Gençlik ve Spor Konfederasyonu Temsilcileri "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"Ni Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Gençlik ve Spor Konfederasyonu Temsilcileri "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"Ni Değerlendirdi

Gençlik ve Spor Konfederasyonu Temsilcileri "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"Ni Değerlendirdi

Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu temsilcileri, 7 Ağustos’ta İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ni değerlendirdi.

09.08.2016 17:07

Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu temsilcileri, 7 Ağustos'ta İstanbul Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ni değerlendirdi.

Gençlik ve Spor Konfederasyonu Sözcüsü Alpay Gürel, Yenikapı Mitingi hakkında; "Teşkilatımızın bir çok birimi ile mitinge katıldık. Darbe gecesinden beri teşkilatımız gençleri meydanları asla terk etmedi ve demokrasi nöbetini sürdürdü. Bende teşkilatlarımızın bu nöbetini her gece denetledim. Bugün ise alan o kadar kalabalıktı ki, insan seli içinde, bir çok arkadaşımız ile ayrı yerlerde mitingi takip etmek zorunda kaldık. 7 Ağustos Türkiye açısından bir tarihi bir gün oldu. Bir tanesi hariç bütün siyasi patiler birlik ve beraberlik mesajı verdi. Terörle arasına mesafe koyamadığı için HDP mitinge katılmadı. Bağımsızlığın, vatanın, bayrağın, imanın ne anlama geldiğini tüm dünyaya göstermiş olduk. Hem içeriye hem de dışarıya verilen net bir mesajdı. Ülkemizi dize getirmek isteyenler geçmişte nasıl üzüldülerse, 7 Ağustos'ta da hüzün yaşadılar. Yenikapı'da milyonlar vardı. Bir o kadar da insanın miting alanına giremeyenler olduğunu gördük. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde devletin yetkili kurumlarında görev alan isimler meydandaydı. Hepsinin topluma çok güzel net mesajlar verdiğini düşünüyorum" dedi.

Gençlik ve Spor Konfederasyonu Başakşehir İlçe Başkanı Fatih Kaya, "Siyasi partiler topluma karşı uyarı görevini üstlendi. Siyasilerin yapılan hatalardan pişman olduklarını ve hata yaptıklarını anladıklarını gördük. Bu süreçte Ergenekon ve Balyoz davalarında görüldüğü gibi hata yapılmasını istemiyoruz. Siyasiler uyarıları dikkate almalıdır. Türkiye sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Cumhuriyet, demokrasi ve insan hakları için birlikte olmalıyız diye düşünüyoruz. Bu anlamda dün İstanbul'da yapılan demokrasi mitingine katıldık. Bazı siyasi fanatiklerin siyasi işaretler yaptığını gördük. Bu tip yaklaşımlar, toplumun birlik ve beraberliğine dinamit döşemektir" dedi.

Gençlik ve Spor Konfederasyonu Bağcılar İlçe Başkanı Baykal Canpolat ise, "Bu miting Türkiye'de birliğin daim olacağını ortaya koyuyor. Yenikapı, Türkiye'ye yönelen silaha, darbeye, teröre karşı darbeye Türk milletinin haykırışıdır. Bundan herkes ibret almalıdır. Türkiye bütünlüğünü bozmaya yönelik her türlü hareket karşında bir araya gelineceği ortaya konmuştur. Bu demokrasiye sahip çıkma iradesidir. Oradaki tabloda, Türkiye'yi hedef alan her türlü silahlı terör örgütüne karşı, darbeye karşı her türlü girişime karşı Türk milletinin mesajı açık ve net olmuştur. Bu coğrafyada oyunlar bitmedi ama hep birlikte durursak bu oyunları bozabiliriz. Türkiye için varız. Sinemizde çarpan sadece aziz milletimizin birliği, bütünlüğü bağımsızlığıdır. Her türlü tehdit karşısında nasıl bir araya gelindiği ortaya koyulmuştur" ifadelerine yer verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gençlik ve Spor Konfederasyonu Temsilcileri 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'Ni Değerlendirdi - Son Dakika


Advertisement