İslam İşbirliği Teşkilatı 42. Dışişleri Bakanları Toplantısı - Son Dakika
Güncel

İslam İşbirliği Teşkilatı 42. Dışişleri Bakanları Toplantısı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın 42. Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak için geldiği Kuveyt'te çeşitli ülkelerin dışişleri bakanları ile bir araya geldi.

27.05.2015 16:24

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın 42. Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak için geldiği Kuveyt'te çeşitli ülkelerin dışişleri bakanları ile bir araya geldi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu, Suudi Arabistanlı mevkidaşı Adil bin Ahmed el-Cubeyr ile ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye ve Irak'taki durumu görüştü. Çeşitli bölgesel konuların da ele alındığı görüşmede, İİT Bakanlar Toplantısı'nda gündeme gelecek karar tasarıları da konuşuldu.

Çavuşoğlu, toplantı marjında Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi ile de bir araya geldi. Görüşmede, Andaman Denizi'ndeki Arakanlı Müslümanların durumu ve bu konuda atılması gereken adımlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmede, iki ülke arasındaki üst düzey ziyaretlerinin arttırılması hususuna değinilirken, yabancı terörist savaşçılar konusu ve bu savaşçıların engellenmesine yönelik istihbarat paylaşımının zamanlıca yapılması gerektiği de vurgulandı.

Bakan Çavuşoğlu'nun Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtan Lamamra ile yaptığı görüşmede ise Libya başta olmak üzere çeşitli bölgesel konular, Kıbrıs'taki müzakere süreci ve İİT toplantısı sırasında kabul edilecek karar tasarıları ele alındı. Görüşmenin sonunda, Türkiye'nin Afrika'ya ilgisi ve gerçekleştirdiği etkinlikler gündeme gelirken, Cezayirli Bakan Lamamra'nın Türkiye'nin Somali'ye olan ilgisinden övgüyle bahsettiği öğrenildi.

Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ve Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile de üçlü bir görüşme gerçekleştirdi.

Afganistanlı mevkidaşı Selahuddin Rabbani ile de bir araya gelen Çavuşoğlu, Yemen Dışişleri Bakanı Riyad Yasin ile yaptığı ikili görüşmede ise Türkiye'nin Yemen'e yaptığı insani yardımların ulaştırılması konusunu görüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İslam İşbirliği Teşkilatı 42. Dışişleri Bakanları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement