I.uluslarası Muallim Rıfat Kilis ve Çevresi Sempozyumu Sonuç Bildirisi Açıklandı - Son Dakika
Yerel

I.uluslarası Muallim Rıfat Kilis ve Çevresi Sempozyumu Sonuç Bildirisi Açıklandı

I.uluslarası Muallim Rıfat Kilis ve Çevresi Sempozyumu Sonuç Bildirisi Açıklandı

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Dekanlığının organizasyonuyla 16-17 Mayıs 2013 tarihlerinde I.Uluslararası Muallim Rıfat Kilis ve Çevresi Sempozyumu Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi salonlarında gerçekleştirildi.2 açılış...

22.05.2013 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Dekanlığının organizasyonuyla 16-17 Mayıs 2013 tarihlerinde I.Uluslararası Muallim Rıfat Kilis ve Çevresi Sempozyumu Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi salonlarında gerçekleştirildi.

2 açılış bildirisi ve 13 oturum ile 67 tebliğ tartışıldığı sempozyumda Kilis 7 Aralık Üniversitesinden başka yurtiçinden çok sayıda üniversiteden, yurt dışından ise Suriye, Ürdün, Azerbaycan'dan araştırmacılar bildirileri ile katıldı.

Sempozyumdan sonra yapılan değerlendirmede şunlar ifade edildi:

"Kilis ve çevresiyle ilgili coğrafya, tarih, dil, edebiyat, mimari, islami ilimler, işletme, iktisat, arkeoloji, eğitim, istatistik, sosyo-ekonomik alanlarda tebliğler yer almıştır. Kilisli Muallim Rıfat Bilge hakkında özel bir oturum yapılmış ve çok sayıda bildiri sunuldu. Çok zengin tarihi ve kültürel alt yapıya sahip olan Kilis hakkında geniş kapsamlı ve anlamlı bir sempozyumun düzenlenmesi çok isabetli oldu. Bu aynı zamanda üniversitemizin Kilis tarihi ve kültürü alanındaki çalışmalara verdiği destek ile üniversite-şehir işbirliğine anlamlı bir örnek teşkil etmiştir. Üniversiteler, eğitim öğretim hizmeti vermenin yanında bulunduğu şehrin, bölgenin tarih ve kültürü ile ilgili çalışmalar yapmak, akademik çevre ile bölge halkını bütünleştirmek gibi görevleri de icra ederler. Üniversitemiz bu manada önemli bir görevi de ifa etmiştir.

Bu sempozyumun alanının çok geniş olduğu müşahade edilmiştir. Çok farklı alanlarda tebliğler sunulmuştur. Uluslararası Muallim Rıfat Kilis ve Çevresi Sempozyumu adı esas kalmak üzere bundan sonra yıllık olarak yapılacak olan sempozyumların belli konulara hasredilmesi daha uygun olacaktır. Bu konular şöyle olabilir: 1- Tarih, 2-Coğrafya, 3- Dil ve Edebiyat, 4-Dini İlimler- Mantık ve Felsefe, 5- İktisat (Ziraat, Ticaret, Gümrük, Üretim Teknikleri), 6- Geleneksel Sanatlar (Semercilik, Yemenicilik, Dokumacılık), 7-Halk Kültürü (Folklor, Mutfak, Bilmece, Eğlence, Giyim-Kuşam vb.), 8-Turizm, 9-Biyoğrafi (Muallim Rıfat, Necip Asım gibi), 10-Nüfus Hareketleri ve Göçler"

7 Aralık Üniversitesi Rektörlüğü, Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Dekanlığı ile Sempozyuma tebliğleriyle yurt içinden ve dışından katılan bütün bilim insanlarına, maddi ve manevi destek veren Kilis Belediye Başkanlığına, Kilis Ticaret ve Sanayi Odasına, Mehmet-Rıfat Kazancıoğlu'na ve nihayet Sempozyum düzenleme kurulu sekreteri Yrd. Doç. Dr. Hasan Şener'in şahsında bütün öğretim üyeleri, yardımcıları ve öğrencilere teşekkür etti. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel I.uluslarası Muallim Rıfat Kilis ve Çevresi Sempozyumu Sonuç Bildirisi Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement