Hububat Ekiminde "Kara Kök" Endişesi - Son Dakika
Yerel

Hububat Ekiminde "Kara Kök" Endişesi

Hububat Ekiminde "Kara Kök" Endişesi

Edirne Ziraat Odası Başkanı Yorulmaz: "Sıcakta ekildiğinde mantar hastalıklarının buğday üzerinde etki yapması bizleri korkutuyor"

21.10.2014 09:42

Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, "Sıcakta ekildiğinde mantar hastalıklarının buğday üzerinde etki yapması bizleri korkutuyor" dedi.

Yorulmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arpa ve buğday ekim döneminin geldiğini ancak havaların sıcaklığı nedeniyle ekime başlanamadığını söyledi.

Hububatın kökünde başlayan "kara kök" hastalığıyla mücadeleninde masraflı olduğunu ifade eden Yorulmaz, şunları kaydetti:

"Hastalık geçen yıl bizi olumsuz etkiledi. Bu yıl bir firma ilacını getirdi ama maliyeti çok yüksek. Tabii ki yeni bir ilaç ve bu yıl ilaçlayan arkadaşlardan ne kadar etkili olduğunu göreceğiz. Bu hastalıktan dolayı ekimi geç yapacağız. Sıcakta ekildiğinde mantar hastalıklarının buğday üzerinde etki yapması bizleri korkutuyor. Çarşamba günü yağış geleceği tahmin ediliyor ve inşallah bu yağış hayırlı olur ve tüm çiftçi tarlasında kışlık ekimi yapar." - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hububat Ekiminde 'Kara Kök' Endişesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement