İhl Birincileri Konya'da Eğitim Kampında Buluştu - Son Dakika
Yerel

İhl Birincileri Konya'da Eğitim Kampında Buluştu

İhl Birincileri Konya\'da Eğitim Kampında Buluştu

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen İmam Hatip Lisesi birincisi 70 öğrenci, Konya'da Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen "Mesleğe Hazırlama ve Yetiştirme Kursu"na katıldı Dr. Ali Rıza Bahadır Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Küçükçopur: "Bütün derslerimizde alanında uzman hocalarımızdan destek aldık.

05.09.2014 15:25

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen İmam Hatip Lisesi birincisi 70 öğrenci, Konya'da Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen "Mesleğe Hazırlama ve Yetiştirme Kursu"na katıldı. Seminer sonunda başarılı öğrencilere sertifika verildi.

Türkiye'nin çeşitli illerinden Konya'ya gelen İmam Hatip Lisesi (İHL) 11. sınıf öğrencisi 70 kişi, Dr. Ali Rıza Bahadır Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki 5 hafta süren eğitimlerin ardından sertifika almaya hak kazandı.

Ankara, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Elazığ, Samsun, Isparta, Denizli, Çankırı ve Kırşehir'den gelen öğrenciler, Konya'da 35 gün boyunca alanında uzman isimlerden dini mesleki eğitim aldı.

Okul birincileri, eğitim seminerin yanı sıra sportif faaliyetler de bulundu. İHL'liler; voleybol, satranç, futbol ve basketbol turnuvalarıyla stres attı.

Mevlana Müzesi'ni ve Selçuklu eserlerini ziyaret eden İmam Hatipliler, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı döneminden izler taşıyan yerleşim yeri Sille'yi de görme fırsatı buldu.

Sertifikaları verildi

Okul Müdürü Hasan Küçükçopur, okulun konferans salonunda düzenlenen programda, eğitimde öğrencilere, mesleki eğitim bilgileri verildiğini söyledi.

Programın 35 gün sürdüğünü anlatan Küçükçopur, "Ülkemizin çeşitli il ve ilçelerinden gelen bu kardeşlerimiz, aynı zamanda okul birincileridir. Kendileri burada Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlilerinden ders alma fırsatı buldu. Bu eğitimin ardından başarıyla tamamlayan kardeşlerimiz sertifikalarını alacaklar" dedi.

Küçükçopur, okullarında düzenlenen eğitim programının örnek olması gerektiğine dikkati çekerek, "Bütün derslerimizde alanında uzman hocalarımızdan destek aldık. Bu uygulamaya son derece önem verdik. 5 haftalık süre içinde öğrencilerimize hızlandırılmış bir eğitim verilmiş oldu. Bu çabamızın karşılığını öğrencilerimizden görmek son derece güzel bir duygu. Bize destek veren ilahiyat fakültesi yöneticilerine ve müftülüğümüze teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Din eğitimi doğru yerden alınmalı

Din eğitiminin doğru kaynaktan almanın önemine dikkati çeken Küçükçopur, şöyle konuştu:

"Doğru bilgi son derece önemlidir. Halk arasında bir söz vardır; 'yarım doktor candan, yarım hoca imandan eder' diye... Biz dini doğru kaynaktan ve kişilerden öğrenmeliyiz. Bu konuda özen göstermeli, araştırmalıyız. Dine uygun yaşantıyı üzerimizde tatbik edebilirsek, farklı din mensubu kişilerin İslama bakışları da olumlu anlamda değişecektir. Etrafımızda yaşananlara bakıldığında bu gerçeğin önemi daha belirginleşiyor. Bakınız, Ortadoğu'da işlenen cinayetleri sanki İslam adına, İslami gibiymiş gibi sunuyorlar. Bizler gerçek İslamı öğrenmek için daha çok çaba göstermeliyiz."

Konuşmaların ardından eğitim programında başarı gösteren öğrencilere sertifikaları verildi.

Programa, Konya İl Müftüsü Ali Akpınar, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş ve öğrenci velileri katıldı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İhl Birincileri Konya'da Eğitim Kampında Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement