Hünkar Köşkü'nde "Avcılık Sergisi" Açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Hünkar Köşkü'nde "Avcılık Sergisi" Açıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sergiden detaylar Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Muhsin Özükurt'un konuşması Bursa Merkez Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Semih Yazgan'ın konuşması Açılış kurdelesinin kesilmesi - Av ve avcılığın kronolojik tarihinin izlenime sunulduğu sergi, yaz sonuna kadar ziyarete açık olacak Sultan Abdülmecit döneminde av köşkü olarak yaptırılan ve bugün müze olarak kullanılan Hünkar Köşkü'nde "Avcılık Sergisi" açıldı.

18.05.2016 20:23

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Sergiden detaylar

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Muhsin Özükurt'un konuşması

Bursa Merkez Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Semih Yazgan'ın konuşması

Açılış kurdelesinin kesilmesi - Av ve avcılığın kronolojik tarihinin izlenime sunulduğu sergi, yaz sonuna kadar ziyarete açık olacak

Sultan Abdülmecit döneminde av köşkü olarak yaptırılan ve bugün müze olarak kullanılan Hünkar Köşkü'nde "Avcılık Sergisi" açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Muhsin Özükurt, Hünkar Köşkü Müzesi'nin bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, köşkün 1844 yılında Abdülmecit Han tarafından av köşkü olarak yaptırıldığını hatırlatarak, bu mekanda avcılık serginin açılmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Sergide av tarihinin kronolojik olarak anlatıldığını dile getiren Özükurt, "Çatalhöyük av sahnelerinden, Orta Asya Türk devletlerine, Oğuz boylarından Selçuklulara, Osmanlı İmparatorluğundan günümüze kadar Türk milli kültüründe avcılığın taşıdığı değer göz önüne serilmektedir." dedi.

Bursa Merkez Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Semih Yazgan da kendileri için avcılığın, "doğadan yararlanmak" anlamına geldiğini söyledi.

Avın toplumda bu zamana kadar iyi anlatılamadığına dikkati çeken Yazgan, "Bu açılan serginin, bizim yanlış tanımlanmamızı toplumda bir anlamda düzeltebilecek bir araç olması, bizleri son derece mutlu etti. Bu anlamda bu serginin hazırlanması için başta Büyükşehir Belediyemiz olmak kaydıyla emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan sergi, yaz sonuna kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Hünkar Köşkü\'nde "Avcılık Sergisi" Açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Hünkar Köşkü'nde 'Avcılık Sergisi' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement