Genç Liderler Hizmette' Projesi - Son Dakika
Yerel

Genç Liderler Hizmette' Projesi

Genç Liderler Hizmette\' Projesi

Mersin Akdeniz Lions Kulübü'nün, Bahçeşehir Koleji ile 3 yıldan bu yana ortak yürüttüğü sosyal sorumluluk projelerinden biri olan 'Genç Liderler Hizmette' projesine katılan öğrenciler, sertifikalarını törenle aldı.

25.12.2013 16:20

Mersin Akdeniz Lions Kulübü'nün, Bahçeşehir Koleji ile 3 yıldan bu yana ortak yürüttüğü sosyal sorumluluk projelerinden biri olan 'Genç Liderler Hizmette' projesine katılan öğrenciler, sertifikalarını törenle aldı.

Bahçeşehir Koleji'ndeki törende, kolej öğrencilerinin, devlet okullarında İngilizce dersi verdiği proje kapsamında yürütülen çalışmalarla ilgili sinevizyon gösterisi yer aldı. Töreninde konuşan Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ömer Faruk Çetinkaya, bir sosyal sorumluluk projesi olarak Bahçeşehir Koleji ve Akdeniz Lions Kulübü'ne eğitime yaptıkları bu katkının anlamlı olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Bahçeşehir Koleji Lise Müdürü Seda Yapar ise, 'Genç Liderler Hizmette' projesinin, Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği'nin gönüllü çalışma yapan 12-18 yaş aralığındaki gençlere yönelik uyguladığı bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirtti. Gençlerin fiili katılımını hedefleyen bu projede, 50 ve 100 saatlik çalışma yapan gençlere sertifika verildiğini kaydeden Yapar, "Uluslarası geçerliliği olan bu sertifikalar, hayatları boyunca öğrencilerimize hem sosyal hem de akademik anlamda bulundukları çevrede önemli bir ayrıcalık sunacaktır" dedi. Burada 3. yılına giren proje kapsamında 40 öğrenciye sertifika verileceğini ifade eden Yapar, bunun yanında halen 27 öğrencinin Durmuş Ali Toksoy İlköğretim Okulu'nda minik öğrencilere İngilizce dersleri vermeye devam ettiğini söyledi.

Mersin Akdeniz Lions Kulübü Başkanı Derya Temiz de başarının, sevgi ile gerçekleşebileceğini vurgulayarak, "Başarı, önce işe odaklanmak, onu istemek, o işe kanalize olmak ve inanmaktır. İşlerimizi ancak inanarak gerçekleştirebiliriz. Bu proje de sevgi, inanç, başarı üzerine kurulmuştur. Amaç genç liderleri topluma kazandırmaktır. 3 yıldır devam eden projede emeği geçen genç liderlere sertifikalarını takdim etmenin onurunu yaşıyoruz" diye konuştu.

118-U Yönetim Çevresel Genel Yönetmeni Bülent Şen ise, çok anlamlı bir törende bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bu sosyal sorumluluk projesinin asıl kahramanlarının öğrenciler olduğunu söyledi. Proje kapsamında şu anda Durmuş Ali Toksoy İlköğretim Okulu'nda 350 öğrenciye ulaşıldığını, devam eden projede bu sayının bin öğrenciye doğru gittiğini ifade eden Şen, bunu öğrencilerin başardığını vurguladı.

Tören, projeye katılan öğrencilere sertifikalarının verilmesiyle son buldu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genç Liderler Hizmette' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement