İngiltere'de Kuş Gribine Rastlandı - Son Dakika
Güncel

İngiltere'de Kuş Gribine Rastlandı

İngiltere\'de Kuş Gribine Rastlandı

İngiltere’nin kuzeyindeki bir ördek üretim çiftliğinde kuş gribine rastlandı.

17.11.2014 11:01

İngiltere Çevre, Gıda ve Zirai İşler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre ülkenin kuzeyindeki bir ördek üretim çiftliğinde kuş gribi virüsüne rastlandı. Ancak farklı türleri olan virüsün birçok kişinin ölümüne yol açan H5N1 kadar tehlikeli olmadığı belirtildi.

Bakanlık yetkilileri, Yorkshire kentindeki çiftliğin etrafında güvenlik kordonu oluşturulduğunu açıkladı. Hayvanlar hastalığın yayılmasını önlemek için itlaf edilecek.

Hollanda'nın Utrecht eyaletine bağlı Hekendorp köyünde de hafta sonunda bir tavuk çiftliğinde 'yüksek düzeyde mikrobik' özelliği bulunan kuş gribine (H5N8) rastlanmıştı.

Hekendrop'ta 150 bin tavuğun itlaf edilmesinin kararlaştırılırken, ülkede tüm kümes hayvanlarının nakliyatı durdurulmuştu.

Avrupa'da daha önce görülmeyen H5N8 virüsü ilk olarak 4 Kasım'da Almanya'daki bir çiftlikte görülmüştü.

300'den fazla insan öldü

Özellikle kanatlı hayvanlar ve deniz memelilerinde görülebilen kuş gribi, H ve N olarak sınıflandırılan iki farklı grup protein taşıyor.

Proteinlerde H1'den H16'ya kadar 16, N1'den N9'a kadar da dokuz farklı alt tipi bulunuyor.

H5N1 adlı insanları öldürebilen tür, Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, 2003 ve 2013 yılları arasında 300'den fazla insanın hayatına mal oldu.

Özellikle 2006 yılında yaygınlaşarak daha çok Bangladeş, Çin, Hindistan, Endonezya, Vietnam gibi bazı Güney Asya ülkelerinde görülen H5N1 virüsü salgını, 63 ülkenin çoğunda engellenmişti.

Ateş, öksürük, boğaz ağrısı ve kas ağrıları gibi başlangıç belirtileri olan virüs, ciddi akciğer problemleri ve ölüme yol açabiliyor.

Kaynak: Reuters, Al Jazeera

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel İngiltere'de Kuş Gribine Rastlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement