İzmir Yolcu, Otobüs Seyir Halindeyken Şoförü Darp Etti, Facianın Eşiğinden Dönüldü - Son Dakika
Güncel

İzmir Yolcu, Otobüs Seyir Halindeyken Şoförü Darp Etti, Facianın Eşiğinden Dönüldü

İzmir Yolcu, Otobüs Seyir Halindeyken Şoförü Darp Etti, Facianın Eşiğinden Dönüldü

Yolcu, otobüs seyir halindeyken şoförü darp etti, facianın eşiğinden dönüldü İzmir'de, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZULAŞ bünyesinde çalışan otobüs şoförü Salih Irmak, tartıştığı yolcu tarafından otobüs seyir halindeyken darp edildi.

11.01.2015 10:29

Yolcu, otobüs seyir halindeyken şoförü darp etti, facianın eşiğinden dönüldü

İzmir'de, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZULAŞ bünyesinde çalışan otobüs şoförü Salih Irmak, tartıştığı yolcu tarafından otobüs seyir halindeyken darp edildi. Şans eseri bir kaza yaşanmazken, kulağı yırtılan, dudağı ve kaşı patlayan Irmak, hastaneye kaldırıldı. Polis saldırgan yolcuyu gözaltına aldı, diğer şoförler Irmak'a karakol önünde eylem yaparak destek verdi.

Olay, dün (Cumartesi) saat 13.30 sıralarında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZULAŞ'ta çalışan Salih Irmak'ın kullandığı 70 numaralı 35 BRV 45 plakalı Şirinyer Aktarma- Halkapınar otobüsünde meydana geldi. Irmak, otobüse binen üç engelli vatandaştan birinin kart basmadığını gördü. Irmak'ın uyarısıyla kart basan engelli vatandaş arka tarafa geçerek yerine oturdu. Bu sırada olayla bağlantısı olmayan yolculardan biri Irmak'a, "Kart bassa ne olur, basmasa ne olur, o engelli vatandaş" diyerek tepki gösterdi. Otobüs seyir halindeyken başlayan tartışma kısa süre sonra kavgaya dönüştü. İddiaya göre yolcu oturduğu yerden kalktı ve diğer yolcuların can güvenliğini hiçe sayarak şoför Irmak'a saldırdı. Saldırgan yolcu, Irmak'ı kanlar içerisinde bırakırken, kavga otobüsteki yolcuların araya girmesiyle son buldu. Kaza yaşanmadan otobüsü durduran yolcular, durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından yaralı Irmak, ambulansla Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan ve kulağı yırtılan, dudağı ile kaşı patlayan Irmak'a iş yapamaz raporu verildiği öğrenildi. Olaydan sonra saldırgan yolcu gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

ŞOFÖRLERDEN KARAKOL ÖNÜNDE PROTESTO

Arkadaşlarının darp edildiğini duyan İZULAŞ'ta çalışan şoförler, saldırgan yolcunun gözaltına alındığı Şirinyer Polis Karakolu'na gelerek yaşanan olaya tepki gösterdi. Can güvenliklerinin olmadığını ifade eden şoförler, bu ve buna benzer olayların sıkça yaşandığını belirterek, gerekirse kontak kapatacaklarını söyledi. Belediye İş Sendikası İzmir 1' nolu Şube Başkanı Zeynel Ersoy, toplumun daha duyarlı olması adına tüm İzmirlileri önümüzdeki günlerde yapacakları eyleme katılma çağrısında bulundu. Şoförler adına açıklama yapan Ersoy, "Maalesef şoför arkadaşımız, bir şehir eşkiyası tarafından darp edildi. Burada bulunan arkadaşlara duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim. Bizim hiçbir şoför arkadaşımız, yalnız değildir. Bu üzücü olaydan sonra biz, benzer olaylara tepkimizi yerinde ve zamanında vermek durumundayız. Buradan ilgililere ve işverenlerimize sesleniyorum; Buna benzer olaylar olduğunda iş saati içinde kontağı kapatıp, darp edilen arkadaşımızın yalnız olmadığını, onun yanında olduğumuzu göstereceğiz. Ama hastanede, ama karakolda. Artık bütün şoför arkadaşlarımızın, şehir eşkiyaları tarafından darp edilmesinden dolayı sabrı taşmış durumda. Biz birilerinden dayak yemek için hizmet etmiyoruz. Biz evimize ekmek götürmek için çalışıyoruz. Vatandaşlara da buradan sesleniyorum; Vatandaşımız böyle olaylarda bu şehir eşkiyalarına tepki göstersinler. Yoksa bunlar kendilerini kahraman sanıyorlar" dedi. Karakol önündeki protesto şoförlerin alkışlarıyla sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Yolcu, Otobüs Seyir Halindeyken Şoförü Darp Etti, Facianın Eşiğinden Dönüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement