Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Atatum Belediye Başkanı İshak Taşçı ile sivil toplum kuruluşları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

16.07.2016 18:20

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Atatum Belediye Başkanı İshak Taşçı ile sivil toplum kuruluşları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Köktaş, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz Cuma gecesinin Türk demokrasisi için kara bir leke olarak tarihe geçtiğini belirtti.

Milli iradeye, millete karşı kahpece yapılan kalkışma hareketinin Silahlı Kuvvetlerin emir komutasıyla değil, tamamen paralel devlet yapılanmasına mensup terör örgütü üyelerince gerçekleştirildiğine dikkati çeken Köktaş, "Devletin silahıyla, parasıyla, tankıyla, bombasıyla, uçağıyla, helikopteriyle bu ülkenin vatandaşlarının üzerine ateş açanlar, PKK teröründen daha da aşağılık bir terör örgütüdür. Asla ve asla bu millet bu hain çeteyi unutmayacaktır." ifadesini kullandı.

Türk milletinin kadını, erkeği, genci ve bütün fertleriyle meydanlara koşarak sabaha kadar nöbet tuttuğunu, paralel çeteye karşı dimdik ayakta durarak birlik ve beraberliğini gösterdiğini vurgulayan Köktaş, şöyle devam etti:

"Olayın başından beri Başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu memleket sevdası ve basireti, Başbakanımız Binali Yıldırım, hükümet üyelerimiz, milletvekillerimiz ve vatansever komutanlarımız, halkımızla bir olarak, kenetlenerek bu belanın üstesinden geldik. Belki dünya tarihinde bu kadar orantısız güce karşılık emsali görülmeyecek büyük bir başarıyı milletime yaşatan Rabbime hamd ediyorum. Olayın olduğu ilk andan itibaren meydanları dolduran sivil toplum kuruluşlarımıza, vatandaşlarımıza, CHP'li, MHP'li ve tüm siyasi parti taraftarlarına da teşekkür ediyorum. Kahramanca çarpışarak hayatlarını ortaya koyan ve bu belayı defeden özel kuvvetlerimiz, polisimiz, tüm emniyet mensuplarımızı yürekten kutluyorum. Milletimiz adına minnet, şükran duygularımı sunuyorum."

Kalkışmayı yapanların bir kez daha Türk milletinin demokrasi konusunda engin bir tecrübeye sahip olduğunu, hiç kimsenin milletin iradesiyle oyun oynayacağını gördüğünü anlatan Köktaş, paralel çete mensuplarının artık yüce Türk adaletinin elinde bulunduğunu, hukuk ve kanun çerçevesinde hak ettikleri cezayı en ağır şekilde alacaklarını kaydetti.

- Atakum Belediye Başkanı Taşçı

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ise açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne darbe girişiminde bulunan teröristlerin Türk milletinin dik duruşu karşısında püskürtüldüğünü vurguladı.

Milletin devletinin yanında olduğunu, hainlerin asla amaçlarına ulaşamayacaklarını gösterdiklerini belirten Taşçı, "Devletimiz, milletimiz kazanmıştır. Devletimiz, paralelci hain teröristler ve destekçilerine ihanetlerinin bedelini en ağır şekliyle ödetecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkomutanlığında yaşanan geceyi tarih kitaplarının yazacağını bildiren Taşçı, açıklamada, şu görüşlere yer verdi:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ihanet içerisinde olanlara bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da asla müsaade etmeyecektir. Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Erdoğan'ın hain girişimin ilk dakikalarında yaptığı çağrıya duyarsız kalmayan milyonlar, milli iradeye sahip çıkmıştır. Milletin sokaklara inişini ve iradesine sahip çıkışını, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın dik duruşunu tarih kitapları yazacaktır. Milletimiz, devletinin yanında olduğunu ve hainlerin asla amaçlarına ulaşamayacaklarını göstermiştir."

CHP Samsun İl Başkanlığı

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz ise yaptığı açıklamada, Türkiye'de dün sahneye konulan darbe girişimi karşısında Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilk andan itibaren karşı duruşlarını net şekilde ortaya koyduklarını ifade etti.

Cumhuriyet tarihi boyunca darbelere hep karşı olan partilerinin darbe girişiminin başladığı andan itibaren karşı duruşunu bir kez daha sergilediğini anlatan Akcagöz, şunları kaydetti:

"Yaşanan bu olay bir kez daha demokratik parlamenter sistemin önemini ortaya koymuştur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak darbe karşıtı duruşunun yanı sıra cumhuriyete ve demokrasiye olan inancımızı, başta Genel Başkanımız olmak üzere örgütlerimiz ve bütün üyelerimizle sürdürmeye kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Ulusal Kurtuluş Mücadelesi sırasında Polatlı'da top seslerinin Meclis'te yankılandığı anda çalışmalarını sürdüren ve 'Gazi Meclis' söylemini hak eden Büyük Millet Meclisi, dün gece maalesef darbecilerin top atışlarına hedef olmuştur. Gazi Meclis dün Milletvekilleriyle bir kez daha gazilik unvanını hak etmiştir."

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı

Müstakil sanayici ve İşadamları Derneği Samsun Şube Başkanı Selim Sar da Türkiye'nin tarihi bir gün yaşadığını, demokrasiyi ve milli iradeyi sekteye uğratmaya çalışan güçlerin bir kez daha harekete geçtiğini hatırlattı.

Gücünü milletten almayan bir grubun kalkışmasının, meşru hükümeti alaşağı etme çabasının sonuçsuz kalacağını vurgulayan Sar, "Askerle vatandaşı karşı karşıya getirme çabaları sonuçsuz kalacak, milletimizin özgürlük ve demokrasi hakkı bu antidemokratik kalkışma ile engellenemeyecektir. Herkes bilmelidir ki MÜSİAD olarak demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkacak vatandaşlarımızın yanındayız." ifadelerini kullandı.

-Samsun Eczacı Odası

Samsun Eczacı Odasından yapılan açıklamada da Türkiye dün gece ne yazık ki kanlı bir askeri darbe girişimine sahne olduğunu, ulusal egemenliğin simgesi TBMM'nin bombalandığını, yüzlerce insanın yaşamını yitirdiği, binlerce kişinin de yaralandığı anımsatıldı.

Darbeler döneminin artık gerilerde kaldığını düşünülürken yapılan korkunç girişimin ülke demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yerini alacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Halkımız darbelerden ve askeri müdahalelerden çok çekmiş, bu süreçlerde büyük acılara tanıklık etmiştir. Türkiye'de demokratik bir siyasal ve toplumsal kültürün yeşermesinin önündeki en büyük engellerden biri darbelerdir. 21. yüzyılda demokrasiler liginde olması gereken Türkiye böyle bir tabloyu kesinlikle hak etmemektedir. Dün sonu nereye gideceği belli olmayan bir uzun gece atlatılmıştır. Ancak şimdi iktidarıyla muhalefetiyle tüm siyasal aktörlere ve yurttaşlarımıza düşen görev sağduyu ile hareket etmek, ülkeyi kardeş kavgalarına sürükleyecek maceralara karşı uyanık olmak, demokrasiyi ve toplumsal huzuru sonuna kadar savunmaktır. Sorunlarımızın çözümü demokratik cumhuriyetten ve anayasal meşru zeminde siyasal mücadeleden geçmektedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement