Gökçek, Türkçe Konuşan Girişimcilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Gökçek, Türkçe Konuşan Girişimcilerle Bir Araya Geldi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediye olarak kentte sanayi ve ticaretin gelişmesine büyük önem verdiklerini, bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "İddia ediyorum dünyanın en hareketli Shopping Fest'ini"...

21.05.2012 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediye olarak kentte sanayi ve ticaretin gelişmesine büyük önem verdiklerini, bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "İddia ediyorum dünyanın en hareketli Shopping Fest'ini yapacağız" ifadesini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Gökçek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) davetlisi olarak Ankara'da bulunan "Türkçe Konuşan Girişimciler" grubuyla Büyükşehir Belediyesi'nin Mogan Park'taki sosyal tesislerinde bir araya geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak sanayi ve ticarete destek verdiklerini belirten Melih Gökçek, bu kapsamda projeler ürettiklerini anlattı. Sanayi bölgelerinde alt yapı çalışmalarının önemine değinen Gökçek, belediye olarak bu bölgelerde ücretsiz altyapı çalışması yaptıklarını ve karşılığında istihdam garantisi istediklerini söyledi.

Sanayi bölgelerine eleman yetiştirdiklerini de anlatan Başkan Gökçek, "Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi ile birlikte üçer aylık özel kurslar düzenliyoruz. Yılda ortalama on bin kişi mezun ediliyor. Şu ana kadar yaklaşık yüz bin kişi mezun oldu. Hanımları meslek sahibi yapmak için ayrı gayretimiz var. BELMEK'te 32 branşta meslek kursları yapılıyor. Buradan da şu ana kadar verdiğimiz mezun sayısı 180 bin civarında" diye konuştu.

Ticaret Odası ile işbirliğinde gerçekleştirdikleri "Shopping Fest" etkinliği hakkında da bilgi veren Gökçek, "İddia ediyorum dünyanın en hareketli Shopping Fest'ini yapacağız. 23 günde 5 bin 348 gösteri olacak. Eğer 8 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında burada olursanız, bunlara tanık olabilirsiniz. Gelmenizi arzu ederiz, mutlaka gelin, özellikle de ayın 22'sinden sonra gelin. Ankara festivalimiz var o tarihlerde. Ankara Festivali'ni de içine alıyoruz çifte festival oluyor" diye konuştu.

Grup üyelerinin çeşitli sorularını da cevaplandıran Başkan Gökçek'e grup üyelerince Afganistan'dan kaftan, Tataristan'dan kalpak, Kırgızistan'dan deri el işlemesi tablo hediye edildi.

Grupta bulunan Türk Alman İşadamları Birliği Başkanı Remzi Kaplan ise Gökçek'e bir plaket vererek rozet taktı.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gökçek, Türkçe Konuşan Girişimcilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement