Fotoğrafçılık Festivali, Başlamadan Marmaris'i Gerdi - Son Dakika
Güncel

Fotoğrafçılık Festivali, Başlamadan Marmaris'i Gerdi

Fotoğrafçılık Festivali, Başlamadan Marmaris\'i Gerdi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Marmaris, Köyceğiz, Datça Turizm Altyapı Birliği (MARTAB) tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Fotoğrafçılık Festivali’nde sergilenecek fotoğraflar arasında terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ve PKK flamalarının olduğunu da gören vatandaşlar, fotoğrafı çöpe atmak isteyince görevlilerle vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı.

15.11.2014 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Marmaris, Köyceğiz, Datça Turizm Altyapı Birliği (MARTAB) tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Fotoğrafçılık Festivali'nde sergilenecek fotoğraflar arasında terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ve PKK flamalarının olduğunu da gören vatandaşlar, fotoğrafı çöpe atmak isteyince görevlilerle vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. Olaya polis müdahale etti. Görevliler, sergilenecek fotoğrafların Marmaris Belediyesi tarafından incelendiğini ve onaylandığını söyledi. Bazı vatandaşlar, fotoğrafın yayınlanmasına izin veren kurumlar hakkında, "terör örgütü propagandası" yaptıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Marmaris Belediyesi bünyesinde bulunan ve CHP'li Belediye Başkanı Ali Acar'ın başkanlığını yaptığı Marmaris Turizm Altyapı Birliği (MARTAB) tarafından düzenlenen Uluslararası Fotoğrafçılık Festivali öncesi PKK gerginliği yaşandı. Festival öncesi Sevgi Yolu'ndaki stantlara yerleştirilen fotoğrafları görmek isteyen vatandaşlar, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ve PKK flamalarının olduğu fotoğrafı görünce tepki gösterdi. Vatandaşlar, foto muhabiri Emin Özmen'e ait olduğu öğrenilen fotoğrafın kaldırılmasını istedi. Görevliler ise, sergilenecek fotoğrafların Marmaris Belediyesi tarafından incelendiğini ve onaylandığını söyledi. Vatandaşlar, fotoğrafı yerinden söktü ve çöpe atmak istedi. Görevliler fotoğrafı alıp tekrar yerine asmak isteyince gerginlik büyüdü, olay yerine polis ekipleri yönlendirildi. Ekipler, görevliler tarafından saklanan fotoğrafın getirilmesini istedi, fotoğrafı gördükten sonra tarafları sakinleştirerek tutanak tuttu. Fotoğraf görevliler tarafından standa konulmayarak muhafaza altına alındı.

Vatandaşlar, festival adı altında terör örgütü propagandası yapıldığını öne sürerek, "Festivalde sergilenecek fotoğrafları görmek için gezerken karşımıza terör örgütü liderinin fotoğrafı çıktı. Memleketin bıçak sırtında olduğu bir zamanda, festival adı altında provokasyon yapılıyor. Bu tür sergiler açılmadan önce sergilenecek eserlerin denetlenmesi gerekir. Marmaris Belediyesi denetlemiş ama izin vermiş. Bu ve benzer fotoğrafların sergilenmesine izin verenler hakkında terör örgütü propagandası yaptıklarından dolayı suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Gelişmelerle ilgili Marmaris Belediyesi'nden yazılı açıklama yapıldı. APO ve PKK'dan bahsedilmeyen açıklamada, "17-22 Kasım tarihleri arasında ilki gerçekleştirilecek olan Uluslararası Marmaris Fotoğraf Festivali öncesinde görevliler ile sergi hazırlığını izleyen esnaf arasındaki kısa süreli tartışma yaşanmıştır. Festival görevlilerinin araya girip bilgilendirmesi sonucu tartışma engellenmiş olup, bunun dışında bir gelişme yaşanmamıştır" denildi.

MHP: "TERÖR ÖRGÜTÜ REKLAMI"

AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, CHP'yi ikiyüzlülükle suçladı. Öztürk, "Çözüm sürecinde hükümete destek olmayanlar, şehit cenazelerinde en ön sırada yer alanlar, ikiyüzlü davranıyor. Marmaris gibi hassas bir yerde böyle bir fotoğrafa izin vermek, provokasyondan başka bir şey değildir. Sanat sergisinde o fotoğrafın ne işi var? Hükümeti haksız yere eleştirdikleri bir meselede kendilerinin durumu da ortada" dedi.

MHP İlçe Başkanı Fatih Kaplan da fotoğrafı "terör örgütü reklamı" olarak değerlendirdi ve şunları söyledi:

"Temsil ettiğimiz makamların bize yüklediği en büyük mesuliyet ülkenin birlik ve beraberliğini korumak, iç ve dış düşmanlara gücümüz yettiğince karşı koymaktır. Binlerce şehit verdiğimiz, iç huzurumuzu bozan, hatta neredeyse bir iç savaşa doğru adım adım sürükleyen terör örgütünün şöyle ya da böyle bir şekilde reklamının yapılmasına karşı koyulması doğru bir harekettir. Sonuna kadar bu hassasiyeti gösteren vatandaşımızın yanındayız. Hatırlatmak isterim, Fethiye Belediye Başkanımız da Kürtçe bayram mesajı yayınlamıştı, ihraç edildi. Bu tür davranışları içimize sindirmemiz mümkün değil. Filistin'de çekilen fotoğraflarla terör örgütü simgeli fotoğraf mukayese edilemez."

CHP: "SANAT ESERİ"

CHP İlçe Başkanı Mehmet Oktay, tartışmalara sebep olan fotoğrafın sanat eseri olduğunu söyledi. Oktay, "Marmaris'in tanıtımı için düzenlenen festivalde yer alan ve sanat adına çekilmiş bir fotoğraf. Olayı başka yerlere çekmemek lazım. Zaten tepkiler üzerine fotoğraf sergiden kaldırıldı. Büyütmeye gerek yok" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fotoğrafçılık Festivali, Başlamadan Marmaris'i Gerdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement