İstanbul'daki Tekne Faciasının Ayrıntıları Kan Dondurdu - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki Tekne Faciasının Ayrıntıları Kan Dondurdu

24 kişinin hayatını kaybettiği tekne faciasında kaçakların 7-8 kişilik tekneye 40 kişi bindirildiği ve çocuklara yetişkin can yelekleri giydirildiği ortaya çıktı.

03.11.2014 13:31  Güncelleme: 13:51

Türkiye yeni haftaya yine bir facia haberiyle başladı. Kaçak mültecileri taşıdığı ileri sürülen bir tekne, Rumeli Feneri'nin 4 kilometre açıklarında alabora oldu. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, teknede 40'a yakın kişi bulunuyordu. Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada ise şu ana kadar yürütülen arama kurtarma çalışmalarında 7 kişinin sağ olarak kurtarıldığı, 24 kişinin ise cansız bedenlerinin denizden alındığı belirtildi. Olayın yaşandığı bölgedeki arama faaliyetleri devam ediyor.

Görgü tanıkları, 7-8 kişilik tekneye 40 kişi binen kaçakların, çocuklara yetişkin can yelekleri giydirdiğini söylerken, kurtarma çalışmalarına katılan bir balıkçı ise tekneye "büyük ihtimalle bir geminin çarptığını" öne sürdü.

"TEKNE 40 KİŞİYİ TAŞIYAMAYACAK KADAR KÜÇÜKTÜ"

Rumeli Feneri açıklarında batan teknenin kaçak göçmenleri taşıdığı düşünülüyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin arama çalışmalarına Rumeli Feneri'ndeki balıkçı tekneleri de katıldı. Doğan Haber Ajansı'nın Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden edindiği bilgiye göre teknede yaklaşık 40 kişi bulunuyordu. CNN Türk televizyonunun canlı yayınına bağlanan bir görgü tanığı ise tekneden denize 40'a yakın insanın düştüğünü ve batan teknenin bu kadar kişiyi taşıyamayacak kadar küçük olduğunu söyledi.

"ÇOCUKLARA YETİŞKİN CAN YELEĞİ"

NTV televizyonuna demeç veren balıkçı Emre Can Kolcu, kazayla ilgili ilginç detaylar aktardı. Sahil Güvenlik tarafından sabah saat 08.20'de anons yapıldığını belirten Kolcu, "Yardımcı olmak için çıktık. Suyun üzerinde cesetler gördük. Hepsinin üzerinde can yelekleri vardı. Belli ki boğularak ölmemişler. Denizde çantalar, ayakkabılar, montlar, boş can yelekleri vardı. Büyük ihtimalle yetişkin can yeleklerini çocuklara giydirdiler. Çocuklar yeleklerden çıkıp, denizin dibine battılar. Yetişkinlerin üzerinde can yelekleri çıkmamıştı" dedi.

Teknenin yaklaşık 12 metre boyunda olduğunu ifade eden Kolcu, "Bu bir gezi teknesi, balıkçı teknesi değil. 7-8 kişilik bir tekne, 40 kişi alacak kapasitede değil. Gezi, tur yapılabilecek bir tekne. Yaşam mahalli, ambar ve makine dairesine her tarafına sıkıştırmışlar" dedi.

"BÜYÜK BİR İHTİMALLE GEMİ ÇARPTI"

Kolcu, şöyle devam etti: "Su depoları teknenin baş tarafını havada tutmuş ama tekne genel olarak batmış. Üst kamarası kırılmış. Gemi trafiğinde battığı için gemi bindirdiğini düşünüyoruz. Tekneyi kıracak, harap edecek bir hava yok. Büyük bir ihtimalle gemi çarptı. Ölenler de donarak ölmüşler."

"BURADA DEHŞETİ YAŞIYORUZ"

Kurtarma çalışmalarına katılan Kaptan Ali Saruhan ise faciayı şu sözlerle anlattı: "Balıkçılar da kurtarma çalışmalarına katılıyor. Telsizlerden anonslar yapılıyor. Ölenlerin çoğu çocuklar. Rüzgar çok kötü etkiliyor. Tekne küçük bir tekne bildiğiniz sandal. İçine 40 kişi koymuşlar. Dehşeti görüyoruz. Denizde çocuk cesetleri görüyoruz. Çocuklardan birinin cenazesi gemimizde, sanırım Afrika kökenli. Burada dehşet yaşanıyor."

7 BİN EURO'YA ANLAŞMIŞLAR

İstanbul'dan Romanya'ya gitmek üzere tekneye bindikleri ve insan tacirleriyle kişi başı 7 bin Euro'ya anlaştıkları öne sürülen kaçak göçmenlerin Afgan ve Türkmen uyruklu oldukları belirtiliyor.

2 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Bu arada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Rumeli Feneri açıklarında bir teknenin batmasına ilişkin soruşturma başlattı. Başsavcılık, otopsi ve olayla ilgili inceleme yapmak üzere Cumhuriyet Savcıları İsmail Göktürk ve Metin Kantar'ı görevlendirdi. Her iki savcının da olay yerine gittiği belirtildi. (Radikal)

İstanbul\'daki Tekne Faciasının Ayrıntıları Kan Dondurdu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İstanbul'daki Tekne Faciasının Ayrıntıları Kan Dondurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement