İslamköy Demirel'e Vedaya Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

İslamköy Demirel'e Vedaya Hazırlanıyor

Ankara'da 91 yaşında hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in defnedileceği memleketi Isparta'nın Atabey ilçesi İslamköy'de hazırlıklar yapılıyor.

20.06.2015 09:59  Güncelleme: 11:08

Ankara'daki devlet töreninin ardından memleketi Isparta'ya getirilen 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in naaşı, Isparta sokaklarından ve adını taşıyan üniversitenin önünden geçirilerek doğum yeri İslamköy'de morga konuldu. Süleyman Demirel, cenaze namazının ardından anıt mezar yapılacak Çalca Tepe'ye defnedilecek.

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Ankara'da 91 yaşında hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in defnedileceği memleketi Isparta'nın Atabey ilçesi İslamköy'de hazırlıklar devam ediyor.

KUR'AN-I KERİM OKUNUYOR

Demirel'in cenazesinin defnedileceği anıt mezarın bulunduğu alanda çevre düzenleme çalışması yapılırken, cenaze namazının kılınacağı Şehriban Hatun Cami'nde ise Kur'an-ı Kerim okunuyor.

SİYASİLERDEN ÇELENKLER

Törene sabah saatlerinde aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genç Parti imzasıyla Cem Uzan, Bedrettin Dalan, sanatçı İbrahim Tatlıses, şirketler, sivil toplum kuruluşlarının çelenkleri de ulaştı. TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çelenkleri ise Demirel'in naaşının konulacağı musalla taşının hemen arkasında yer aldı.

PANKARTLAR DİKKAT ÇEKTİ

Demirel'in hemşehrileri tarafından İslamköy girişine asılan "Bereket oldun su gibi aktın", "Açtığın yollardan tüm Türkiye'nin her karış toprağına", "Gülümseyin İslamköy'desiniz", "Kıraç toprakları yeşerten ağamız, sizi bu topraklar unutmayacak" yazılı pankartlar dikkat çekiyor.

KÖPEKLERLE ARAMA YAPILDI

Sabah saatlerinde jandarma ekipleri tarafından cenaze namazının kılınacağı cami avlusunda bomba arama köpekleri arama yaparken, 13.30 yapılacak cenaze töreninden sonra konuklara ikram edilmek üzere yemekler hazırlanıyor.

ANI DEFTERLERİ AÇILDI

Cenaze için İslamköye'e gelenler, Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'ni de geziyor. Anıt mezar ve müzede Demirel için iki ayrı anı defteri açılırken, cenazeye katılanların üzerindeki, Süleyman Demirel'in fotoğrafı ve ay yıldız bulunan "Baba Süleyman Demirel" yazılı kaşkollar dikkat çekiyor.

BİLECİK'TEN TOPRAK GETİRENLER BİLE VAR

Demirel'in fötr şapkasını almayı başaranlardan kendisini onun 'manevi kızı' gibi görenlere, yanında koruma olarak çalışanlara ve hatta Anadolu kulüplerinin eski amigolarına kadar çok saylıda kişi, Demirel'e son görevini yapmak için İslamköy'deydi. İzmir'den Harran'a kadar sabah saatleri itibariyle binlerce kişi İslamköy'e ulaşırken, Demirel için Bilecik'ten toprak getirenler de olduğu görüldü.

İslamköy Demirel\'e Vedaya Hazırlanıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İslamköy Demirel'e Vedaya Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • SERDAR: YA BU DEMİREL BİLDİĞİM KADARIYLA TÜRKİYE İÇİN BİŞEY YAPMADI.ÖLDÜKTEN SONRA HER KES BABA DİYO YA NE SAÇMA .ADAM IRKÇI VE FAŞİST BİRİSYDI BİLDİĞİM KADAR 4 16 Yanıtla
  • akıncı beyi: hadi bi gömün arrtık da inanalım öldüğüne 9 11 Yanıtla
  • Cem: Deniz Gezmiş diğer tarafta bekliyor! Çocukları gözönünde kaybolan annelerde bekliyor! 2 17 Yanıtla
  • magapay: Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun. 9 2 Yanıtla
  • SEÇMEN: Kel ölür sırma saçlı, kör ölür badem gözlü olurmuş... Ülkenin 40 yılını "Binaenaleyh" diyerek heba etti.. Sülalesinden hiç fakir var mı acaba ? Şunu yaptı, bunu yaptı laflarıyla abartmaya gerek yok.. Yapması için oy verdi halk, acaba neyi ne kadar yapabildi ? Ayrıca yapması da bir lütuf falan da değildir 2 7 Yanıtla
  • almanya: Keşke fört şapka yerine kuranı kerimi öne çıkarsaydı keşke o fört şapka taputun ustüne konmasaydıda onun yerine kuranı kerim konsaydı keşke baş örtülülere arabstanı adres göstermeseydi işte ozaman hem halkın hem yaradanın yanında makbul olurdu en önemlisi allahın yanında makbul olunmak turgut özal kadar millette sevgisi yokmuş demirelin çünkü özal baş örtülülere arabistana gidin demedi 6 3 Yanıtla
  • ONGÖZLÜ KEKO: Fuat avni bugün Allah rızası için ne yaptin 5 1 Yanıtla
  • mason: çoban geldin.aga olarak gittin. yigenlerinle beraber..her türk lider gibi..yaptıkların kalsında yediklerini bıraksaydın be süloooo. 3 2 Yanıtla
  • Leipzig: Dogru iki tane bababaniz var biri dembaba biri de bu gümün adam kokacak AMEL defteri kabariktir 2 2 Yanıtla
  • ONGÖZLÜ KEKO: Fuat avni bugün Allah rızası için ne yaptın 2 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement