Gaziantep'te Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te Kısa Kısa

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ ve beraberindeki heyet, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'ni (GAİB) ziyaret etti.

19.09.2012 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ ve beraberindeki heyet, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'ni (GAİB) ziyaret etti.

GAİB'ten yapılan açıklamaya göre, CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ ile beraberindekiler, GAİB'i ziyaret ederek Koordinatör Başkan Abdulkadir Çıkmaz'dan bilgi aldı.

Çıkmaz, CHP heyetinin ziyaretinden memnun olduklarını belirterek, ihracat rakamlarıyla ilgili bilgi verdi. Neredeyse bütün ülkelere ihracat yapıldığını ve GAİB'in bütün ihracat rakamlarında diğer birliklerin çok önünde olduğunu ifade eden Çıkmaz, Suriye'de yaşanan olaylara da değindi.

Çıkmaz, şunları kaydetti:

"Suriye'ye yönelik ihracatımız tamamen durmuştur. Transit geçişlerimiz de durdu. Bunun yerine alternatif yolar kullanılıyor ama Suriye olayları Ortadoğu ülkelerine yönelik ihracatımızı kesinlikle olumsuz etkilemedi. Sadece ürünlerin tesliminde bir iki haftalık bir uzama oldu. Suriye'ye yapılan ihracatın durması ihracatçılarımızı olumsuz etkilemez çünkü biz dünyanın bütün ülkelerine ihracat yapıyoruz. Sadece bazı ülkelere ihracatımızı biraz daha arttırarak aradaki bu farkı ortadan kaldırdık."

GAİB'in çalışmalarını yakından takip ettiklerini dile getiren CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ ise Gaziantep'in dünya için önemli olduğunu belirterek, ihracatçıların karşılaşabileceği her türlü sorun karşısında üzerlerine düşeni fazlasıyla yapacaklarını kaydetti.

Ziyarette GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer ve Genel Sekreter Yardımcıları da hazır bulundu.

-Türkçe konuşan girişimciler Gaziantep'te buluşacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 15. Türkçe Konuşan Girişimciler programı 21 Eylül Cuma günü Gaziantep'te yapılacak.

Gaziantep Sanayi Odası'ndan (GSO) yapılan açıklamaya göre, Gaziantep'teki programa, Balkanlar, Doğu Avrupa, Kafkasya, Orta Doğu, Orta Asya, Almanya ve Rusya ile 24 ülkede yaşayan ve Türkçe konuşan girişimciler katılacak.

Program çerçevesinde, 21 Eylül Cuma günü saat 14.30'da Organize Sanayi Bölgesi'nde Gaziantepli firmalarla ikili görüşmeler yapılacak.

15'ncisi Gaziantep'te düzenlenecek programla ülkeler arasındaki ticari işbirliklerinin arttırılması hedefleniyor.

-Çöp konteynerleri dezenfekte ediliyor

Şehitkamil Belediyesi'nin çöp konteynerlerini dezenfekte ettiği bildirildi.

Şehitkamil Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediyeye ait konteyner yıkama ve dezenfekte ekibi, sokak ve caddelerdeki çöp konteynerlerinin dezenfektesini gerçekleştiriyor. Açıklamada, ekiplerin her gün yüz adet konteyneri temizleyip dezenfekte ettiği ve bu çalışmaların vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Muhabir: Orhan Çiçek

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement