Igzo Ekran Teknolojisi İpad Air 3'te Olabilir - Son Dakika
Teknoloji

Igzo Ekran Teknolojisi İpad Air 3'te Olabilir

Igzo Ekran Teknolojisi İpad Air 3\'te Olabilir

Dedikodularda bahsedilen IGZO ekran hakkında yeni bir rapor yayınlandı.

21.07.2014 18:44
Hasan Uğur Nayır - -

Daha önceki dedikodularda Apple ve IGZO (Indium Gallium Zinc Oxide) isimleri yanyana anılmıştı. iPad Air 2'de IGZO ekran teknolojisinin nimetlerinden yararlanacağına dair bazı spekülasyonlar söylenmişti. Ama son gelişmelere göre IGZO, iPad Air 2'de yok. Apple için ekran üreten SHARP'ın Kameyama No. 1 LCD tesislerinde IGZO üretimi için gerekli donanımın olmadığını düşündüren bazı gelişmeler var. En güzeli konuya ışık tutan son raporlara bakalım.


IGZO ekranın iPad Air 3'te kullanılması söz konusu


Koreli ETNews'in son raporuna göre, Apple IGZO ekran teknolojisini iPad Air 2'de kullanmayacak. SHARP'ın düşük verim sorunlarıyla karşı karşıya kaldığı belirtiliyor. Sorunların çözülmesi ve üretimin istenilen düzeyde olması içinse zaman gerekli. Bu yüzden IGZO panellerin iPad Air 3'te kullanılması daha yüksek ihtimal. LG ve Samsung'un IGZO panel konusunu araştırdıkları, bu teknoloji için hazırlık yaptığı dedikoduları var. Güney Koreli teknoloji devlerinin IGZO konusundaki adımları Apple'ı iş birliği konusunda kendilerine yönlendirebilir.


IGZO panel teknolojisi LCD ekranlara göre daha az enerji tüketiyor ve daha parlak görüntü sunuyor. Spot renk doğruluğu konusunda kabiliyeti yüksek. IGZO ekranları iOS cihazlarda görmek isteyenler çok, ama şimdilik bu durum olmayacak gibi duruyor.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Igzo Ekran Teknolojisi İpad Air 3'te Olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement