Genelkurmay: Kuzey Irak'ta 11 PKK Hedefi Vuruldu, Beytüşşebap'ta Arazi Taramasında 15 Teröristin... - Son Dakika
Güncel

Genelkurmay: Kuzey Irak'ta 11 PKK Hedefi Vuruldu, Beytüşşebap'ta Arazi Taramasında 15 Teröristin...

Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak'taki Metina Bölgesi'nde terör örgütünün kullandığı 11 ayrı noktadaki sığınak, barınak ve deponun hava operasyonu ile imha edildiğini, Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde arazi arama tarama operasyonunda 15 teröristin cesedinin bulunduğunu, çeşitli yerlerde 5 teröristin teslim olduğunu açıkladı.

27.09.2015 15:31

Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak'taki Metina Bölgesi'nde terör örgütünün kullandığı 11 ayrı noktadaki sığınak, barınak ve deponun hava operasyonu ile imha edildiğini, Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde arazi arama tarama operasyonunda 15 teröristin cesedinin bulunduğunu, çeşitli yerlerde 5 teröristin teslim olduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak'taki PKK'nın kamplarının bulunduğu Metina bölgesinde 11 ayrı noktadaki teröristlere ait sığınak, barınak ve malzeme depoları hava harekatı sonucunda imha edildiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, ayrıca Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde sürdürülen arazi arama ve tarama operasyonu sırasında 15 teröristin cesedinin bulunduğu, ayrıca 2 M-16, 5 Kalaşnikof, 1 Biksi makineli tüfek ve 2 roketatarın ele geçirildiği belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı diğer olaylarla ilgili de şu bilgileri verdi:

Giresun/ Güce'de İlçe Jandarma Komutanlığına bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda, karakol yakınında bulunan düğün evindeki dört sivil vatandaş hafif şekilde yaralanmıştır.

Tunceli/ Merkez'de icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait; iki adet piyade tüfeği, iki adet dolu piyade tüfeği şarjörü, bir adet el bombası, bir adet el telsizi, bir adet el dürbünü, bir adet gece görüş gözlüğü, çok sayıda muhtelif yaşam malzemesi ve örgüte ait çeşitli dokümanlar ele geçirilmiştir.

Şırnak/ Uludere'de, icra edilen arazi arama ve tarama faaliyeti esnasında bulunan bir adet tuzaklanmış el yapımı patlayıcı ve bir adet el bombası imha edilmiştir.

Bölücü Terör Örgütünden kaçan; Mardin/ Nusaybin'de bir, Şanlıurfa/ Ceylanpınar'da bir, Şırnak/ Uludere'de iki ve Erzurum/ Hınıs'ta bir olmak üzere toplam beş Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim olmuştur. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Genelkurmay: Kuzey Irak'ta 11 PKK Hedefi Vuruldu, Beytüşşebap'ta Arazi Taramasında 15 Teröristin... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement