşı"nı seslendirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement