Kayıp çobanın kurtarılma anı - Son Dakika
Güncel

Kayıp çobanın kurtarılma anı

Çorum'da 4 gün önce otlatmaya çıkardığı büyükbaş hayvanlardan bazılarını kaybeden ve uzun uğraşlar sonucu bulduğu hayvanları köye götürdüğü esnada yoğun sis nedeniyle kaybolan genç çoban, düştüğü...

10.11.2013 14:18

Çorum'da 4 gün önce otlatmaya çıkardığı büyükbaş hayvanlardan bazılarını kaybeden ve uzun uğraşlar sonucu bulduğu hayvanları köye götürdüğü esnada yoğun sis nedeniyle kaybolan genç çoban, düştüğü kayalık alanda sıkışmış halde bulundu.

Perşembe akşamı merkez Yakuparpa köyü yakınlarında kaybolan 18 yaşındaki Mahsun Gözübüyük'ün bulunması için yürütülen çalışmalar devam ederken, sabah saatlerinde sevindirici haber geldi.

Sabah saatlerinde Gözübüyük'ün telefonundan sinyal alan Jandarma ekipleri, sinyalin geldiği bölgeyi tespit etti. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleriyle sinyalin geldiği bölgeye giden jandarma ekipleri, Gözübüyük'ü, köyün yaklaşık bir kilometre uzağındaki Paçalı Taş mevkisinde bir kayanın dibinde sıkışmış halde buldu.

Vücudunda morluklar bulunan Gözübüyük, AFAD ekiplerince bulunduğu yerden çıkarılarak, köye götürüldü. Sağlık ekiplerince yapılan muayenesinde sağlık durumunun iyi olduğu belirlenen Gözübüyük, ilk müdahalenin ardından ambulansla Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

- "Çok şükür Mahsun sağ salim bulundu"

Baba Hüseyin Gözübüyük, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sevindirici haberin bu sabah saatlerinde geldiğini belirterek, "Çok şükür Mahsun sağ salim bulundu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Komutanlarımızdan, arama kurtarma ekiplerimizden, herkesten Allah razı olsun" dedi.

Oğlunun genel durumunun iyi göründüğünü ifade eden Gözübüyük, "Sabah saat 06.00 sıralarında köyde birkaç kişiyi aramış, mesaj atmış. Sonra biz de haber alınca hemen Jandarmaya haber verdik. Bu şekilde bulundu. Sağlığı yerinde, hastanede tedavi altında" diye konuştu.

Bu arada Gözübüyük'ün bulunduğu haberi alana yakınları ve vatandaşlar da hastaneye gelerek, baba Gözübüyük'e geçmiş olsun temennisinde bulundu.

- Olay

Çorum merkez Yakuparpa köyünde yaşayan Mahsun Gözübüyük, geçtiğimiz perşembe günü otlatmaya çıkardığı büyükbaş hayvanları mera alanından köye götürdüğü sırada iki büyükbaş hayvanının eksik olduğunu fark etmiş, uzun uğraşlar sonucu bulduğu hayvanları köye götürdüğü esnada yoğun sis nedeniyle kaybolmuştu.

Kayıp çobanın kurtarılma anı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayıp çobanın kurtarılma anı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement