Hobi Diye Başladı, Geçim Kaynağı Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Hobi Diye Başladı, Geçim Kaynağı Oldu

Hobi Diye Başladı, Geçim Kaynağı Oldu

Burdur merkeze bağlı Aziziye Köyü'nde oturan 75 yaşındaki Şükrü Acar, ilerleyen yaşına rağmen 'kabak kemane' yapımını sürdürüyor.

26.02.2016 12:37  Güncelleme: 13:36

Burdur merkeze bağlı Aziziye Köyü'nde oturan 75 yaşındaki Şükrü Acar, ilerleyen yaşına rağmen 'kabak kemane' yapımını sürdürüyor. Burdur'da uzun yıllar düğün davulculuğu yapan Şükrü Acar, 1995 yılından bu yana ise televizyonda gördüğü 'kabak kemane' yapıyor. İlerleyen yaşana rağmen mesleğini büyük bir özveriyle yapan Acar, "Düğünlerde davul, zurna, saz çalıyordum. Bir televizyonda 'kabak kemane' gördüm. Aklımdan 'ben bunu yapabilir miyim, çalabilir miyim' diye geçti. Bir kabak buldum. Derisini gerdim. Ama olmadı. Uğraştım, biraz zorlandım. Ondan sonra alıştım elde yapmaya. O günden bu yana kabak kemane yapıyorum" dedi.

YETENEK VE AŞK İŞİ

Bu işin yetenek ve aşk işi olduğunu kaydeden Acar "Kabak kemane perdesiz bir saz olduğu için çalması zor. Bunu yapmak için müzik kulağı olması lazım. İsteyenlere kabak kemane yapıp satıyorum" dedi.

EN GÜZELİ SÖĞÜTTEN

En güzel kabak kemanenin söğüt ağacından yapıldığını anlatan Acar "Söğüt ağacı hafif. İşlemesi de kolay. Diğer ağaçlar ağır oluyor" dedi. Acar, bir kabak kemaneyi 4 günde tamamladığını söyledi.

"ONDAN SONRA BAŞKA KİMSE YOK"

Kendisinden sonra bu işi yapacak kimsenin olmadığını belirten Acar, şimdiki gençliğin hiçbir şeye heves etmediğini dile getirdi. Acar, "Şimdiki gençlerin elinde internet, cep telefonu. Bu işlere heves etmiyorlar. Başka bir şeyle uğraşmıyorlar" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Hobi Diye Başladı, Geçim Kaynağı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • HAKTAN: Öğrenmenin yaşı yok ne güzel bi uğraş helal be dayı 10 1 Yanıtla
  • Vatandaş : Ellerinden öpüyorum senin Şükrü baba, Allah senin gibileri başımızdan eksik etmesin. Maalesef yeni nesil kültürümüzün , anane örf ve adetlerimizin farkında değiller. Helak olmuş bir nesil var herkes klavye kahramanı olmuş, alkışlıyorum seni baba, Allah'a emanet. 5 1 Yanıtla
  • Burdur lu: çalışkandır benim hemşerilerim 4 1 Yanıtla

Advertisement