Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan Et Ürünleri Denetimi Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan Et Ürünleri Denetimi Açıklaması

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2014 yılı Kurban Bayramı et ve et ürünleri denetimi sonucuna ilişkin, “Kurban Bayramı denetimleri kapsamında 1 Ekim ve 8 Ekim 2014 tarihleri arasında et ve et ürünleri işletmelerine yönelik olarak bin 278 adet denetim gerçekleştirilmiş olup, denetimler sonucunda 19 işletmeye idari para cezası uygulanmıştır” dedi.

14.10.2014 17:16

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2014 yılı Kurban Bayramı et ve et ürünleri denetimi sonucuna ilişkin, "Kurban Bayramı denetimleri kapsamında 1 Ekim ve 8 Ekim 2014 tarihleri arasında et ve et ürünleri işletmelerine yönelik olarak bin 278 adet denetim gerçekleştirilmiş olup, denetimler sonucunda 19 işletmeye idari para cezası uygulanmıştır" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2014 yılı Kurban Bayramı et ve et ürünleri denetimi sonucuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca et ve et ürünlerinin piyasaya arz edildiği kasap, şarküteri, hazır yemek üreten vb. işletmeler, yıllık denetim programları, ihbar, şikayet, inceleme, izlenebilirliğin sağlanması, izleme, gözetim ve tetkik amaçlarının yanı sıra BİMER ve Alo Gıda 174 kapsamındaki şikayetlere istinaden etkin bir şekilde denetlenmektedir. Bu kapsamda Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü olarak Kurban Bayramı denetimleri kapsamında 1 Ekim ve 8 Ekim 2014 tarihleri arasında et ve et ürünleri işletmelerine yönelik olarak bin 278 adet denetim gerçekleştirilmiş olup, denetimler sonucunda 19 işletmeye idari para cezası uygulanmıştır. 2014 yılında et ve et ürünleri ile ilgili faaliyetlerde bulunan ve laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen 26 firmaya ait 30 parti ürün kamuoyuna duyurulmuştur. Halk sağlığını ve menfaatini korumak amacıyla et ve et ürünleri sektörüne ait denetimlerimiz artarak sürdürülmeye devam edecektir" denildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan Et Ürünleri Denetimi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement