Galatasaray Arena'da Bu Sefer Gülemedi: 0-0 - Son Dakika
Spor

Galatasaray Arena'da Bu Sefer Gülemedi: 0-0

Galatasaray Arena\'da Bu Sefer Gülemedi: 0-0

Süper Lig'in ikinci haftasında seyircisiz bir şekilde konuk ettiği Eskişehirspor ile kıran kırana bir maç oynayan Galatasaray rakibiyle golsüz berabere kaldı.

13.09.2014 22:02

Dördüncü yıldız peşinde koşan Galatasaray, zorlu rakiplerinden Eskişehirspor ile oynadığı karşılaşmadan golsüz beraberlik ile ayrıldı.

Eskişehirspor ilk 10 dakikada topu ayağında tutmaya çalışan taraf olsa da bu süreçte Chedjou, yaptığı kritik hamleler ile Es-Es'in tüm ataklarını bozdu. Galatasaray ise rakip yarı sahada yaptığı pas hatalarıyla pek de etkili olamadı.

Ancak karşılaşmanın ilk tehlikesi Bruma'nın pasında sağdan bindiren Veysel Sarı ile geldi. Tecrübeli sağ bek zor bir açıdan doğrudan kaleyi düşündü ancak Boffin topu kornere çeldi. Bu pozisyondan dakikalar sonra Dzemaili sol kanattan çok iyi bindirdi ve kaleci ile karşı karşıya kaldı. Garanti golü düşünen yeni transfer, pasını Burak Yılmaz'a aktardı ancak Burak hızını alamayınca top arkasında kaldı. Eskişehirspor savunması topu uzaklaştırdı.

Galatasaray, maçın 17. dakikasında ceza sahası içerisinde bir kez daha tehlike yarattı. Sneijder'in nefis ara pasında Burak'tan önce Mirkan topa kayarak dokundu. İlk 25 dakika sona ererken Cimbom'un baskısı devam etti. Eskişehirspor yarı sahasından çıkamaz duruma geldi. Sarı kırmızılılar orta alanda neredeyse her topu çalmayı başarsa da paslaşmalar oldukça isabetsiz olunca mutlak gol şansları da kaçtı.

Sarı kırmızılılar rakip kale önünde baskı kursa da son topları iyi kullanamadı. Burak ile yapılan paslaşmalar ya rakip savunmada kaldı ya da Burak topu kaptırdı. 32. dakiakd Sneijder soldan gelen Bruma'ya pasını çıkardı. Onun ortasında Birol ters bir vuruş yapsa da Boffin topu kurtardı.

Dönen toplar bile sürekli olarak Galatasaraylı oyuncularda kalınca Eskişehirspor kalesi pozisyon üstüne pozisyon atlattı. Burak Sneijder'in uzaklardan kullandığı serbest vuruşta kafayı vurdu ama top büyük bir farkla auta gitti.

Eskişehirspor 42. dakikada etkili bir kontra atak yaptı. Kamil Ahmet topu biraz ayağından açınca Muslera son anda topu kornere çeldi.Galatasaray organize ataklarla rakibini zorlamaya başladı ancak Anadolu temsilcisinin savunması da hata yapmadı. 71. dakikada Chedjou'nun kafa vuruşu yerden sekti ve Boffin nefis bir şekilde topu kornere çeldi.

Prandelli'nin öğrencileri ilk yarının son anlarında Veysel ile bir gol şansı daha yakaladı ancak Eskişehirspor'un eski bek oyuncusunun kafa vuruşu az farkla auta gitti. İlk yarı golsüz berabere bitti.

İkinci devreye Veysel Sarı'nın da sık sık aksamasıyla birlikte Eskişehirspor etkili ve hızlı başladı. Yine devrenin 10 dakikası Eskişehirspor kontrolünde geçse de oyunun kontrolünü geri kazanan Galatasaray Bruma, Selçuk, Sneijder ve Burak ile net fırsatlarda savunmayı geçemedi. Dört oyuncunun da şutları savunmadan döndü.

62. dakikada Erkan Zengin'in enfes şutunda Muslera ters eliyle harika çıkardı topu! Süper Lig'de 103. maçına çıkan Uruguaylı kaleci yine gole izin vermedi. İkinci yarıda Eskişehirspor da oyuna geri dönmeyi başarınca top bir o kalede bir bu kaledeydi. Ağırlık yine de ev sahibi Galatasaray'da kaldı.

65. dakikada ise Sneijder'in ortasında Umut Bulut'un yakından çektiği kafa vuruşu direkte patladı!

Sarı kırmızılılar pozisyon üstüne pozisyon bulurken bir türlü skor üretemedi. Umut ve Pandev iki net fırsatta skor üretemedi. Eskişehirspor savunması yer yer hatalar yapsa da 'Aslan' bir türlü aradığı golü bulamadı.

Eskişehirspor da tek tük ataklarla sarı kırmızılıların savunmasını dengesiz yakaladı ancak Muslera kalesinde bu dakikalarda hiç hata yapmadı. Özellikle 85. dakikada Eskişehirspor harika paslaşmalarla tehlikeli geldi ancak Uruguaylı gole izin vermedi.

Cimbom son dakikalara kadar gol aradı ve baskısını son vitese çıkardı. Galatasaray'ın 93. dakikada bulduğu gol ise hakem tarafından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Karşılaşma golsüz sona erdi. İki takım da puanını 4'e çıkardı. Galatasaray, ağırlığını oyuna koysa da skora yansıtamadı ve bu maçtan sadece 1 puan elde edebildi.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Galatasaray Arena'da Bu Sefer Gülemedi: 0-0 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement