İlk Pedal Köşkte Çevrildi - Son Dakika
Güncel

İlk Pedal Köşkte Çevrildi

50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun tanıtım organizasyonu Çankaya Köşkünde yapıldı.

11.04.2014 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun tanıtım organizasyonu Çankaya Köşkünde yapıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül organizasyonun açılışında pedal çevirdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turu tanıtım organizasyonunda konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,organizasyonun Türkiye'nin tanıtımına katkı sağladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında, "Bir faaliyetin 50. yıldönümü olması da başlı başına önemli. Bu sene 50'incisi olacak olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turnuvası'nın başlangıcını ve tanıtımını yapıyoruz. 50 yıllık demek yarım asır demek tabii. Bir spor faaliyetinde bu kadar istikrarlı bunun yapılması çok önemli. Cumhurbaşkanı olduktan sonra da her seferinde ya turun başlangıcında ya da bitişinde muhakkak oldum. Türkiye'nin tanıtımına olağanüstü çok büyük katkı sağlayan bir turnuva. Şöyle, 7 gün boyunca Türkiye'nin en güzel sahillerinde, şehirlerinde bu tur yapılıyor ve 7 gün boyunca dünyada 130'a yakın ülkenin televizyonları günde 2 saat canlı olarak bu turu veriyorlar. TRT ve Eurosport'un işbirliğiyle her gün en az bir saat özetler sunuluyor. Dolayısıyla, Türkiye'nin tanıtımını bundan daha güzel yapan başka bir şey düşünemiyorum" dedi.

Basın mensuplarının sorusu üzerine daha önce Köşk yollarında bisiklet sürmediğini belirten Gül, Köşk'te bisiklete ilk defa bindiğini söyledi.

Türkiye'nin tanıtımı için büyük önem taşıyan organizasyon bu yıl 27 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

-TUR ETAPLARI-

50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun etapları ve mesafeleri ise şöyle:

1. Etap Alanya - Alanya 144.7 km

2. Etap Alanya - Kemer 174.2 km

3. Etap Finike - Elmalı 184.7 km

4. Etap Fethiye - Marmaris 124.3 km

5. Etap Marmaris - Turgutreis 177.3 km

6. Etap Bodrum - Selçuk 183.1 km

7. Etap Kuşadası - İzmir 144.8 km

8. Etap İstanbul - İstanbul 121.0 km

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İlk Pedal Köşkte Çevrildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement