Kars'ta 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Kars'ta 23 Nisan Coşkusu

Kars\'ta 23 Nisan Coşkusu

Kars'ta 23 Nisan CoşkusuKARS, (DHA) - 23 NİSAN Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Kars'ta da törenle kutlandı.

23.04.2016 16:16

Kars'ta 23 Nisan Coşkusu

KARS, (DHA) - 23 NİSAN Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Kars'ta da törenle kutlandı.

Valilik önünde başlayan törende İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Atatürk anıtına çelenk sundu. Vali Günay Özdemir, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı, Belediye Başkan Vekili Hülya Çağraşan, eski Milletvekili Çetin Bilgir, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet Çitil, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, daire amirleri, bazı STK temsilcileri ve vatandaşların katıldığı törenler saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Şiir ve halk oyunları gösterisinin ardından 23 Nisan koşusunda dereceye girenlere madalya ve hediyeleri protokol dağıtıldı.

Törenin arından Kars Merkez ŞAİKO, Selim, Susuz, Başgedikler YBO öğrencilerine 130 adet bisiklet dağıtıldı. Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik Projesi kapsamında bisiklet dağıtımı öğrencileri sevindirdi. Öğrencilere bisikletleri Vali Günay Özdemir ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı tarafından yapıldı. Bisiklet dağıtımından sonra Vali Günay Özdemir bir anda çocukların sevgi gösterisiyle karşılaştı. Aileler, çocuklarını Vali Özdemir ile fotoğraf çektirmek için adeta yarıştı. Vali Özdemir de çocukları kırmayıp onlarla hatıra fotoğrafları çektirdi, hepsine ayrı ayrı sarılarak yanaklarından öptü.

Rıfat Çaldur isimle yaşlı vatandaş da kalabalığı yararak Vali Günay Özdemir ve Tuğgeneral Ali Avcı'nın yanına gidip, ülkenin bayramını kutladı. Rıfat Çaldur, 'Sayın Valim bayramınız kutlu olsun. İnşallah her zaman bayrağımız böyle yükseklerde dalgalanacak. Hiç merak etmeyin. Türkiye Cumhuriyeti Allah'ın izniyle yürüyecek.ö dedi. Tuğgeneral Ali Avcı'ya da dönen Rıfat dede, 'Sayın Paşam hayırlı,uğurlu olsun. Allah'ın izniyle her zaman muvaffak olacaksınızö ifadesini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars'ta 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement