HDP'li Siirt Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı - Son Dakika
Yerel

HDP'li Siirt Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı

HDP Siirt milletvekilleri Kadri Yıldırım ve Hatice Seviptekin mazbatalarını Siirt Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Selim Karakuzu'dan aldı.

15.06.2015 16:06  Güncelleme: 16:21

Halkları Demokratik Parti (HDP) Siirt milletvekilleri Kadri Yıldırım ve Hatice Seviptekin mazbatalarını Siirt Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Selim Karakuzu'dan aldı.

Beraberinde parti yöneticileri ve Barış Annesi İnisiyatifi üyeleri ile Siirt Adliyesi'ne gelen HDP milletvekilleri Kadri Yıldırım ve Hatice Seviptekin, Siirt Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Selim Karakuzu'dan mazbatalarını aldı. Düzenlenen törende konuşan HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, mazbataları Siirt halkının kendilerine vermiş olduğu bir emanet ve sorumluluk belgesi olarak gördüklerini, bu emaneti yere düşürmemek ve hakkıyla yerine getirmek için ellerinden geleni gayreti göstereceklerini söyledi. Siirt halkının üzerine düşeni yaptığını dile getiren Yıldırım, "Şimdi sıra bizde. Ben de bu mazbatayı Kürt ve Arap güçlerinin birlikte girmeyi başardığı, IŞİD barbarizminden kurtarmaya başladığı Telabyad harekatına adıyorum" dedi.

Çok kritik bir sürece girdiklerini aktaran Yıldırım, "O da hükümetin kurulması sürecidir. Bu süreç içinde bizi oyunbozanlıkla itham edecekler ve kara propaganda yapacak. Ama biz asla oyunbozan taraf olmayacağız. Ülkemizde bir hükümet krizinin çıkmaması ve başta ekonomi olmak üzere birçok yansımasının olumsuz olarak tecelli etmemesi için elimizden gelen yapıcılığı sergileyeceğiz" diye konuştu.

HDP Siirt Milletvekili Hatice Seviptekin ise, mazbatasını tüm annelere, Kobani'de ölen kadınlara atfettiğini söyledi. Seviptekin, "Gelinen süreçte demokratik Türkiye'nin yeni yaşamın inşasının temelini atıyoruz. Bundan sonraki temennimiz; annelerimizin gözyaşları dinsin ve yeni demokratik bir ülkenin inşasını tüm halklarla beraber atmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

HDP'nin seçilemeyen 3'üncü sıra adayı İsmail Aydın'ın da katıldığı tören, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel HDP'li Siirt Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement